التهاب پروستات،ليزر پروستات

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. پروستات
  4. /
  5. التهاب پرو...

التهاب پروستات

پروستاتیت (prostatitis)عبارت است از التهاب پروستات که ممکن است با احساس ناراحتی، درد، وجود یا فقدان تکرر ادرار و گاهی تب همراه باشد. شایع ترین مشکل پروستات در زیر 50 سالگی پروستاتیت است و تخمین زده شده است که حداقل نیمی از تمام مردان در مقطعی از زندگی دچار آن می شوند.*8 درصد بیماران مراجعه کننده به اورولوژیست ها و 1درصدبیماران مراجعه کننده به پزشکان عمومی در آمریکا را افراد مبتلا به پروستاتیت تشکیل میدهند. حدود 25 درصد از کل مراجعه کنندگان مردجوان و میانسالی که به دلیل ناراحتی های ادراری تناسلی به پزشک مراجعه می کنند مبتلا به پروستاتیت هستند.* *پروستاتیت عبارتست از التهاب بافتی(میکروسکوپی) غده پروستات.

در سال 1999 میلادی انستیتوی ملی بهداشت، پروستاتیت را به 4 گروه تقسیم کرد

گروه1: پروستاتیت حاد(باکتریایی

گروه 2:پروستاتیتمزمنباکتریایی

گروه 3:پروستاتیت مزمن/نشانگان(سندرم) درد مزمن لگن

گروه 4: پروستاتیت التهابی بدون علامت.

پروستاتیت حاد(باکتریایی)

سرطان پروستات

سرطان پروستات، شایع ترین سرطان آقایان در انگلیس به شمار می اید و حدود یک چهارم سرطان های مردان را تشکیل میدهد. در امریکا، بعد از سرطان پوست، سرطان پروستات شایع ترین سرطان مردان است.

در هرسال تقریباً32000 مرد در کشور انگلیس مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده می شوند و بیش از000/10 نفر در اثر این بیماری فوت می شوند.

سرطان پروستات در زیر 50 سالگی نادر است ولی با افزایش سن، شیوع بیماری بیشتر می شود.

داشتن پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، خطر ابتلای فرد به این بیماری را افزایش می دهد.

چنان چه سرطان پروستات زود تشخیص داده شود، درمان آن بسیار موفقیت آمیز است.

حدود 60 درصد تمام سرطان های پروستات هنگامی تشخیص داده می شوند که محدود به پروستات هستند. -*شانس 5 سال زنده ماندن فرد در صورتی که بیماری در زمان محدود بودن به پروستات تشخیص داده شود 100% است.

در 20 سال گذشته، شانس زنده ماندن در تمام مراحل بیماریدر اثر تشخیص و درمان زودرس افزایش یافته است. – * سرطان پروستات در مراحل اولیه ممکن است با علایم همراه نباشد و تنها به وسیله معاینات منظم پروستات به وسیله پزشک تشخیص داده شود.

به دلیل ترس، مراجعه به پزشک برای معاینه از نظر سرطان پروستات را به تعویق نیاندازید. با معاینه و آزمایش سالیانه پروستات اغلب می توان وجود بیماری را به طور زود رس تشخیص داد.

ليزر پروستات

يکي از راه هاي جديد و مؤثر درمان بزرگي پروستات، ليرز پروستات است. در اين روش بيمار تحت بي حسي موضعي قرار مي گيرد و در مدت زمان کوتاهي با استفاده از دستگاه ليزر، بزرگي پروستات درمان مي شود و جريان ادراري فرد به حالت طبيعي برگشته و انسداد ادراري او رفع مي شود. مزيت اين روش، نداشتن خونريزي در حين و بعد از عمل و عدم استفاده از سوندگذاري هاي طولاني مدت براي بيمار، پس از عمل جراحي است.

درمان بزرگی پروستات

درمان اختصاصی بزرگی خوش خیم پروستات به وسیله پزشک متخصص کلیه و مجاری ادرار بر اساس موارد زیر انجام می شود:**سن بیمار و وضعیت بهداشت عمومی و سابقه پزشکی او.** میزان گسترش بیماری**تحمل بیمار نسبت به داروهای اختصاصی، اعمال جراحی یا سایر درمان ها**آنچه در باره سیر بیماری انتظار می رود.**اولویت های مورد نظر بیمار.

چنانچه بزرگ شدگی پروستات در حد خفیف باشد ممکن است به درمان نیاز نداشته باشد زیرا بررسی ها نشان داده اند که بعضی از نشانه هایBPH در موارد خفیف بدون درمان برطرف می شوند. تشخیص این مسئله تنها پس از بررسی و معاینه دقیق به وسیله پزشک امکان پذیر است. چک آپ منظم به وسیله پزشک از نظر بروز مشکلات جدید ضرورت دارد.

بزرگی خوش خیم پروستات

بزرگی خوش خیم پروستات در آقایان، برداشتن کامل پروستات با عمل جراحی و رادیو تراپی خارجی پروستات، مشکلات عصبی(مانند آسیب اعصاب مثانه در اثر دیابت، سکته مغزی، بیماری پارکینسون، ام اس و مثانه بیش فعال) از علل ایجاد بی اختیاری ادرار در آقایان هستند.

هیپرپلازی خوش خیم پروستات

 

چه کسانی در خطر ابتلا به التهاب پروستات قرار دارند؟* هیپرپلازی خوش خیم(تکثیر غیر طبیعی سلول های طبیعی)،(BPH) که به آن بزرگ شدگی(هیپرتروفی) خوش خیم پروستات هم گفته می شود، اختلالی است که در آن اندازه پروستات به مقدار بسیار زیاد افزایش می یابد و مشکلات ادراری ایجاد می نماید.

منبع : راهنمای پزشکی خانواده- پروستات و بیماری های آن

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس
×مشاوره رایگان