post_image

محققان هشدار دادند که چاقی، دیابت و نقرس عوامل مهمی در ابتلا به بیماری سنگ کلیه هستند و مصرف لیموناد می تواند احتمال تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد.

محققان بر اساس تحقیقات خود گفتند: با افزایش وزن احتمال ابتلا به سنگ کلیه دو برابر می شود.

این محققان افزودند: تعداد آمریکایی های مبتلا به سنگ کلیه از سال ۱۹۹۴ میلادی تاکنون تقریباً دو برابر شده است و شیوع چاقی بیشترین علت بروز این پدیده است.

سنگ کلیه نظیر بقیه سنگ ها کوچک است و از تجمع موادی حاصل می شود که در ادرار حل می شوند و به دلایل ناشناخته ایجاد سنگ می کنند. افراد دارای پیشینه خانوادگی سنگ کلیه احتمالا بیشتر پیشینه دیابت، چاقی و نقرس دارند. معمولا درد شدید اولین علامت سنگ کلیه است و ۵۰ درصد افرادی که دچار اولین سنگ کلیه می شوند؛ سنگ کلیه های دیگری را هم تولید می کنند. مهمترین عوامل برای جلوگیری از شکل گیری سنگ کلیه تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی نظیر نوشیدن مایعات فراوان، مصرف غذاهای دارای پروتئین حیوانی کم و مصرف مقدار متوسطی نمک است.

افزایش قابل توجه تعداد افراد چار سنگ کلیه بیش از همه به دلیل افزایش چاقی، دیابت و نقرس است که عوامل خطرساز برای تولید سنگ کلیه محسوب می شوند.

چاقی نقش عمده ای در شکل گیری سنگها ایفا می کند. بزرگترین مسأله این است که افراد چاق تمایل بیشتری نسبت به نمک و پروتئین حیوانی دارند و این خود زمینه را برای شکل گیری سنگ فراهم می آورد. اولین علامت برای سنگ کلیه درد است و سنگ های کلیه می توانند موجب ایجاد درد یا عفونت شدید و یا هر دو شوند.

درمان فعلی سنگ کلیه با توجه به اندازه و محل سنگ و ساختار آن متفاوت است. سنگها را می توان با عمل جراحی با از طریق شوکی که بیرون از کلیه برای شکستن سنگ به کار گرفته می شود، برداشت.

برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه بهترین پیشنهاد این است که در سبک زندگی تغییری ایجاد شود و مقدار مصرف نمک کم شده و غذاهایی با گوشت کم مصرف شود و آب یا لیموناد زیادی نوشیده شود زیرا لیموناد سرشار از سیترات است و سیترات احتمال شکل گیری سنگ را کاهش می دهد.

منبع: فارس نیوز

دکتر محسن وریانی، متخصص ارولوژی
آدرس: تهران، میدان توحید، ابتدای ستارخان، نبش کوثر یک