تشخیص و رفع سنگ ادراری

 

افرادی که دارای ترشح مجرا با ادرار یا بدون آن هستند، نیاز به بررسی دارند. ابتدا باید با آزمایش مشخص كرد که ماهیت ترشح چیست؟ منی است یا ماهیت دیگری دارد. ممکن است ترشح مجرا در حقیقت چرک و نشان‌دهنده یک بیماری خطرناك مثل بیماری مقاربتی سوزاک باشد که نادیده انگاشتن آن منجر به عواقب وخیم می‌شود. در مواردی که علت وجود ترشح مجرا عفونت‌های مقاربتی است، اگر این مشكل درمان نشود، علائم معمولا ظرف چند روز یا هفته فروکش می‌کند و فرد تصور می‌کند درمان شده، در صورتی که بیماری پنهان باقی ‌مانده و شروع به انتشار به نقاط مختلف كرده است، یعنی عفونت و میکروب در بدن وجود دارد و فقط علائم از بین رفته‌اند. گاهی این ترشحات نه مایع منی هستند و نه چرک ناشی از عفونت. خود مجرا در مردان دارای یک سری غدد است که ترشحات لزجی تراوش می‌کنند و اگر مقدار آن زیاد باشد، با خیس شدن مختصر و لکه‌دار شدن لباس زیر خود را نشان می‌دهد.

خروج مایع منی هنگام ادرار

خروج ترشحی شبیه مایع منی هنگام ادرار، یک مشکل نسبتا رایج است که در بسیاری از موارد باعث نگرانی فرد مبتلا می‌شود.

 عمده مردم به اشتباه به آن خروج اسپرم می‌گویند اما وجود اسپرم در ادرار را فقط آزمایشگاه می‌تواند تشخیص دهد. معمولا مردان هر مایعی با رنگ، قوام و غلظت شبیه به مایع منی را، مایع منی تلقی می‌کنند، در صورتی که بسیاری از این ترشحات، مایع منی نیستند.

 علت غلیظ بودن مایع منی وجود مقادیر زیاد قند فروکتوز در آن برای تغذیه اسپرم‌هاست. ترشحات شبیه به مایع منی به سه شکل می‌توانند در ادرار ظاهر شوند: قبل از خروج ادرار، مخلوط با ادرار و پس از پایان ادرار. این‌گونه ترشحات در پایان ادرار از مجرا خارج می‌شوندخروج مایع منی با ادرار معمولا ناشی از عارضه‌ای است که آن را «التهاب احتقانی پروستات» می‌نامند.

بيماري هاي کليه در کل به دو دسته ي بيماري هاي داخلي کليه و بيماري هاي جراحي کليه تقسيم مي شوند. درمان بيماري هاي داخلي کليه به عهده ي متخصص داخلي يا فوق تخصص داخلي کليه (نفرولوژيست) و بيماري هاي جراحي کليه، به عهده ي اورولوژيست است.

جلوگيري از سنگ کليه و مثانه

سنگ مثانه تابعي از سنگ کليه است و در کساني ايجاد مي شود که انسداد مجاري ادراري بيروني داشته باشند، مثل بزرگي پروستات رفع انسداد مجاري ادراري بيروني و تصحيح تغذيه ي بيمار، از بروز سنگ مثانه جلوگيري مي کند. کساني که سنگ اداراي ندارند، اما مي خواهند پيشگيري کنند، بهترين راه افزايش دريافت آب و مايعات است. کساني که دچار بيماري هاي سنگ کليه هستند و مرتب سنگ دفع مي کنند و اصطلاحاً کليه ي سنگ ساز دارند، در اين افراد استفاده از آب فراوان و برخي داروها مؤثر است. تحقيقات اخير نشان داده است بهترين مايع خوراکي براي جلوگيري از سنگ، نوشابه هاي سفيد رنگ است، چون اين نوع نوشابه ها به علت وجود سيترات از تشکيل سنگ جلوگيري و برعکس، نوشابه هاي سياه رنگ به علت وجود ماده ي اگزالات سنگ سازي را تشديد مي کنند.

35 درصد موارد ابتلا به سرطان کلیه ناشی از استعمال مواد دخانی است

بر اساس مطالعات انجام شده ۳۵ درصد از موارد ابتلا به سرطان کلیه ارتباط قوی با استعمال سیگار و مواد دخانی دارد. استعمال سیگار و مواد دخانی موجب بروز سرطان های دیگر نیز می شود و تحقیقات نشان می دهد در صورت حذف سیگار و مواد دخانی از سطح جامعه ، به میزان ۴۰ درصد خطر ابتلا به انواع سرطان ها کاهش می یابد.

علاوه بر مصرف سیگار، مصرف خودسرانه داروهایی مانند مسکن،افزایش وزن و چاقی مفرط به ویژه در بین زنان ، خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش می دهند.

همچنین بررسی گستردگی و شیوع سرطان های کلیه در کشور، نحوه برخورد با بیماران مبتلا به سرطان کلیه و آخرین دستاوردهای علمی در تشخیص جراحی رادیو تراپی و درمان های دارویی را از دیگر محورهایی تلاش متخصصان ارولوژی است.

 منبع : راسخون

 

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس
×مشاوره رایگان