درمان ناباروری(برای مشاهده فیلم کلیک کنید)
اهمیت هیدروسل
وقتی جوانی با هیدروسل مراجعه میکند مهمترین نکته جستجوی دلیل بوجود آمدن هیدروسل میباشد. چون ممکن است عامل بوجود امدن هیدروسل یک ضایعه بدخیم و درواقع سرطان بیضه باشد. که عدم تشخیص به موقع ان منجر به پیشرفت سرطان و منتشر شدن در تمام بدن باشد و یا دلیل هیدروسل یک عامل عفونی باشد که عدم درمان به موقع آن منجر به تخریب بیضه گردد.
درمان جراحی هیدروسل (هیدروسلکتومی )
هیدروسلکتومی برداشتن هیدروسل بصورت یك جراحی بدون نیاز به بستری طولانی،با بیحسی موضعی و یا بیهوشی عمومی انجام میشود.برای این كار جراح برشی را بر روی كیسه بیضه یا پایین شكم ایجاد میكند و ضمن تخلیه مایع، اصلاحات لازم را انجام میدهد.اگر هیدروسل در طی جراحی اصلاح فتق كشاله ران تشخیص داده شود،حتی اگر برای فرد هیچ مشکلی ایجاد نكرده باشد پزشك اقدام به برداشت آن میكند در مواردی ممکن است نیاز به عدسی چشمی حین عمل جراحی باشدتا به اپیدیدیم و مجاری اسپرمبر آسیبی نرسد.هیدروسلكتومی ممكن است به قرار دادن لوله تخلیه و پانسمان حجیم بر روی ناحیه برش برای چند روز اول بعد از جراحی نیاز داشته باشد.استفاده از كیسه یخ بر روی موضع در 24 ساعت اول پس از عمل، تورم را كاهش میدهد.جراحی هیدروسل در بچهها بجای ناحیه کیسه بیضه باید با شکاف جراحی کشاله ران انجام شود..
درمان هیدروسل با تخلیه توسط سوزن
این روش به طورکلی توصیه نمیشود،چون احتمال عود مایع زیاد است.عوارض احتمالی این روش نیز ایجاد عفونت یا درد كیسه بیضه است.این روش عمدتاً در افرادی انجام میشود كه به علت بیماریهای زمینهای، خطر انجام عمل جراحی در آنها زیاد است.باید توجه داشت كه در هر حال،بعضی مواقع احتمال عود هیدروسل وجود دارد.سوالی که اغلب افراد در صورت ابتلا به هیدروسل از پزشک خود دارند این است که آیا هیدروسل موجب ناباروری میشود؟ در این ارتباط باید گفت:هیدروسل به خودی خود عامل ناباروری نیست،اما ممكن است همراه با عوامل زمینهای در بیضه مثل عفونت یا توده باشد كه این عوامل،تولید یا عملكرد اسپرمها را دچار اختلال میكند.
به طور خلاصه
• هیدروسل در بالغین معمولا یک بیماری خوش خیم است.
• در 10 درصد موارد یک عامل زمینه ای مثل عفونت بیضه و سرطان وجود دارد.
• اگر در لمس قوام کیسه بیضه سفت باشد (نه شبیه بادکنک) باید مشکوک به سرطان بیضه شد و بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.
• اگر هیدروسل به ناگهان ایجاد شده باشد، باید به وجود سرطان بیضه مشکوک شد.
• برخلاف هیدروسل در بچه ها، بهبودی خود به خودی در هیدروسل بالغین وجود ندارد.
• بهتر است قبل از این که اندازه هیدروسل بسیار بزرگ شده باشد، آن را عمل جراحی کرد.
• عمل جراحی هیدروسل ساده و کم عارضه می باشد.
منبع:ایران ناز دکتر حقیقت