درمان ریفلاکس
ریفلاکس یا برگشت ادراری در بسیاری موارد به صورت خودبخود بهبود می یابد وتنها کاری که پزشک باید انجام دهد . تجویز آنتی بیوتیک است تا از بروز عفونت پیشگیری نماید . دراین حالت آنتی بیوتیک به مقدار کم وشبها قبل از خواب به کودک داده می شود .
برای اجتناب از عمل غیر ضروری، جراح باید تجربه کافی داشته باشد تا بتواند بیمارانی را که در خطر عود عفونت هستند از آنهایی که احتمالا نیاز به عمل نخواهند داشت تشخیص دهد.اگر علیرغم تجویز آنتی بیوتیک باز هم کودک دچار عفونت شود ، نیاز به عمل جراحی خواهد بود .
درمان جراحی ریفلاکس
برای درمان جراحی، سابقا فقط عمل باز امکان پذیر بود اما در سالهای اخیر عمل جراحی بسته (آندوسکوپیک ) نیز معرفی شده است . درعمل باز برشی در پائین شکم داده ومثانه باز می شود سپس حالبها از مثانه جدا شده ومجددا کاسته می شوند .
موفقیت این روش حدود ۹٥% است ولی کودک به مدت یک هفته پس از عمل باید سوند داشته باشد. از عوارض آن درد وسوزش وانقباضات خودبخودی مثانه است که معمولا پس از خارج کردن سوند بهبود می یابد.
عمل آندوسکوپیک
عمل آندوسکوپیک یا بسته با تزریق ژلهای خاصی در زیر محل ورود حالب به مثانه انجام می گیرد . برای این منظور ابتدا دستگاهی موسوم به سیستوسکوپ از طریق مجرای ادرار وارد مثانه شده واز طریق آن محل مناسب برای تزریق انتخاب می شود سپس سوزن خاصی از طریق دستگاه فوق وارد مثانه شده وتزریق بوسیله آن انجام می شود .
شمادر شکل ٤تصویر یک سوراخ حالب گشاد را می بینید . در تصویر شماره ٥ملاحظه می نمائید که چطور پس از تزریق دهانه سوراخ حالب جمع می شود . همه مراحل تزریق را می توانید در شکل شماره ٦نیز ملاحظه نمایید
شکل 4که سوراخ حالب گشاد که سبب برگشت ادرار میشود.
شکل 5: صحنه تزریق ژل توسط سوزن مخصوص
شکل 6: نمایی دیگر از تزریق ژل و برجستگی حاصل از آن
شکل 7: تصویر شماتیک تزریق ژل از نمای کناری