[sbu_post_image]
تشخیص سرطان بیضه
تقریباً تمام سرطان های بیضه در ابتدا به عنوان توده ای بدن درد در بیضه کشف می شوند. برای کشف زودرس سرطان های بیضه پیشنهاد می گردد که مردان هر ماه بیضه های خود را معاینه کنند..
. پزشک بعد از گرفتن شرح حال و معاینه بیمار ممکن است یک یا تعدادی از آزمایش های تشخیص زیر را درخواست نماید:
پرتونگاری قفسه سینه
سی تی اسکن شکم
آزمون های خون برای آلفا فیتوپروتئین و بتا hCG. این پروتئین ها به عنوان نشانگرهای سرطان بیضه می باشند زیرا در خون افراد مبتلا میزان آنها افزایش می یابد.
پژواک نگاری (سونوگرافی)
لنفانژیوگرافی:
IVP (پیلوگرافی داخل وریدی)
نمونه برداری (بیوپسی
تشخیص زودهنگام سرطان بیضه
محقق دانمارکی برگزیده گروه «آندرولوژی» سیزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان، موفق به شناسایی سرطان درجای بیضه مردان نابارور با آنالیز خودکار تصاویر سلولهای خارج شده همراه با اسپرم شد
به گزارش ایسنا، دکتر کریستین آلمستروف، محقق ارشد آندرولوژی مولکولی دانشگاه کپنهاگ اظهار کرد: معمولا سرطان بیضه پس از ظهور یک تومور آشکار مشخص میشود. تومور به جز در موارد خیلی نادر، به دنبال یک مرحله بدون نشانه و پیش تهاجمی به نام “کارسینومای درجای بیضه” (CIS) شکل میگیرد.
سلولهای “کارسینومای درجا” در لولههای اسپرم ساز قرار دارند اما در انزال مردان هم توسط مارکرهای ویژه قابل جستوجو و بررسی هستند.
در این طرح از یک روش غیر تهاجمی جدید بهره گرفته شده که با ایمونوسیتوشیمی خودکار و آنالیز تصویر پیشرفته همراه است.
این آزمایش برای مردان نابارور و سایر بیمارانی که در معرض خطر بالای سرطان بیضه هستند کاربرد دارد، با استفاده از این روش جدید، شناسایی سرطان بیضه با دقت بالا در مرحله درجا امکان پذیر بوده و در عین حال پاسخ منفی وجود سرطان در جای بیضه را به صورت کامل رد نمیکند.
آلمستروف در پایان در خصوص روش انجام این آزمایش، گفت: در این طرح یک چارچوب با توان تشخیص بالا شامل ایمونوسیتوشیمی خودکار، اسکن میکروسکوپی و آنالیز تصویری پیشرفته اجازه تشخیص خودکار و درجهبندی هدفهای مشابه (CIS) یا همان سلول کارسینومای درجا در نمونه اسپرم را فراهم میکند و در این آزمایش هزار و 175 نمونه اسپرم از 765 مرد نابارور با استفاده از چارچوب مورد بررسی قرار گرفت.
درمان سرطان بیضه
شیوه درمان سرطان بیضه بسته به نوع تومور و میزان گسترش آن تعیین می شود. برداشتن بیضه مبتلا از طریق جراحی، اولین مرحله درمان در سرطان بیضه است. عملکرد جنسی یا قدرت باروری با برداشتن یک بیضه، تغییر چندانی نخواهد کرد.
ممکن است جهت از بین بردن سلول های سرطانی در سمینوم از پرتودرمانی استفاده شود. به این صورت که اشعه گاما یا اشعه ایکس با ولتاژ بالا بر ناحیه گرفتار تابانده می شود. این اشعه به سلو ل های سرطانی صدمه وارد ساخته یا آنها را نابود می کند در حالی که بر بافت طبیعی نزدیک اثر چندانی ندارد. ممکن است پرتو درمانی آثار جانبی ای مانند واکنش های پوستی، حالت تهوع، استفراغ، خستگی و اسهال داشته باشد. در اکثر موارد استراحت و تغذیه مناسب و گذشت زمان این ناراحتی ها را برطرف می سازد.
شیمی درمانی و درمان با داروهای ضد سرطان که در تقسیم و رشد سلول های سرطانی تداخل ایجاد می کند در بعضی از موارد سرطان بیضه مورد استفاده قرار می گیرد.
پرتودرمانی و شیمی درمانی برکارکرد جنسی تأثیر ندارند اما می توانند بر باروری اثر داشته باشند.
جهت برداشتن غدد لنفاوی شکم در مواردی که درگیری این غدد در سرطان های غیر سمینومی ثابت شده باشد یا مورد شک باشد، ممکن است از عمل جراجی استفاده گردد.
در نهایت، مراقبت دقیق و مراجعه مرتب پزشکی بعد از درمان توصیه می شود.
تقریباً تمام موارد سرطان بیضه به خوبی قابل درمان هستند، به ویژه اگر تومور به موقع تشخیص داده شود.
همشهری وaftabir