سنگ مثانه و تشخیص آن

سنگ مثانه یکی از انواع سنگ‌های ادراری است که در مثانه تشکیل می‌شود یا سنگ‌هایی است که از کلیه خارج شده و وارد مثانه می‌شود.سنگ مثانه بیشتر در مناطق گرمسیر شیوع دارد و علت آن ادرار غلیظ و کم است که باعث رسوب نمک‌های محلول در ادرار می‌شود. یکی دیگر از عوامل موثر در ایجاد سنگ‌های ادراری کمبود پروتئین در رژیم غذایی است.

images?q=tbn:ANd9GcRvbM7io02jE5gGf7UO

بیشتر سنگ‌ها در اطراف یک جسم خارجی تشکیل می‌شوند که در مورد نحوه ورود آنها به مثانه فرضیه‌های گوناگونی وجود دارد اما آنچه مسلم است این است که تولید اکثر این سنگ‌ها از کلیه آغاز می‌شود.سنگ مثانه در صورت درشت بودن، باعث انسداد گردن مثانه می‌شوند.

اگر سنگ مثانه خارج نشود و مدت زیادی در مثانه بماند موجب عفونت مثانه می‌شود. گاهی اوقات سنگ مثانه در گردن مثانه گیر کرده و باعث حبس ادرار می‌شود.در اکثر موارد مبتلایان به سنگ مثانه، دچار عفونت ادراری می‌شوند.

تشخیص سنگ مثانه

  • سونوگرافی: سنگ های ادراری به 2 دسته تقسیم می شوند، سنگ های حاجب اشعه که با اشعه ایکس دیده می شوند و سنگ های غیرحاجب که با سونوگرافی دیده می شوند.
  • سیستوسکوپی: بهترین راه تشخیص سنگ ادراری، سیستوسکوپی است.

 

 

منبع : هفت سیب و  همشهری

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان