[sbu_post_image]
به لحاظ درمانی، مشکل ناباروری در زنان نسبت به مردان، بهتر نتیجه می دهد چرا که به طور طبیعی تولید نطفه در مرد، به 75 روز زمان نیاز دارد حال آنکه در زنان کمتر از این میزان به طول می انجامد. با این وجود خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی، دانش علمی و همچنین وجود بیش از 40 مرکز درمان ناباروری در ایران، این مسئله تقریبا به صورت کامل قابل درمان است.
آلودگی ها تاثیر مستقیم بر روی ناباروری زوجین دارد؛ انواع آلودگی ها اعم از آلودگی صوتی، در معرض امواج الکتریکی بودن یا امواج موبایل، صدای هواپیما، آلودگی هوا و هر آلودگی که سبب لرزش سلول شود، قطعا در تشکیل جنین اولیه تاثیر منفی دارد.
آمار سال های 90 و 91حاکی از آن است که درصد بالایی از سقط های صورت گرفته مختص زنانی بوده است که بیشتر در معرض آلودگی های هوا و آلودگی صوتی قرار داشته اند. بنابراین آنچه که مسلم است تاثیرآلودگی ها روی هر دو طرف توام و مساوی تاثیر می گذارد. اما در این میان نباید از معضلات زندگی شهری و آپارتمان نشینی نیز غافل بود. بسیاری از زوجین به دلیل عدم استقلال مالی و نبود وضعیت اقتصادی و امکانات رفاهی مناسب، از ورود بچه به زندگی مشترک جلوگیری می کنند که این مسئله هم تبعات خاص خود را به همراه خواهد داشت.
هزینه های درمان ناباروری
متاسفانه هزینه های درمان ناباروری در ایران بسیار سنگین است و این درحالی است که سازمان های بیمه گر از پوشش خدمات درمانی و دارویی ناباروری امتناع می کنند و حاضر نیستند این خدمات را حمایت کنند. در بیمارستان صارم هزینه های ناباروری طبق تعرفه های نظام پزشکی از بیماران دریافت می شود و با برخی بیمه ها از جمله ایران، آسیا، پارسیان، البرز، ملی و … قرارداد داریم.
ولی مشکل اصلی اینجاست که به دلیل نوسان نرخ ارز و نبود یک مدیریت قوی و کارآمد در نظام سلامت کشور، هزینه های درمان برای بیماران بسیار گران تمام می شود. به عنوان نمونه، اگر زوجی برای درمان خود، آمپولی را در گذشته به قیمت چهار هزار تومان خریداری می کردند، در حال حاضر باید برای گرفتن همان آمپول مبلغی به میزان40 هزار تومان هزینه کنند.
همچنین با وجود پیشرفت های چشمگیر پزشکی در حوزه درمان ناباروری، هنوز نتوانسته ایم خدمات قابل توجهی را به بیماران عرضه کنیم و به آنها در پرداخت هزینه های درمان یاری رسانیم. هم اکنون حداقل هزینه برای انجام هر بار عمل ” IVF” بین سه تا پنج میلیون تومان است که این هزینه هم بستگی به سیکل درمان بیماران دارد و لازم است مسئولان و دست اندرکاران امر سلامت تدبیری اساسی بیندیشند و با پرداخت یارانه، قدری از بار مشکلات هزینه های درمان را بکاهند.
هزینه IVF
شاید برخی سه میلیون تومان را رقم بالایی تلقی کنند و این هزینه را ناشی از سخت گیری بیمارستان بدانند در حالیکه در حال حاضر، هزینه IVF در امریکا 18 هزار دلار است و ما نیز همانند آنان از تجهیرات خارجی استفاده می کنیم. اکثر تجهیزات، دارو و مواد مصرفی مورد نیاز درمان ناباروری، وارداتی است و با توجه به روند رو به رشد نرخ ارز در یک سال اخیر، شاهد افزایش قیمت برخی داروها و تجهیزات موردنیاز در درمان ناباروری هستیم که باید برای رفع این معضل تدبیری اساسی اندیشید.
همچنین ضروری است سازمان های بیمه گر با یکدیگر تعامل داشته و نسبت به خدمات درمان ناباروری اقدامات مقتضی را انجام دهند چراکه پوشش بیمه ای، سبب آرامش خاطر زوجین برای هزینه های درمان ناباروری و در نهایت افزایش درصد بارداری می شود.
منبع : تبیان