تومور مثانه و علائم تومور مثانه

[sbu_post_image]

تومور مثانه

مثانه عضوی است تو خالی که درون حفره لکن خاصره وجود دارد و دیواره های ماهیچه ای و قابلیت انعطاف آن موجب می شود تا حدود 2 پیمانه ادرار در آن جمع آوری گردد.
ادرار در کلیه ها ساخته شده و توسط دو لوله باریک (حالب) وارد مثانه شده ، دیواره مثانه چندین لایه دارد که بر اساس درگیری هر کدام از این لایه ها تومور مثانه را مرحله بندی می کنند . تومور مثانه به علت رشد سلولهای سرطانی در دیواره مثانه بوجود می آید که بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی پایه دار است.
رشد سلولهای سرطانی می تواند به خارج مثانه نیز گسترش یابد و یا حتی به اعضا دور دست ، دست اندازی کند.

علائم تومور مثانه

– وجود خون در ادرار
– سوزش و درد هنگام دفع ادرار
– احساس نیاز به دفع ادرار علیرغم نداشتن ادرار
– اشکال در دفع ادرار

و در صورت عدم تشخیص به موقع تومور مثانه

– کاهش وزن
– کاهش اشتها
– تب
– دردهای استخوانی ودردهای ناحیه مقعد و یا ناحیه لگن

علل تومور مثانه

– سیگار یکی از مهمترین عوامل خطر برای تومور مثانه می باشد ( به میزان 5-4 برابر افراد عادی ) حتی در کسانیکه در معرض دود سیگارهستند نیز احتمال خطر بالاست.
– قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی صنعتی ( مانندلاستیک ، صنایع رنگ، صنایع چاپ ، تولیدات گاز و قیر، صنایع پردازش آلومینیوم و آهن )
– عفونت طولانی مدت با کرم انگلی “شیستوزما هماتوبیوم”
– عفونتهای طولانی مدت یا مکرر در ناحیه مثانه
– افزایش سن ( این بیماری در افراد زیر 40 سال نادر است)
– جنسیت : این بیماری در مردان حدود 3 برابر بیشتر از زنان اتفاق می افتد
– نژاد: در افراد سفید پوست بیشتر از سیاهپوستان اتفاق می افتد.
– مصرف میوه و سبزیجات احتمال خطر را کاهش می دهد و بر عکس نوشیدن قهوه زیاد احتمال خطر را افزایش می دهد.
– سابقه رادیوتراپی یا شیمی درمانی باعث افزایش خطر می شود.

درمان سرطان  مثانه

درمان سرطان  مثانه به مهاجم یا غیر مهاجم بودن آن بستگی دارد. برای سرطان  های غیر مهاجمی که زود تشخیص داده می شوند پزشک سعی می کند سرطان  را از طریق یک اشعه الکتریکی شدید که به وسیله سیستوسکوپ وارد مثانه می شود تخریب کند,این روش درمانی فولگوریشن نامیده می شود؛برای سرطان  های کوچک این روش تنها روش لازم است و نیاز به سایر اقدامات نمی باشد.یک روش درمانی دیگر شامل ریختن داروهای شیمی درمانی در درون مثانه است. این روش درمانی هیچ عارضه خاصی را برای شما ایجاد نمی کند.
سرطان های بزرگتر که به درون عضلات دیواره مثانه راه یافته اند باید به وسیله عمل جراحی برداشته شوند. بعضی اوقات قسمتی از مثانه یا تمام آن برداشته می شود,این عمل جراحی سیستکتومی نام دارد .اگر کل مثانه برداشته شود تحت بیهوشی, عمل صورت می گیرد. حالب ( مجرایی که ادرار را از کلیه به مثانه هدایت می کند )به قسمتی از روده کوچک که ایلئوم نامیده می شود, متصل می شود تا ادرار از کلیه به ایلئوم هدایت شود. سپس سوراخی بر روی شکم ایجاد می شود تا ادرارازطریق این مجرااز روده خارج شود.یک کیسه پلاستیکی مخصوص نیز به این سوراخ متصل می شود.
سایر اقدامات درمانی برای سرطان  های مهاجم شامل رادیو تراپی وشیمی درمانی برای سرطان  هایی است که سلول های آن ها به خارج مثانه دست اندازی کرده اند.
ممکن است درمان شما ترکیبی از درمان های ذکر شده باشد.

کموتراپي داخل مثانه‌اي

 از طريق سوند مواد شيميايي به مثانه وارد مي‌شود. اين کار نقش پيشگيرانه و درماني جهت جلوگيري از عود و از بين بردن بقاياي سلول‌هاي سرطان ال سطحي دارد، که هفته‌اي يک بار و براي مدت 6 هفته استفاده مي‌شود. شايع‌ترين داروهاي مصرفي در کموتراپي سرطان مثانه عبارتند از ميتومايسين- C، تيوتپا، دوکسي روبيسين و BCG که BCG داروي انتخابي مي‌باشد.

برداشتن سرطان  از راه مجرا

 از طريق مجراي ادرار با دستگاه رزکتوسکوپ وارد مثانه شده و سرطان هاي سطحي را بر مي‌دارند.

برداشت ناکامل مثانه

که در آن قسمتي از مثانه با عمل جراحي برداشته مي‌شود که اين کار به‌طور معمول در سرطان هاي منفرد بيشتر انجام مي‌شود.

راديکال سيستکتومي

 اين روش در واقع برداشتن ارگان‌هاي مختلف واقع در قدام لگن است که در مردان شامل مثانه با چربي اطراف، پريتوئن روي آن، پروستات و سمينال وزيکول مي‌باشد.

راديو تراپي

شيمي درماني

 مهم‌ترين دارو در شيمي درماني سپس پلاتين است که به تنهايي مي‌تواند باعث درمان 30 درصد از سرطان‌ها باشد.

درمان‌هاي ترکيبي

وجود خون در ادرار

وجود خون در ادرار خیلی معنی دارد، بدخیم بودن یا خیلی جدی بودن. از این رو در صورت دیدن خون در ادرار باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. وجود خون در ادرار می‌تواند توسط زخم و یا پارگی (به دلیل انجام ورزش های سنگین و شدید) ایجاد گردد که اگر این حالت تا 24 ساعت ادامه داشته باشد بهتر است که به پزشک مراجعه نمایید. همچنین وجود خون در ادرار می تواند به علت سنگ کلیه، یا عوارض جانبی داروی رقیق کننده خون (مانند وارفارین) یا درمان با آسپیرین ایجاد شود.

منبع :متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان