دستگاه ادراری،بیماری های دستگاه ادراری

[sbu_post_image]

تعداد بیماری های کلیه و مجاری ادرار بسیار زیاد است و توضیح کامل هریک از آنها نیز مبحثی پیچیده و تخصصی و از حوصله ی این کتاب خارج است.

در این بحث، تنها به تعدادی از بیماری های شایع تر کلیه و مجاری ادرار به طور خلاصه اشاره می شود.

به طور کلی می توان بیماریهای کلیه و مجاری ادرار را به شکل زیر تقسیم بندی کرد:* بیماری مزمن کلیه*بیماری ها یا سندرم های ارثی لوله های پروگزیمال(فوقانی)کلیه(شامل چندین نوع بیماری و سندرم مختلف که در این کتاب به آنها اشاره نشده است.)

نارسایی حاد کلیه*نارسایی مزمن کلیه* بیماریهای گلومرولی کلیه(شامل گلومرولونفریت که خود از انواع بالینی مختلف از جمله سندرم های نفریتیک حاد، سندرم های نفروتیک از جمله نفروپاتی دیابتی، سندرم های عروقی گلومرول ها و سندرم های گلومرولی مرتبط با بعضی بیماری های عفونی تشکیل می شود.)

بیماری کلیه پُلی کیستیک و سایر اختلالات ارثی لوله های کلیوی.* بیماری های لوله ها و نسج بینابینی کلیه( شامل نفریت بینابینی حاد ناشی از داروها، عفونت ها یا انواع با علل ناشناخته؛ و بیماری های مزمن لوله ها و نسج بینابینی کلیه، از جمله بیماری های ارثی کلیه، اختلالات خودایمنی، بیماری های نئوپلاستیک و بیماری های متفرقه) که در این بحث به آنها اشاره نشده است.

آسیب های عروقی کلیه (مانند تنگی سرخرگ کلیه در اثر تصلُّب یا سخت شدگی، نفروپاتی ایسکمیک؛ ایجاد لخته در عروق کلیه؛ آسیب عروقی کلیه در اثر افزایش فشارخون یا در بیماری های سیستمیک و ایجاد لخته در سیاهرگ کلیوی) که در این کتاب درباره ی آنها توضیح داده نشده است.* سنگ های کلیه*عفونت های مجاری ادرار(شامل اورتریت،سیستیت و پیلونفریت)* انسداد مجاری ادرار(شامل انواع مادرزادی،نقایص اکتسابی داخلی و نقایص اکتسابی خارجی)* کیست ها و تومورهای کلیه*بیماری های مثانه( مانند سنگ مثانه و تومور مثانه)*بیماری های پیشابراه(ازجمله تنگی پیشابراه)

کیست کلیه

بیماری کلیه پلی کیستیک، بیماری های مادرزادی، کیستهای کلیوی، اندازه های متعدد، اعم از کیست ها را افزایش می دهد با بالا رفتن سن و افزایش است. روش سوراخ، از طریق عمل جراحی برای خلاص شدن از شر یک کیست بزرگ در کوتاه مدت برای کاهش ظلم و ستم از کلیه است. با این حال، این نقش از کیست های کوچک امکان پذیر نمی باشد. بنابراین، این وضعیت همیشه تکرار می شود، کمتر از یک درمان کامل از هدف.

درمان محافظه کارانه درمان نفوذ میکرو مبتنی بر طب سنتی چینی در درمان بیماری کلیه پلی کیستیک، راه منحصر به فرد، و جلوه های ویژه است. میکرو به طور کلی به ناحیه کلیه به نفوذ در طب سنتی چین نفوذ درمان. به طور مستقیم از بیرونی پوست، استفاده از میکرو مبتنی بر طب سنتی چین به منظور نفوذ به درمان با دستگاه میکرو واردات از طب سنتی چینی برای درمان از مواد فعال به منظور نفوذ به دفتر کیست از ناحیه کلیه به نفوذ. مواد فعال طب چینی بازی مایع کیست را می توان از طریق انحراف کلیه ها دفع می شود، برای ترمیم ضایعات، محدود کردن هدف از کیست.

یکی، کاهش تشکیل مایع کیست، برای کاهش ظلم و ستم گلومرولی و لوله رگ های خونی کلیه گردش خون به بافت کلیه آسیب دیده، بهبود هیپوکسی محلی، برای ترویج و تسریع در ترمیم بافت کلیه آسیب دیده برای ایجاد یک ترمیم محیط زیست است.

دوم، میکرو پس از مواد سنتی طب چینی فعال، مسدود کردن کلیه کیست ظلم و ستم و منجر به فیبروز کلیوی (جای زخم) ناشی از دست دادن عملکرد کلیوی. همانطور که کیست های مادرزادی به تدریج افزایش ظلم و ستم از گلومرول، لوله ها، بینابینی کلیه و عروق کلیوی، منجر به ایسکمی کلیوی، کمبود اکسیژن، و شروع به فیبروز کلیه آسیب دیده (شکل گیری اسکار) است. کلیه فیبروز تشکیل ساختار کلیه بافت از بین می رود، و عملکرد کلیوی را از دست خواهد رفت. درمان میکرو، نفوذ سنتی مواد پزشکی چینی فعال در درمان بیماری کلیه پلی کیستیک، کلید است: مسدود کردن بدتر شدن فیبروز کلیوی به دلیل ظلم و ستم کیست و شروع زنجیره ای، مسدود کردن اثر به فشرده سازی ناشی از کمبود اکسیژن در کلیه، چرخه باطل از بین رفتن کلیه، تا اطمینان حاصل شود که باقی مانده کلیه دیگر تحت ستم، با حفظ عملکرد کلیه است.

مواد فعال، میکرو از طب سنتی چینی به نفوذ به درمان می توانند کلیه مصالح تعمیر، صدمه بزند از جمله انواع ویتامین ها، عناصر کمیاب، اسیدهای آلی مانند اسیدهای آمینه، کلیه ها آسیب دیده تعمیر شتاب.

اختلال، میکرو سنتی طب چینی نفوذ درمان از مواد فعال به بافت کلیه آسیب دیده، فعال شدن سازمان و به ترویج سنتز DNA در داخل سلول تکرار آن و آسیب شتاب به سازمان سنتز پروتئین به سرعت بخشیدن، و بهبود نفوذ فعالیت های درمان طب میکرو، مبتنی بر مواد در ترمیم بافت کلیه آسیب دیده و ساز و نوسازی برای سرعت بخشیدن به عملکرد بازسازی بازی، باعث بهبود کلیه پلی کیستیک کلیه آسیب ساختاری، و آسیب شتاب به بهبود عملکرد کلیوی. تئوری طب سوزنی برای درمان بیماری کلیه پلی کیستیک، درمان پایه و اساس محکم برای درمان سریع بیماری کلیه پلی کیستیک، آسیب کلیوی را گذاشته و به یک اثر خوب بالینی.

دستگاه ادراری

دستگاه ادراری انسان از دو کلیه، یک مثانه و یک مجرای ادراری تشکیل شده است. کلیه ها دو عضو لوبیایی شکل به اندازه تقریبی4×5×12 سانتی متر هستند که در طرفین ستون مهره ها و در عقب پرده صفاق و تقریباً در ناحیه ی پهلوها قرار می گیرند و بطور عادی از روی شکم قابل لمس نیستند(مگر در اطفال و افراد لاغر). وزن هر کلیه طبیعی در حدود 170 گرم است و در خانم ها کوچکتر است. کلیه ها هرکدام از طریق یک حالب به مثانه مرتبط می شوند. حالب ها لوله هایی هستند به طول 30 سانتی متر و به قطر 5 میلی مترکه در چند جا دارای تنگیهای مختصری می باشند و با حرکات دودی شکل خود ادرار را در دو طرف به سمت مثانه پیش می برند. مثانه عضوی توخالی و عضلانی است و وظیفة آن نگهداری و ذخیرة ادرار است تا در موقع مناسب و با اختیار شخص تخلیه شود. خروج ادرار از مثانه توسط مجرای ادراری انجام می شود. ساختمان های مورد بحث به طور ساده در تصویر زیر مشاهده می شوند.

وظیفه اصلی کلیه ها دفع مواد زاید و آب اضافی بدن به صورت ادرار است که این وظیفه با توجه به ساختمان کلیه به بهترین نحو انجام می شود. خون وارد شده به کلیه ها( از طریق شریان کلیوی) در سطح بسیاروسیعی در اختیار دستگاه های گلومرولی(کلافه های عروقی) داخل کلیه قرارگرفته طی تراوش، بازجذب و ترشح مواد، ادرار در سیستم جمع کننده ادراری جمع آوری شده و از طریق حالب های دو طرف به مثانه انتقال یافته و در آنجا ذخیره شده تا در زمان مناسب تخلیه شود. روزانه حدود1800 لیتر خون از کلیه ها عبورمی کند که از این میزان خون حدود 180 لیتر ادرار اولیه در کلیه ساخته می شود و فقط یک صدم آن یعنی حدود8/1 لیتر به صورت ادرار دفع می شود. این مطلب به این معنی است که تمام مایع خارج سلولی بدن روزانه 14 مرتبه در داخل کلیه تراوش می شود که طی مکانیسم های طبیعی و مجموعه ای از تغییر و تحولات، ترکیبات داخل بدن به صورت ثابتی نگهداری می شود و سموم آن دفع می گردد. وظایف اصلی کلیه ها را می توان به طور خلاصه به صورت زیر بیان کرد: 1) دفع مواد زاید ناشی از سوخت و ساز بدن 2) دفع و تنظیم آب و الکترولیت ها3)ثابت نگه داشتن اسیدیته، فشار اسمزی و تترکیبات یونی خون 4) تحت تأثیر قراردادن فشار خون و سیستم خونسازی.

منبع: کتاب سنگ کلیه

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان