درمان بی اختیاری ادرار در افراد

درمان بی اختیاری ادرار در افراد
درمان بی اختیاری ادرار در افراد

بی اختیاری ادرار مشکلی شایع بوده که به طور معمول زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می دهد. شایع ترین انواع این ناتوانی (ناتوانی در کنترل دفع ادراربی اختیاری استرسی (شکلی از بی اختیاری ادراردر مثانه بوده و زمانی رخ می دهد که فشار غیرارادی از طریق سرفه کردن یا خندیدن یا عطسه کردن بر مثانه وارد می آید)

و بی اختیاریفوریتی (شکل دیگری از بی اختیاری ادرارمی باشد که به طور کلی به انقباض های غیرارادی ماهیچه های مثانه مربوط شده و نتیجه آن، نیاز فوری به ادرار کردن که با فقدان ناگهانی ادرار همراه است، می باشد) می باشند. این مشکل بسیاری از افراد را گرفتار می کند، اما این ناتوانی اغلب قابل درمان بوده و بنابراین بیمار بهتر است برای کمک به پزشک عمومی خود مراجعه کند.

بی اختیاری ادرار چیست؟

درصورتی که فرد به بی اختیاری ادرار مبتلا باشد به این معنی است که زمانی که قصد ادرار کردن ندارد،ناحودگاه ادرار می کند (نشت غیرارادی ادرار) که می تواند از یک قطره کوچک و گهگاهی تا ریزش زیاد ادرار باشد. این ناتوانی در کنترل ادرار علاوه بر اینکه یک مشکل بهداشتی به حساب می آید، ممکن است باعث پریشانی بیمار گردد.

مفهوم ادرار و مثانه

کلیه ها به طورمداوم در حال ساخت ادرار هستند. جریان ادرار دائما از طریق حالب ها (لوله هایی از کلیه ها به مثانه) به مثانه در حال انتقال می باشد. مقادیر متفاوتی از ادرار بسته به میزان نوشیدن مایعات، خوردن و تعریق شخص ساخته می شود.

مثانه از ماهیچه ساخته شده و ادرار را در خود ذخیره می کند. هنگامی که از ادرار پرشده مانند یک بالن بزرگ می شود. راه خروجی ادرار (پیشابراه) به طورعادی، توسط ماهیچه های زیر مثانه که پیشابره را احاطه و پشتیبانی می کنند (ماهیچه های ظریف لگنی) بسته نگه داشته می شود.

زمانی که حجم مشخصی از ادرار در مثانه است، شخص آگاه می شود که مثانه درحال پرشدن می باشد. در زمان خروج ادرار ماهیچه مثانه منقبض شده و پیشابره و ماهیچه های ظریف لگنی برای اینکه به ادرار اجازه خروج دهند شل می شوند.

پیام های پیچیده عصبی میان مغز، مثانه و ماهیچه های ظریف لگنی فرستاده می شود. این پیام ها شخص را از پرشدن مثانه آگاه کرده و ماهیچه های درستی را در زمانی صحیح منقبض و یا شل می کنند.

منبع: تبیان

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان