انواع واريکوسل ،عوامل بيماری واريکوسل

[sbu_post_image]

انواع واريکوسل

بيماري واريکوسل از نظر شدت به سه درجه تقسيم بندي مي شود. در نوع درجه يک اتساع عروق فقط حين فشار شکمي در لمس توسط پزشک قابل تشخيص است. در نوع درجه دو با فشار شکمي، اتساع عروق، قابل مشاهده مي شود. و در نوع درجه سه حتي بدون فشار شکمي، اتساع عروق، در حالت ايستاده قابل مشاهده مي باشد. لازم به ذکر است نوع درجه سه از نظر قانون خدمت سربازي در ايران معافيت دايم و انواع درجه يک و دو معافيت از رزم خواهد داشت.

همان گونه که گفته شد ده درصد مردان پس از سن بلوغ، درجاتي از واريکوسل دارند، ولي همه ي آن ها احتياج به درمان ندارند. اگر واريکوسل براي فرد، عارضه يي ايجاد کند، لازم است درمان انجام شود در غير اين صورت احتياج به درمان نيست.

از این نظر به 3 درجه تقسیم بندی می‌شود در نوع درجه 1 گشاد شدن رگ‌ها فقط حین فشار شکمی در لمس توسط پزشک قابل لمس و تشخیص است نوع درجه 2 با فشار شکمی گشاد شدن رگ‌ها قابل مشاهده می‌باشد و در نوع درجه 3 حتی بدون فشار شکمی، گشاد شدن رگ‌ها در حال ایستاده قابل مشاهده است. گفتنی است: نوع درجه 3 از نظر قانون خدمت سربازی در ایران معافیت دائم و انواع درجه 1 و 2 معافیت از رزم خواهد داشت.

درجه بندی واریکوسل

واریکوسل گرید 3

وریدها در حالت ایستاده قابل مشاهده اند.

واریکوسل گرید 2

وریدها در حالت ایستاده قابل لمس میباشند.

واریکوسل گرید 1

وریدها هنگام زور زدن قابل لمس میباشند.

واریکوسل ساب کلینیکال

که با معاینه قابل لمس نیستند ولی با سونوگرافی تشخیص داده می شود.

عوارض واريکوسل

تحليل رفتن (آتروفي) بيضه: توده بيضه از لوله‌هاي سازنده اسپرم تشکيل شده است. هنگامي که اين لوله‌ها در اثر عاملي مانند واريکوسل آسيب مي‌بينند، ممکن است بيضه‌ها نرم شوند و تحليل روند. روشن نيست که چه عاملي باعث تحليل رفتن بيضه ها مي‌شود،‌ اما اختلال در کارکرد دريچه‌هاي وريدها باعث تجمع خون در بيضه‌ها مي‌شود و افزايش فشار وريدها و قرارگيري در معرض سموم درون خون ممکن است باعث آسيب شود.

عوارض واريکوسل شامل ايجاد درد، آتروفي (کوچک شدن سايز و نرم شدن قوام بيضه) و ناباروري است. درد ناشي از واريکوسل دردي با کيفيت احساس سنگيني است، که با فعاليت و ايستادن تشديد يافته و با استراحت بهبود مي يابد.
اگر واريکوسل عارضه يي ايجاد نکند. احتياج به درمان نيست، ولي لازم است بيمار به صورت ماهانه خود را معاينه کند. در صورت کوچک شدن سايز بيضه، يا تغيير در قوام آن، لازم است به پزشک مراجعه کرد. همچنين اگر بيمار مبتلا به واريکوسل ازدواج نکرده يا خواستار داشتن فرزند ديگري در آينده است، بايد هر شش ماه با آزمايش اسپرم، از نظر باروري بررسي شود و در صورت شروع تغييرات و ضعيف شدن نطفه احتياج به درمان دارد.

برخلاف تصور رايج، عمل واريکوسلکتومي جهت درمان يا جلوگيري از ناباروري انجام مي شود و خود منجر به ناباروري نمي شود و پس از جراحي نيز فرد مي تواند به فعاليت هاي عادي و روزمره ورزش و کار خود بازگرددعوارض واريکوسل شامل ايجاد درد، آتروفی (کوچک شدن سايز و نرم شدن قوام بيضه) و ناباروری می باشد. درد ناشی از واريکوسل دردی با کيفت احساس سنگينی، که با فعاليت و ايستادن تشديد يافته و با استراحت بهبود می يابد.

عوامل بيماری واريکوسل

بيمار ممکن است با شکايت بزرگی، يا عدم تقارن بيضه ها، يا درد بيضه، و ياپس از ازدواج، با ناباروری مراجعه کند. ولی شايعترين فرم آن، بدون علامت، وبطور اتفاقی، حين معاينه، متوجه آن می گردند. درمعاينه، بزرگی و تورمعروقبيضه، بخصوص در سمت چپ مشهود است و درحالت ايستاده، و يا افزايش فشارشکمیتشديد می يابد و در حالت خوابيده از بين می رود (درصورتيکه تورمعروقدرحالت خوابيده از بين نرفت، بايستی به نوع ثانويه آن شک کرد.)

عوارض جراحی سرطان بیضه

تشخیص و اعلام این مطلب که فردی به بیماری سرطان بیضه دچار شده است برای بسیاری از مردان خبری دردناک است ممکن است شما اصلا چنین مرضی را تا کنون نشنیده باشید و چه بسا که خود را سالم و توانا به حساب آورید شوک آنکه شما به بیماری سرطان مبتلا شده اید ممکن است شما را سردرگم غمگین و مضطرب نماید اگرچه پزشکان به شما خواهند گفت که مرض قابل درمان است و چه بسا شفا یابد ولی شما از نام بیماری وحشت زده شده اید و به طور کلی خودتان را باخته اید اینها همه بازتابهای شما در مقابل خبر است و چه بسا چند روز یا چند هفته طول کشد تا آتش احساس شما فروکش کند و از حرارت آ ن کاسته شود تا دوباره شما خود را با شرایط تطبیق دهید .

بیشتر مردها صحبت کردن درباره ی احساسات و ترس خود را مفید تشخیص د اده اند و این کار به آنها کمک کرده است تا از بار غم خود کم کنند از طرفی ممکن است شما پرسش هایی درباره ی امور جسمی یا اجتماعی و یا بطور کلی زندگی خود داشته باشید و بخواهید آنها را با فردی که به شما نزدیک است در میان بگذارید بعضی از اینگونه امور که درباره ی مبتلایان به بیماری سرطان بیضه مربوط می شود در زیر آمده است .

چنانچه شما پرسشهای دیگری دارید و علاقه مندید پاسخهای تخصصی دریافت نمایید نترسید آنها را با افراد خبره یا پزشک خود در میان گذارید به محض آنکه شما خبر تاسف بار بیماری خود را می شنوید هزاران سوال است که از مغز شما میگذرد و هرچه شما بیشتر جواب بگیرید از بار مشکلات شما کاسته می شود .

منبع : پزشک واريکوسل تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان