[sbu_post_image]
برخی بیماری های پروستات
پروستاتیت
التهاب در غده پروستات را پروستاتیت میگویند. پروستاتیت انواع مختلفی از التهاب پروستات وجود دارد که هر یک علل و عواقب متفاوتی دارند. دو نوع کمتر شایع این بیماری، پروستاتیت حاد و مزمن باکتریایی با آنتیبیوتیک درمان میشوند. پروستاتیت حاد که ناشی از باکتریهاست، ممکن است با این علایم بروز کند: احساس بیماری، تب و لرز، درد عضلانی، کمر درد، درد در ناحیه لگنی هنگام ادرار کردن، تکرر ادرار، ناتوانی در تخلیه ادرار از مثانه.
نشانگان درد لگنی مزمن مردان (پروستادینیا)
در این عارضه در ناحیه لگن، پروستات و آلت تناسلی درد حس میشود و ممکن است در هنگام ادرار کردن هم فرد دچار مشکل شود. علایمی از التهاب یا باکتری در فرد وجود ندارد. این عارضه با روشهای مختلف مانند فیزیوتراپی، رواندرمانی، داروهای آنتیهیستامین، داروهای ضداضطراب، داروهای مهارکننده گیرنده آلفای سمپاتیک و غیره مورد درمان قرار گرفته است.
علل پروستاتیت کاملا روشن نیست، نظریههای بسیاری در این مورد وجود ندارد. پروستاتیت باکتریایی ممکن است نتیجه برگشت به عقب ادرار به درون پروستات باشد. این ادرار عفونی ممکن است نتیجه عفونت اخیر مثانه، ناهنجاری مجاری ادراری یا سوند زدن یا وارد کردن وسیلههای دیگر به داخل مجرای ادرار باشد. از آن جایی که علل پروستاتیت چندان روشن نیست علایم انواع مختلف آن ممکن است بسیار مشابه باشد و هم بیمار و هم پزشک را با دردسر زیادی روبهرو کند.
هیپرپلازی خوشخیم پروستات
هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) در مردان بالاتر از ۴۰ سال رخ میدهد که در آن پروستات اغلب تا حدی بزرگ میشود که ادرار کردن مشکل میشود. علت هیپرپلازی خوشخیم پروستات دقیقا معلوم نیست، گرچه این عارضه با غذاهای پرچربی، سابقه خانوادگی و هورمونها ارتباط دارد.
به هر حال این عارضه خوش خیم است و سرطانی نمیشود. علایم این بیماری شامل تکرر ادرار(نیاز مکرر به رفتن به توالت) یا دیر شروع شدن جریان ادرار است.
اگر پروستات بیش از حد بزرگ شود، ممکن است پیشابراه را ببندد و مانع جریان ادرار شود. بزرگی خوشخیم پروستات را میتوان با روشهای دارویی، انجام جراحیهایی با کمترین برش و در موارد شدید با جراحی برای برداشتن پروستات درمان کرد.
منبع : تبیان