[sbu_post_image]
علایم عفونتهای ادراری
عفونتها و بی اختیاریهای ادراری را از جمله بیماریهای شایع اورولوژی زنان است و معمولا پس از چند روز علایم عفونتهای ادراری خود به خود كاهش مییابد،در عین حال انجام ورزشهای منظم روزانه به منظور تقویت عضلات شكم و لگن و جلوگیری از بیاختیاریهای ادراری لازم است.
عفونتهای ادراری به ویژه عفونت مثانه را از شایعترین بیماریهای اورولوژی زنان است به دلیل وضعیت آناتومی بدن زنان،امكان انتقال میكروارگانیسمها در مجاری ادراری زنان بیشتر از مردان است. عفونتهای ادراری در زنان معمولا به صورت ناگهانی بروز میكند،درد ناحیه بالا و زیر شكم،تكرر ادرار شدید،سوزش هنگام دفع و احتمال وجود خون در ادرار را از جمله علایم این بیماری است.
عفونتهای ادراری زنان معمولا پس از چند روز خود به خود كنترل شده و علایم به تدریج كاهش مییابد. این در حالی است كه به منظور كاهش علایم و بهبود این بیماری، درمانهای دارویی نیز به كار گرفته میشود.
بروز سالانه یك یا دو بار عفونت ادراری در زنان طبیعی است این در حالی است كه عفونتهای ادراری در مردان باید با بررسیهای بیشتری همراه باشد؛چرا كه ممكن است علت آن سنگ دستگاه ادراری باشد و در صورتی كه كنترل نشود میتواند به عفونت كلیه تبدیل شود.
احتمال ابتلا به عفونتهای ادراری در دوران بارداری بیشتر است.بنابراین مراقبتهای ادراری در دوران بارداری به صورت روتین انجام میشود. سنگهای ادراری از دیگر بیماریهای شایع اورولوژی زنان است این در حالی است كه بروز سنگهای ادراری در مردان شایعتر از زنان است.
بیاختیاری ادارار در زنان
بارداری و وضعیت آناتومی بدن به ویژه وضعیت لگن زنان،از جمله عوامل بروز این بیماری است.به این صورت كه به دنبال ضعیف شدن عضلات شكم و لگن،فشار به شكم سبب افزایش فشار به مثابه و خروج ناخواسته ادرار میشود.
جلوگیری از بی اختیاریهای ادراری
تقویت عضلات لگن و شكم در زنان به منظور جلوگیری از بی اختیاریهای ادراری به دنبال تغییر عضلات بر اثر افزایش سن و بارداری،لازم است برای تقویت عضلات ورزشهای منظم روزانه به ویژه از سنین پایین انجام شود.همچنین به منظور بهبودی كامل بیاختیاریهای ادراری،بسته به شدت بیماری،درمانهای دارویی و جراحی به كار گرفته میشود.
منبع : سیمرغ
عفونت دستگاه تناسلی در خانمها
عفونتهای دستگاه ادراری از مسایل جدی هستند که سلامت فرد را به خطر میاندازند. عفونتهای دستگاه ادراری دومین نوع معمول…
عفونتهای دستگاه ادراری از مسایل جدی هستند که سلامت فرد را به خطر میاندازند. عفونتهای دستگاه ادراری دومین نوع معمول عفونت در بدن و علت حدود 3/8 میلیون ویزیت پزشکی در سال هستند. زنان به خصوص در ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری مستعدترند. یک زن از هر پنج زن طی عمرش یکبار به عفونت ادراری مبتلا میشود. از جمله شایعترین بیماریهای عفونت دستگاه ادراری در نزد خانمها، بیماریهای عفونی دستگاه تناسلی است. در این شماره قصد داریم درباره این عفونتها اطلاعاتی خدمت شما ارایه کنیم.
گروهی از این بیماریها مانند سوزاک و سیفلیس و تبخالهای تناسلی که معمولا عوارض و درمانهای بیشتری دارند، صرفا از طریق تماسهای جنسی منتقل میشوند اما آنچه مدنظر ماست گروهی از بیماریهای عفونی هستند که اکثر خانمها در طی زندگی، حداقل یک بار به یکی از آنها دچار شده و عوارض و درمانهای سادهتری دارند. به التهاب و عفونت مجرای تناسلی، واژینیت میگویند.
علت عفونت دستگاه تناسلی
منشأ عفونتهای قارچی اندام تناسلی عمدتا نوعی قارچ به نام کاندیدا آلبیکنس است. این قارچ معمولا به طور طبیعی در محیط واژن وجود دارد و تنها زمانی که بیش از حد معمول گسترش و رشد کند میتواند بیماریزا شود.
البته به روشنی نمیتوان علت عفونت قارچی را توضیح داد اما آنچه مسلم است مخمرها و قارچها در بدن ما حیات داشته و با ما همزیستاند. مخمرها در محل زیست ما، در غذاها و خوراکیها وجود دارند و به نوعی میتوان گفت ما را احاطه کردهاند ولی اکثر ما گرفتار عفونت ناشی از قارچها نمیشویم.
• استفاده بیش از حد از داروهای آنتیبیوتیکی
• قرصهای ضد بارداری خوراکی
• اختلال عملکرد دورههای ماهانه
• بارداری و زایمان
• انتقال بیماریهای آمیزشی
• سایش و خراشیدگی و التهاب سطح اندام تناسلی
• ضعف سیستم ایمنی بدن
عفونتهای باکتریایی دستگاه تناسلی بیشتر توسط باکتری به نام گاردنلا واژینالیس ایجاد میشود. این میکروب بهطور طبیعی در محیط دستگاه تناسلی موجود است ولی در شرایط خاص ممکن است رشد کرده و باعث بروز بیماری شود.
عفونتهای انگلی مجاری تناسلی در بیشتر اوقات به واسطه نوعی انگل تکسلولی ایجاد میشود. این انگل به طور طبیعی در مجاری تناسلی زندگی نمیکند و ابتلا به آن ممکن است از طریق استخر یا حوله آلوده و نیز تماس با فرد آلوده حاصل گردد. از آنجا که محیط مجاری تناسلی بهطور طبیعی دارای شرایطی خاص میباشد، عوامل عفونی فوق قادر به رشد و تکثیر در این محیط نیستند.
علایم عفونت دستگاه تناسلی
علایم اصلی واژینیت قارچی عبارت از خارش و ترشحات واژینال میباشد. خارش معمولا شدید است و ممکن است باعث التهاب نواحی مربوطه گردد. ترشحات به صورت سفید رنگ و غلیظ است که در عین حال دارای چسبندگی کمی بوده و سست میباشد. این ترشحات معمولا فاقد بو و یا دارای بوی کپک بوده ولی به هیچوجه متعفن نیست مگر آنکه سایر عوامل عفونتزا همراه قارچ باعث بروز واژینیت شده باشند.
انواع عفونت دستگاه تناسلی
واژینیت باکتریایی
این بیماری میتواند از طریق تماس جنسی نیز منتقل شود. در واژینیت میکروبی، ترشحات واژینال موجود است ولی خارش و التهاب یا اصلا موجود نیست و یا بسیار خفیفتر از عفونت قارچی میباشد. ترشح ایجاد شده در این بیماری به رنگ سفید مایل به خاکستری و یا زرد رنگ بوده و حالت آبکی دارد. خصوصیت بارز این ترشح بوی مخصوص آن است که شبیه بوی ماهی و ناخوشایند میباشد. تشخیص این بیماری ممکن است با توجه به علایم حاصل از آن و یا انجام نمونهبرداری از ترشحات اندام تناسلی توسط پزشک و انجام آزمایش روی نمونه به دست آمده صورت گیرد.
واژینیت انگلی
این بیماری از طریق تماس جنسی و یا برخی لوازم و محیطهای آلوده وارد مجرای تناسلی شده و ایجاد عفونت میکند. در بسیاری از موارد ممکن است این عفونت فاقد علایم و یا توأم با علایم خفیفی باشد. از بارزترین خصوصیت آن وجود ترشح واژینال بیش از حد است. این ترشح دارای رنگ خاکستری یا سبز رنگ بوده و بوی آن زننده میباشد. روی آن حبابهای هوا مشاهده میشود که باعث ایجاد ظاهری کف مانند میگردد.
منبع : سیمرغ
عفونت دستگاه تناسلی در خانمها
علت عفونت دستگاه تناسلی
علایم عفونت دستگاه تناسلی
انواع عفونت دستگاه تناسلی