سرطان در مثانه

وجود خون در ادرار یک هشدار است.احتمال ابتلای مردان به سرطان مثانه دو یا سه برابر زنان است.

از نظر تعداد موارد ابتلای جدید در هر سال، سرطان مثانه دومین سرطان شایع در مردان و هفتمین سرطان شایع در زنان است.

علت سرطان مثانه

دلایل قطعی ایجاد و بروز سرطان مثانه مشخص نیست ولی افرادی كه به سرطان مثانه مبتلا می شوند، به احتمال زیاد كسانی هستند كه نسبت به دیگران بیشتر در معرض عوامل خطرزا قرار دارند که می توان گفت عامل خطرزا پدیده ای است كه احتمال ابتلای فرد به بیماری را افزایش می دهد.

سن، دخانیات، شغل، عفونت ها، داروها، نژاد، سابقه ابتلا به سرطان مثانه، سابقه خانوادگی و جنسیت از عوامل خطرزای سرطان مثانه هستند، احتمال ابتلا به سرطان مثانه با افزایش سن بیشتر می شود و افراد زیر 40 سال به ندرت به این بیماری مبتلا می شوند و همچنین  سیگاری ها، دو یا سه برابر غیرسیگاری ها به سرطان مثانه مبتلا می شوند.

برخی از كارگران به دلیل مواد سرطان زای موجود در محل كار خود، بیشتر درمعرض خطر ابتلا به سرطان مثانه قراردارند، كارگران صنایع لاسیتك سازی، مواد شیمیایی و چرم، آرایشگران، ماشین كاران، كارگران صنایع فلزی، كسانی كه در چاپخانه ها شاغلند، نقاشان، كارگران منسوجات و رانندگان كامیون از جمله مشاغلی هستند که در معرض خطر قراردارند.

برخی از داروهایی كه در درمان سرطان و برخی بیماری های دیگر استفاده می شوند خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهند، احتمال ابتلای مردان به سرطان مثانه دو یا سه برابر زنان است.

احتمال ابتلا به سرطان مثانه در كسانی كه یك یا چند نفر از اعضای خانواده شان به سرطان مثانه مبتلا هستند و یا در افرادی كه درگذشته به این سرطان مبتلا بوده اند، بیش تر از دیگران است.

علایم سرطان مثانه

وجود خون در ادرار، درد درحین ادرار، تكرر ادرار و یا احساس نیاز بی مورد به دفع ادرار از نشانه های رایج سرطان مثانه هستند که باید به این نکته توجه کرد که وجود این نشانه ها، صددرصد به معنای وجود سرطان مثانه نیست و عفونت ها، سنگ های مثانه و تومورهای خوش خیم نیز می توانند موجب بروز این علایم شوند.

كسانی كه این علایم را دارند باید به پزشك مراجعه كنند تا وی بتواند مشكل را هرچه سریع تر تشخیص داده و درمان كند.

مبتلایان به سرطان مثانه گزینه های درمانی زیادی دارند، ممكن است تحت جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا درمان بیولوژیك قراربگیرند و برخی از بیماران تحت تركیبی از این روش ها قرارمی گیرند.

بیماری سرطان قابل علاج است اگر به موقع مراجعه کنیم و تشخیص داده شود.

منبع :سیمرغ

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس
×مشاوره رایگان