post_image

پختن زیاد گوشت

پژوهشگران ادعا می ‌کنند گوشتی که زیاد پخته شده باشد خطر ابتلا به سرطان مثانه را تشدید می ‌کند.

نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است، خوردن مکرر گوشت، به ویژه گوشتی که در دمای بالا، زیاد پخته شده باشد، احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می ‌دهد.

 این تحقیقات به خوبی نشان داده است که پختن زیاد گوشت در حرارت زیاد سبب تولید ترکیبات سرطان زایی موسوم به HCA ها (Heterocyclic Amines ) می ‌شود. مصرف گوشت می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه داشته باشد و تفاوت های ژنتیکی نیز نقشی در این زمینه ایفا می‌ کنند.

  محققان تاکید می ‌کنند که ترکیبات سرطان زای HCA زمانی شکل می‌ گیرند که گوشت ‌های ماهیچه‌ ای مثل گوشت لخم گوساله، ‌مرغ و ماهی روی حرارت بالا طبخ شوند. این ترکیبات در اثر تعامل بین اسیدهای آمینه که اساس تشکیل پروتئین ‌ها هستند، ‌تولید می ‌شوند. در مطالعات قبلی نیز ۱۷ نوع HCA شناسایی شده است که ممکن است در بروز سرطان نقش داشته باشند. این پژوهش طی یک دوره ۱۲ ساله و روی ۸۸۴ بیمار مبتلا به سرطان مثانه و ۸۷۸ فرد سالم انجام گرفته است.

منبع : تبیان

دکتر محسن وریانی، متخصص ارولوژی
آدرس: تهران، میدان توحید، ابتدای ستارخان، نبش کوثر یک