سنگ های مجاری ادراری و دفع آن با روغن بادام

2Q==

سنگ مثانه

سنگ مثانه یکی از انواع سنگ‌های ادراری است که در مثانه تشکیل می‌شود یا سنگ‌هایی است که از کلیه خارج شده و وارد مثانه می‌شود.

سنگ مثانه بیشتر در مناطق گرمسیر شیوع دارد و علت آن ادرار غلیظ و کم است که باعث رسوب نمک‌های محلول در ادرار می‌شود. یکی دیگر از عوامل موثر در ایجاد سنگ‌های ادراری کمبود پروتئین در رژیم غذایی است.

رژیم غذایی مملو از هیدروکربن، موجب تولید اسیدوز ادراری می‌شود که موثر در تولید سنگ مثانه است. سنگ‌های مثانه نیز به لحاظ ترکیبات انواع گوناگون دارد. برخی از سنگ‌ها نیز ترکیبات مختلط دارند. شایع‌ترین آنها سنگ‌های با ترکیب اسید اوریک و اکسالات کلسیم است.

بیشتر سنگ‌ها در اطراف یک جسم خارجی تشکیل می‌شوند که در مورد نحوه ورود آنها به مثانه فرضیه‌های گوناگونی وجود دارد اما آنچه مسلم است این است که تولید اکثر این سنگ‌ها از کلیه آغاز می‌شود.

سنگ مثانه در صورت درشت بودن، باعث انسداد گردن مثانه می‌شوند.اگر سنگ مثانه خارج نشود و مدت زیادی در مثانه بماند موجب عفونت مثانه می‌شود. گاهی اوقات سنگ مثانه در گردن مثانه گیر کرده و باعث حبس ادرار می‌شود.در اکثر موارد مبتلایان به سنگ مثانه، دچار عفونت ادراری می‌شوند.

علایم سنگ مثانه

وقتی که سنگ از کلیه‌ها خارج شده و در حالب به طرف پایین حرکت می‌کند، به همان نسبت درد نیز به اندام‌های پایین‌تر مثل کشاله‌های ران‌ها منتقل می‌شود.

وقتی سنگ در مثانه باشد، بیمار در ناحیه بالای آلت احساس درد شدید می‌کند، ادرار بیمار کمرنگ شده و کم کم از مجرا خارج می‌شود. هنگام دفع ادرار نیز بیمار احساس درد و تیر کشیدن در مجرای ادرار می‌کند. گاهی ممکن است سنگ مثانه باعث بند آمدن پیش آب شود.

علائم تحریکی شدیدی درمثانه

۲ـ ادرار مكرر
۳ـ سوزش حين ادرار كردن
۴ـ سنگ مثانه

سنگهای مجاری ادراری و کلیه

از آنجایی که احتمال تشکیل سنگ های ادراری در مبتلایان به ضایعه نخاعی افزایش می یابد ، این افراد باید بیش مراقب سلامت کلیه های و مجاری ادراری خود باشند و در جهت رفع عوامل اقدام نمایند .

عوامل موثر در ایجاد سنگ های مجاری ادراری در مبتلایان به ضایعه نخاعی

•    دهیدراتاسیون معمولا” مبتلایان به ضایعه نخاعی برای اجتناب از دفع اد رار از نوشیدن آب حتی به مقدار معمول پرهیز می کنند .که این دامر از عوامل خطر زمینه ای در تشکیل سنگ می  باشد.خصوصا” اگر فرد سابقه فردي ويا خانوادگي در اين مورد داشته باشد .
•    مثانه شل
•    بي تحركي باعث آزاد شدن كلسيم از استخوان ها به جريان خون ميگردد كه نهايتا” باعث افزايش بار كليوي ميگردد
•    رژيم غذايي مبتلايان بايد بدانند مصرف زياد از حد كلسيم نه تنها كمكي به آنها نمي كند بلكه خطر تشكيل فرد را در افرادي كه خصوصا” زمينه ژنتيكي دارند افزايش مي دهد .ضمنا” مصرف بالاي غذاهاي غني از اگزالات نيز ميتواند خطر ساز باشد
•    دريافت بالاي ويتامين B  به ويژه در افرادي كه زمينه ژنتيكي دارند
•    برخي عوامل متابوليكي مانند هيپر پاراتيروئيديسم – اسيد اوريك بالا ونقص ژنتيكي در متابوليسم اسيد آمينه سيستئين نيز خطر تشكيل سنگ را در تمام افراد افزايش مي دهد.

دفع سنگ‌های ادراری با روغن بادام

همچنین روغن بادام دفع سنگ‌های ادراری را تسهیل می‌کند برای این کار باید سه قاشق سوپ‌خوری از مخلوط بادام شیرین و روغن گردو را بعد از هر وعده غذایی همراه با جوشانده‌ای که از جوشاندن 20 گرم شیرین بیان و یک مشت کاه جو در یک ظرف آب تهیه شده، مصرف کرد.

با مصرف موارد گفته شده، اگر سنگ کلیه بزرگ نباشد، دفع آن تسهیل می‌شود. انجام چنین عملی در دفع سنگ کلیه مبتلایان به سنگ کلیه گزارش شده است.

روغن بادام شیرین در فرمول تعدادی از فرآورده‌های دارویی و زیبایی وارد می‌شود و هیچ زیانی ندارد.

 

منبع:تبیان قطره

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس
×مشاوره رایگان