جراحی نفرکتومی (جراحی برداشتن کلیه)

[sbu_post_image]
ویژگی های خاص نفرکتومی بسته به چگونگی انجام جراحی و مقدار برداشت کلیه متفاوت است. این تفاوت ها شامل موارد زیر است:

·         جراحی باز:اگر فرد تحت انجام جراحی باز نفرکتومی قرار می گیرد،جراح برشی به طول 25 تا 50 سانتی متر،در پهلو یا شکم باز می کند. ممکن است لازم شود که آخرین دنده تحتانی برداشته شود.

·         جراحی لاپاراسکوپی :اگر فرد تحت انجام نفرکتومی لاپاراسکوپی یا جراحی جزئی قرار می گیرد، جراح تعدادی برش کوچک در شکم ایجاد می کند که از طریق آنها ابزارهایی عصا مانند که مجهز به دوربین فیلم برداری و ابزارهای جراحی کوچک است را وارد بدن می کنند. اگر قرار باشد تمام کلیه در آورده شود برش ها کمی بزرگتر ایجاد می شود.

·         جراحی لاپاراسکوپی به کمک روبات:ممکن است جراح از یک سیستم روباتیک برای انجام نفرکتومی استفاده کند. ابزارهای روباتی نیازمند ایجاد برش های خیلی کوچک هستند و تصویر برداری بهتر و برداشت دقیق تر بافت بیمار را امکان پذیر می سازند.

·         نفرکتومی کامل:در صورت انجام نفرکتومی کامل، جراح تمامی کلیه، بافت چربی اطراف کلیه و بخشی از لوله متصل کننده کلیه به مثانه (میزنای) را برمی دارد. جراح ممکن است در صورت نزدیک بودن تومور به غده فوق کلیه یا درگیر شدن شان،آنها را نیز بردارد.

·         نفرکتومی جزئی:هدف از انجام نفرکتومی جزئی-که جراحی حفظ کننده کلیه نیز نامیده می شود-برداشتن بافت بیمار یا سرطانی کلیه و حفظ باقی بافت سالم کلیه است.

پس از انجام عمل برداشتن کلیه

دوره نقاهت و مدت بستری شدن در بیمارستان بسته به سلامت کلی فرد و نوع نفرکتومی انجام شده متفاوت است. عموما جراحی لاپاراسکوپی نسبت به جراحی باز نیازمند زمان کمتری برای بهبودی است.

بسته به توانایی فرد برای برخاستن از تخت و نوع عمل انجام یافته، کاتتر ادراری طی 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی برداشته می شود.

فرد پیش از ترک نمودن بیمارستان باید دستورالعمل محدودیت های غذایی و فعالیت جسمی را دریافت نماید. به طور کلی بیمار تشویق می شود تا هر چه زود تر انجام فعالیت های جسمانی  سبک و روزانه را شروع کند و از انجام فعالیت های شدید جسمانی و ورزشی به مدت چند هفته اجتناب کند.

منبع: پزشک شما

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان