بیماری های آلت تناسلی مردان،اختلال در نعوظ

[sbu_post_image]

علت اختلال عملکرد نعوظ

* عوامل خطر مستقیم اختلال عملکرد نعوظ عبارتند از:* مشکلات پروستات*دیابت نوع 2 *کم کاری بیضه همراه با تعدادی از بیماری های غدد درون ریز* پرفشاری خون*بیماری های عروقی و جراحی عروق* بالا بودن کلسترول خون* پایین بودنHDL * مصرف داروها*اختلالات عصبی*اشکال در انحنای آلت*التهاب آلت*افسردگی*خوردن الکل* ناآگاهی از مسایل جنسی*روش های ناصحیح جنسی*ارتباط بین فردی ناکافی* بسیاری از بیماری های مزمن، به ویژه نارسایی کلیه و دیالیز* کشیدن سیگار

سایر عوامل خطر مانند بیماریهای عروقی و پرفشاری خون را تشدید می کند.*عامل خطر غیر مستقیمپرقدرتی که با افزایش احتمال بروز عوامل خطر مستقیم فوق در ارتباط است، سن است** تخمین زده شده است که حدود 5 درصد از مردان تا سن 40 سالگی و 15 تا 25 درصد آنها تا 65 سالگی دچار ناتوانی جنسی می شوند. تشخیص دقیق عامل خطر برای پیشگیری یا درمان اختلال نعوظ ضروری است.

ورزش های «کِه گِل»- منقبض کردن و شل کردن مکرر عضلات لگن که به ورزش های که گل (Kegel exercises ) معروفاست برای پیشگیری از نشت ادرارمفید واقع می شود. این کار با منقبض کردن عضله تا زمانی که جریان ادرارکاهش یابد یا متوقف شود و سپس شل کردن عضله صورت می گیرد. توصیه می شود در بیماران مبتلا بهBPH ، پنج تا پانزده بار و هربار به مدت 10 ثانیه عضلات را در حالت منقبض نگه دارند و این کار را 3 تا 5 بار در روز تکرار کنند.

ناتوانی جنسی / اختلال در نعوظ * ناتوانی جنسی یا اختلال در نعوظ به عدم توانایی آمیزش در جنس مذکر در اثر اختلال در نعوظ یا حفظ ان تا هنگام انزال(خارج شدن مایع منی) و / یا عدم رضایت از اندازه، سفتی و / یا مدت نعوظ گفته می شود.

انواع مختلف و(علل) اختلال نعوظ

بعضی از اواع مختلف علل احتمالی اختلال نعوظ عبارتند از:

انزال زودرس(که شامل نوع اولیه و ثانویه است. نوع اولیه علت روانی دارد و نوع ثانویه عبارت است از کوتاه شدن پیشرونده مدت آمیزش پس از سال ها طبیعی بودن انزال. علت نوع ثانویه فیزیکی است و معمولاض سرخرگ ها یا سیاهرگ های آلت و یا هردوی آنها را شامل می شود).* اضطراب یا استرس (موجب نوعی ناتوانی جنسی روانی می شود).

افسردگی (نوع دیگر ناتوانی جنسی روانی است. بعضی از داروهای ضدافسردگی نیز موجب اختلال در نعوظ می شوند).

ناتوانی جنسی عضوی(ناشی از اختلال در سرخرگ ها یا سیاهرگ های آلت یا هردوی آنها است و شایع ترین علت ناتوانی جنسی به ویژه در مردان مسن را تشکیل می دهد. هنگامی که مشکل، منشأ سرخرگی دارد معمولاً ناشی از تصلب یا سخت شدگی سرخرگ ها است هرچند ممکن است در اثر ضربه به سرخرگ ها نیز ایجاد شده باشد. عوامل خطر قابل کنترل تصلب شرایین عبارتند از: افزایش وزن بدن، ورزش نکردن، کلسترول بالا، فشارخون بالا و کشیدن سیگار. این عوامل حتی قبل از آنکه بر روی قلب تأثیر بگذارند می توانند دچار اختلال نعوظ شوند.

بسیاری معتقدند چنان چه مشکل، منشأ سیاهرگی داشته باشد،«نشت وریدی» شایع ترین اشکال است و در طی آن«اجسام غاری» آلت به خوبی پرخون نمی شوند و اشکال در نعوظ روی می دهد.

دیابت (8/7 میلیون مرد بزرگسال مبتلا به دیابت شیرین در ایالات متحده امریکا وجود دارند که 35 تا 50 درصد آنها دچار ناتوانی جنسی هستند. دیابت موجب سختی پیش از موعد و معمولاً شدید سرخرگ های الت می شود. اختلال اعصاب محیطی همراه با گرفتاری اعصاب کنترل کننده نعوظ به طور شایع در دیابت دیده می شود).

پر نعوظی (پریاپیسم)

به ندرت ممکن است نعوظ بدون تحریک جنسی روی دهد و از بین نرود. این یک گرفتاری دردناک ناشی از بیماری یا آسیب دیدگی رگ های خونی تامین کننده ی خون آلت تناسلی است.

اگر نعوظ از بین نرود، درمان فوری برای جلوگیری از آسیب دیدگی دائمی آلت تناسلی ضروری است. درمان عموماً خارج کردن خون از آلت تناسلی برای برطرف شدن نعوظ است.

التهاب حشفه(بالانیت)

آلت تناسلی ختنه نشده ممکن است دچار عفونت زیر حشفه شده و قرمز، مرطوب، و دچار خارش شود. این گرفتاری می تواند به دلیل تحریک لباس یا واکنش به صابون یا کاندوم باشد.

التهاب حشفه معمولاً با پمادهای دارای آنتی بیوتیک بر طرف می شود. مالیدن ژل صبر زرد به ناحیه ی مبتلا بعد از شستن و خشک کردن آن هم می تواند موثر باشد.

اختلال در نعوظ

اختلال در نعوظ در میلیون ها نفر از مردان وجود دارد.* اگرچه پیش از این به طور شایع تصور می شد که اختلال در نعوظ ناشی از مشکلات روانی است ، امروزه مشخص شده است که 80 تا 90 درصد از ناتوانی های جنسی اقایان به دلیل مشکلات فیزیکی و معمولاً ناشی از اختلال خونرسانی به آلت است. پیشرفت های بسیاری در زمینه تشخیص و درمان اختلال نعوظ صورت گرفته است.

منبع : متخصص ارولوژی تهران و کتاب راهنمای پزشکی خانواده- بیماری های کلیه و مجاری ادرار

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان