شکر و آسیب کلیه،علت سرطان کلیه

شکر و آسیب کلیه

شکی نیست که دونات صبحانه و شکلات های بر روی میز سرشار از شکر هستند؛ اما شکر ممکن در جاهای دیگری هم پنهان شده باشد. به عنوان مثال، شکر را می‌توان در نان ساندویچ و سس سالاد نیز پیدا کرد. مصرف بیش از حد شکر می‌تواند منجر به ابتلا به دیابت و یا اضافه وزن شود و هر دو مورد می تواند آسیب جدی به کلیه های شما وارد کند.
حذف و یا کاهش شکر از رژیم غذایی شما می‌تواند ریسک ابتلا به این دست از بیماری‌ها را کاهش دهد و کلیه های شما را در امان بگذارد. در صورتی که غذاهای فراوری شده را کنار بگذارید، می‌توانید کالری کمتری را دریافت کنید و سدیم کمتری به بدنتان وارد کنید. کلیه‌های شما از شما متشکر خواهند بود.

علت وجود پروتئین در ادرار

وجود التهاب در گلومرول ها( که گلومرونفریت یا به طور ساده، نفریت نامیده می شود) و بسیاری از بیماری ها می توانند موجب این التهاب شوند، می تواند باعث حضور پروتئین در ادرار شود.

تحقیقات نشان داده اند که مقدار و نوع پروتئینوری( اینکه ایا پروتئین های موجود در ادرار فقط از نوع آلبومین هستند یا از سایر پروتئین ها هم تشکیل شده اند) قویاً میزان آسیب کلیوی و در خطر بودن یا نبودن فرد از نظر ابتلا به نارسایی پیشرونده کلیه را مشخص می کند.

اشخاص مبتلا به دیابت، پرفشاری خون و افراد دارای زمینه فامیلی مشخص در خطر ابتلا به پروتئینوری قرار دارند. در ایالات متحده، دیابت نخستین علت بروز بیماری کلیوی مرحله ی انتهایی ناشی از بیماری مزمن کلیه است.

در دیابت نوع 1 و 2 ، نخستین علامت اختلال عملکرد کلیه، دفع مقادیر کم آلبومین در ادرار است که میکروآلبومینوری (microalbuminuria )نامیده می شود. با کاهش بیشتر عملکرد کلیه، مقدار آلبومین موجود در ادرار افزایش می یابد و میکروآلبومینوری به پروتئینوری کامل تبدیل می شود.

پرفشاری خون(فشارخون بالا)، دومین عامل ایجاد بیماری کلیوی مرحله انتهایی است و وجود پروتئینوری در فرد مبتلا به فشارخون بالا، نشان دهنده کاهش عملکرد کلیه است و در صورتی که فشارخون بالا کنترل نشود می تواند به نارسایی کامل کلیه پیشرفت کند.

علت سرطان کلیه

هر چند علت ایجاد سرطان کلیه هنوز مشخص نشده است اما مسئله ژنتیک در ایجاد آن تاثیر می‌گذارد.

ایجاد سرطان کلیه، معلول فاکتورهای محیطی محسوب می‌شود، علاوه بر آن برخی موادغذایی و مواد شیمیایی در ایجاد این نوع سرطان موثر واقع می‌شود افرادی که در محیط‌های صنعتی کار می‌کنند یا در معرض دود و سیگار قرار دارند نیز نسبت به دیگران مستعد ابتلا به سرطان کلیه محسوب می‌شوند.

تاثیر مواد غذایی و شیمیایی در بروز سرطان زیاد است هر چند مطالعه دقیقی در خصوص تاثیر مواد شیمیایی و غذایی در بروز سرطان صورت نگرفته است اما این مسئله در افزایش میزان سرطان در جامعه ما اثر دارد، همچنین مواد غذایی حاوی ماده شیمیایی در بروز این مسئله بی تاثیر نیست.

داروهای مسکن و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها بیشترین صدمه را به کلیه می زنند.

بیماری های کلیوی در جامعه افزایش یافته است مصرف اینگونه داروها باید به مجوز پرشکان صورت گیرد تا شهروندان کمتر دچار عوارض داروهای مسکن و آنتی بیوتیک ها شوند.
بیماری دیابت، فشار خون، سبک زندگی و تغذیه نامناسب از مهمترین علل بروز نارسایی مزمن کلیه است عفونت های کلیه، بیماری های خود ایمن، برخی از بیماری های مادرزادی و ژنتیکی هم می توانند در بروز این بیماری موثر باشند .

باتوجه به اینکه دیابت و فشار خون بیشتر در سنین بالا اتفاق می افتد در نتیجه افراد در سن بالاتر بیشتر شاهد بروز نارسایی کلیه خواهیم بود اما افراد از کودکی تا کهنسالی می توانند به این عارضه مبتلا شوند.

هرچه در کنترل و درمان دیابت، فشار خون و سایر مواردی که کلیه را درگیر می کنند موفق باشیم، این بیماری را کاهش دادیم.

لبنیات در حد معمول برای کسانی که سنگ کلیه دارند مضر نیست،رعایت رژیم غذایی کم نمک در پیشگیری سنگ کلیه موثر است.

افرادی که قرص های مکمل همانند کلسیم و یا ویتامینD مصرف می کنند بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.

منبع : متخصص اورولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس
×مشاوره رایگان