درمان التهاب مثانه
در مردان، التهاب حاد مثانه با آنتی بیوتیک و نوشیدن آب فراوان برای دفع باکتری ها درمان می شود. باکتری های اسیددوست موجود در ماست به جایگزین شدن باکتری های مفید کشته شده توسط آنتی بیوتیک ها کمک می کنند. نوشیدن منظم آب قره قاط یا سیاه گیله در درمان و پیشگیری عفونت های لوله ی گوارش موثر است. مخلوط کردن این ها با آب سیب طعم آنها را بهتر می کند. عطر درمانی می تواند در تسکین درد موثر باشد. بیست قطره روغن اسانس ارس، اوکالیپتوس یا صندل را به آب گرم استحمام اضافه کنید. درمان های گیاهی توصیه شده شامل کپسول چای انگور خرس، که باید با شیر یا یک قاشق مرباخوری (5 میلی لیتر) جوش شیرین مصرف شود، و چای باکو (یک قاشق مربا خوری برگ خشک شده به ازای هر فنجان آب) است. البته، اگر به عفونت کلیه دچارید، آبستن هستید، یا بچه شیر می دهید، چای باکو مصرف نکنید.
تسکین التهاب مثانه
خنثی بودن ادرار می تواند درد سوزشی التهاب مثانه را تسکین دهد. این کار را می توان با خوردن منظم هندوانه یا با نوشیدن دو بار در روز محلول یک قاشق مرباخوری جوش شیرین در یک لیوان آب انجام داد.
احتباس ادرار و سرطان مثانه
احتباس ادراري در بحث سرطان مثانه تاثيري ندارد مگر در کساني که عفونت مستمر ادراري دارند که سبب تحريک دايمي مثانه ميشود. اما نگه داشتن طولاني مدت ادرار در هر دو جنس مضر بوده و ميتواند به تدريج آستانه حس مثانه را کم کند و از طرفي موجب افزايش ظرفيت مثانه شود. در چنين شرايطي تخليه کامل مثانه صورت نميگيرد و ادرار باقيمانده در مثانه سبب ايجاد عفونت يا سنگ ميشود.
تشخیص سرطان مثانه
راههای تشخیص سرطان مثانه در ابتدا آزمایشات روتین از لحاظ وجود خون در ادرار و سیتولوژی ادرار از لحاظ وجود سلولهای بدخیم در ادرار است در ادامه انجام سیستوسکوپی و گرفتن بیوپسی (نمونهبرداری) از تومور جهت تایید نهایی تشخیص انجام میشود.
برای تشخیص هماچوری ناشی از تومور مثانه انجام IVP انتخابی است.
تومور مثانه
مثانه عضوی است تو خالی که درون حفره لکن خاصره وجود دارد و دیواره های ماهیچه ای و قابلیت انعطاف آن موجب می شود تا حدود 2 پیمانه ادرار در آن جمع آوری گردد.
ادرار در کلیه ها ساخته شده و توسط دو لوله باریک (حالب) وارد مثانه شده ، دیواره مثانه چندین لایه دارد که بر اساس درگیری هر کدام از این لایه ها تومور مثانه را مرحله بندی می کنند . تومور مثانه به علت رشد سلولهای سرطانی در دیواره مثانه بوجود می آید که بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی پایه دار است.
رشد سلولهای سرطانی می تواند به خارج مثانه نیز گسترش یابد و یا حتی به اعضا دور دست ، دست اندازی کند.
درمان تومور مثانه
درمان تومور مثانه عبارت است از برداشتن تومور با استفاده از سیستوسکوپی و یا منهدم ساختن آن به وسیله حرارت(از طریق سیستوسکوپی) و یا تزریق داروی مخصوص از طریق سوند مثانه به داخل تومور. در صورت بزرگ بودن تومور مثانه یا انتشار آن در عمق بافت های مثانه، جراحی از طریق بازکردن شکم ضرورت می یابد. در موارد بدحال و ضعیف بودن بیمار یا در تومورهایی که درمان آنها با سیستوسکوپی یا جراحی مشکل است، از رادیوتراپی و شیمی درمانی استفاده می شود.
سرطان مثانه، دومین سرطان شایع دستگاه ادراری میباشد که از کل سرطانهای موجود، حدود 7 درصد از سرطانهای مردان و همچنین 2 درصد از سرطانهای زنان را تشکیل میدهد. 65 سالگی سن متوسط ابتلا به این نوع سرطان میباشد.
محققان ميگويند موفق به کشف آزمايش جديدي شدهاند که به تشخيص سريع سرطان مثانه کمک ميکند.
محققان انگليسي توانستهاند نوعي اکوگرافي خاص ابداع کنند که ميتواند حتي پيش از شروع اولين نشانههاي ابتلا به سرطان مثانه، ماهها يا حتي سالها قبل از بروز بيماري آن را تشخيص دهد. به کمک اين اکوگرافي مشاهده اولين نشانههاي تومور ممکن است در نتيجه ميتوان درمانها را سريعتر آغاز کرد و احتمال بهبودي به اين طريق بالاتر ميرود. سرطان مثانه در زنان بيش از مردان شايع است و طبق مقالهاي که در ديليميل منتشر شده است از سال 1970 تاکنون ميزان ابتلا به اين ناراحتي 50 درصد افزايش يافته است. يکي از علل بروز اين بيماري در زنان، باردار نشدن و چاقي است. افرادي که زياد سيگار ميکشند، احتمال ابتلا بالاتري به سرطان مثانه دارند، طوري که حدود 50 درصد مردان سيگاري امکان ابتلا به سرطان مثانه را دارند و اين مقدار در زنان سيگاري به 31 ميرسد. عوامل شغلي نيز در ابتلا به سرطان مثانه اهميت دارد، مانند کارگران صنايع رنگ و لاستيک سازي نقاشي و نفت که بيشتر در معرض ابتلا هستند
ثمره فعاليت کليهها براي پاکسازي خون از مواد زايد، در جايي به نام مثانه انبار ميشود تا سر فرصت بتوان آن را تخليه کرد. اما گاهي اوقات نظم اين انبار به هم ميريزد. سرطان مثانه يکي از بيماريهايي است که سبب اين بينظمي ميشود.
منبع : متخصص اورولوژی تهران