بهترین راه رفع سنگ های کلیوی

[sbu_post_image]

درمان سنگ کلیه به روش Ureteroscopic Stone Removal

این جراحی تحت بیهوشی عمومی و برای درمان سنگ هایی که دروسط و قسمت پایینی حالب قرار دارند صورت می گیرد.

یک وسیله ی مجهز به فیبر نوری از طریق مجرای ادرار وارد مثانه شده از آنجا وارد حالب می گردد.با استفاده از لیزر یا وسیله ی مشابه دیگری ،سنگ های کوچک ازبین رفته سنگ های بزرگ خرد می شوند تا از طریق ادرار دفع شوند.ممکن است یک تیوب کوچک (یا یک stent) برای مدتی کوتاه پس از عمل درون حالب جایگذاری شود تا هم به بهبود بیمار کمک کند و هم از انسداد،تورم و اسپاسم جلوگیری نماید.

درمان سنگ کلیه به روش Lithotripsy

این روش برای سنگ هایی که در کلیه و قسمت فوقانی حالب هستند کاربرد دارد.این کار با استفاده از یک دستگاه ، ماشین یا یک probe صورت میگیرد که در آن سنگ ها خرد میشوند تا به صورت طبیعی دفع شوند.Lithotripsy برای بیمارانی که سنگ بزرگ یا شرایط پزشکی دیگری دارند مناسب نیست.

دستگاه سنگ شکن

دستگاه سنگ شكن توسط امواج، سنگ های درشت را به ذرات شن ريزه قابل دفع تبديل می نمايد. اين روش غالبا اولين خط درمانی رادر مبتلايان به سنگ كليه تشكيل می دهد. در ساير موارد نيز سنگ های كليه و مجاری ادراری توسط روش های كمتر تهاجمی اندويورولوژيك در يك جلسه بدون نياز به جراحی باز درمان می شوند.
بخش سنگ شكن برون اندامي مجهز به پيشرفته‌ترين دستگاه سنگ‌شكن موجود مي‌باشد كه سالانه دو هزار بيمار با سنگهاي كليه، حالب و مثانه را بطور سرپائي تحت درمان سنگ‌شكني با نتايج بسيار موفق قرار مي‌دهد.

درمان سنگ کلیه با سنگ شکن

اکنون درمان با سنگ شکن شایع ترین روش درمان سنگ های کلیه در سرتاسر دنیا شده است. مراکزی که دو دهه قبل نسبت به تهیه این دستگاه اقدام کردند، نسل قدیمی دستگاه را دارند. نسل های جدیدتر دستگاه هم موثرتر بوده و هم درد کمتری ایجاد می کنند. مکانیسم عمل این دستگاه بر این استوار است که دستگاه با کمک یک تکنسین، سنگ ادراری را پیدا کرد و امواج شوکی را از خارج از بدن به سنگ شلیک می کند و منجر به خرد شدن سنگ می گردد.

امواج شوکی که به سنگ داده می شوند دارای شدتهای مختلف هستند که از ولتاژ پایین شروع شده و رفته رفته ولتاژ افزایش می یابد تا سنگ خرد شود. ممکن است برای خرد شدن سنگ 3000-2000 شوک لازم باشد. اگر جنس سنگ سفت نباشد، به راحتی می شکند. اگر جنس سنگ خیلی نرم باشد تبدیل به پودر می شود. اگر جنس سنگ سفت باشد، سنگ یا نمی شکند و یا این که به قطعات درشت می شکند. عمل سنگ شکنی نیازی به بی هوشی و بستری شدن ندارد و سرپایی انجام می شود. نسل های جدید دستگاه سنگ شکن هم اندازه کوچک تری دارند و هم این که سنگ را به طور موثرتری می شکنند.

منبع : متخصص اورولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان