علامتهای سنگ حالب
تهوع واستفراغ
تکرر ادرار
دردوسوزش در حین ادرار کردن
انسداد سنگ در حالب ممکن است موجب عفونت کلیه شود.
علائم سنگ حالب
تب و لرز
درد پهلو و پشت
تهوع و استفراغ
اسهال
ادرار بدبو و کدر
تکرر ادرار
سوزش و درد هنگام ادرار کردن
در این صورت درمان ضروری است. برای بعضی از سنگها اورتروسکوپی بهترین درمان میباشد.
تفاوت درد کمر با درد کلیه
اغلب افراد تصور می کنند ایجاد درد در ناحیه کمر به علت درد کلیه است. در این مطلب میخوانید که درد کمر و درد کلیه چه علائمی دارند و تفاوت آنها مشخص است.
یکی از شایع ترین علل دردهای کمری گرفتگی عضلات کمری است که عمدتا در ناحیه چپ کمری ایجاد شده، شروع درد از ناحیه زیر دنده ها بوده و احساس تیرکشنده ای در ناف ایجاد می شود. علامت اسپاسم در ناحیه کمری، این نوع درد معمولا با تغییر وضعیت از حالت نشسته به ایستاده تشدید می شود که عمدتا در معاینه پزشک درد در ناحیه عمقی کمر بیشتر احساس می شود.
درد کلیوی از ناحیه زیر دنده ها شروع می شود و با انجام آزمایش و سونوگرافی پزشک به تشخیص قطعی می رسد. در افرادی که دچار یبوست مزمن هستند دردهای کمری شیوع بیشتری دارد، بسیاری از دردهای کمری در مبتلایان به یبوست مزمن با درد کلیوی اشتباه گرفته می شود.
نتیجه: بنابر این هر دردی در ناحیه کمر لزوما نشان دهنده درد کلیه نیست بلکه باید به پزشک مراجعه نمود و تشخیص قطعی را جویا شد. در بیش از 90 درصد موارد تشخیص قطعی علل کمر درد با انجام معاینه و شرح حال دقیق از بیمار توسط پزشک امکان پذیر است، بنابراین افراد باید هرگز نگرانی به خود راه ندهند.
علت سنگ کليه در مردان
سنگ کليه در مردان بيشتر شايع است، به علت اينکه مردان بيشتر در کارهاي سخت آب بدن شان را از دست مي دهند و بيشتر در گرما و خارج از محيط هاي مسقف کار مي کنند و اين امر باعث افزايش سنگ سازي در بدن آنها مي شود. همچنين خانم ها به علت وجود هورمون زنانه، راحت تر مي توانند سنگ هاي کوچک را از حالب عبور دهند.
خوردن غذای داغ در ظروف پلاستیکی خطر تشکیل سنگ کلیه را تشدید میکند
هرچند این روزها ظروف و بشقابهای پلاستیکی در میان والدین و افرادی که زیاد به پیک نیک میروند، طرفداران بسیاری پیدا کردهاند اما نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد که خوردن غذای داغ در ظروف پلاستیکی و ملامینی میتواند واقعا برای سلامتی مضر باشد.
متخصصان علوم بهداشتی تایوان در این آزمایشات دریافتهاند که اگر این ظرفها زیاد حرارت ببینند مواد شیمیایی ملامینی آنها وارد غذا میشود و خوردن غذا در این شرایط میتواند خطر تشکیل سنگهای کلیوی را افزایش دهد.
متخصصان روی دو گروه از داوطلبان مطالعه کردهاند که قرار شد هر کدام سوپ رشته داغ را در کاسههای ملامینی و چینی بخورند.
متخصصان قبل از خوردن سوپ و تا 12 ساعت بعد از صرف غذا هر دو ساعت یکبار از این افراد آزمایش ادرار گرفتند. سه هفته بعد این آزمایشات با تغییر جنس کاسهها تکرار شد. نتایج آزمایشات تایید کرد که وقتی غذاهای داغ یا اسیدی در ظروف پلاستیکی و ملامینی مصرف شوند ترکیبات شیمیایی این ظروف وارد غذا میشوند و غذا را آلوده میکنند بویژه اگر جنس این ظروف مرغوب نباشد این خطر تشدید میشود. وارد شدن این ترکیبات در خون به نوبه خود خطر تشکیل سنگ کلیه را تشدید میکند.
منبع: کتاب سنگ کلیه