شیمی درمانی سرطان بیضه، واریس عروق بیضه

جراحی واریس عروق بیضه

در واریکوسلکتومی اقدام به بستن وریدهای بیضه مبتلا می‌باشد که پس از بسته شدن این وریدها به تدریج به دلیل عدم حرکت خون، وریدهای بسته شده کوچک شده و از بین می‌رود و بیماری بر طرف می‌گردد این اقدام از طریق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 cm قابل انجام است. روش‌های جدید جراحی نیز یکی بسته شدن رگها از طریق کاتتریزاسیون وریدی است. بسته شدن رگ‌های مبتلا که هزینه بالایی را نیاز دارد و درصد موفقیت آن کم است ولی به شکل سرپایی و با کمترین درد انجام می‌شود. روش دیگر لاپاروسکوپی است و روش سوم میکروسرجری بوده که به عقیده بسیاری بهترین روش جراحی واریکوسلکتومی می باشد. امتیاز این روش بزرگنمایی حین جراحی و دسترسی به تمامی وریدهای فرعی است ولی مدت زمان عمل طولانی‌تر و از نظر تکنیکی نیز مشکل می‌باشد.

بطور طبیعی هر مردی دارای دو بیضه ، یا خایه یا تخم است که در کیسه ی بیضه اش جای گرفته است هریک ازاین بیضه ها حاوی لوله هایی چنبره ای ، بسیار تنگ ، و منی ساز است که در درون آنها سلولهای تناسلی ، یا مولد ، تقسیم می شوند بالغ می شوند و سرانجام منی مرد را تشکیل می دهند منی های تشکیل شده در زائده ای طویل و باریک عقب بیضه که شامل مجاری خروجی منی است انبار و ذخیره می شود و از آن محل بوسیله ی طناب منوی بدرون آلت مرد فرستاده می شود تا بهنگام دست دادن انزال خارج شود .

از زمانی که پسری به حد بلوغ رسد در دستگاههای بدنی وی منی ساخته می شود .

بیضه ها علاوه بر منی هورمون مردانه مردانه یی بنام (( تستوسترون )) می سازند که این هورمون علت پیدایش تغییرات درمردان منجمله کلفتی صدا و رویش ریش آنان است .

در ناحیه ای از بدن در اطراف خایه ها و شکم بسیاری از غدد لنفاوی و مجاری وجود دارند که در تخلیه مایعات از بافتها به گردش خون فعالیت دارند .

روشهای جديد جراحی واريکوسلکتومی

روشهای جديد واريکوسلکتومی يکی انسداد عروق از طريق کاتتريزاسيون وريدی و انسداد عروق مبتلا است. که هزينه آن بالاست و درصد موفقيت آن بالا نيست ولی بصورت سرپايي و با کمترين درد انجام می گردد.

عوارض شیمی درمانی سرطان بیضه

بستگی به این دارد که چه نوع دارویی برای شما تجویز شده باشد از طرف دیگر هر یک از ما انسانی جدا ازدیگران و بازتابمان در برابر شیمی درمانی مختلف است تاثیرات معمولا موقت است و داروها یا سایر پیشنهاد ها ممکن است بکار گرفته شوند تا از خسارت وارد آوردن به سبک زندگی شما بیش از حد لازم پرهیز نمایند .

بیشتر مردان در حین عمل شیمی درمانی احساس می کنند که بی نهایت خسته اند این حالت یا احساس در روزهای شروع به کار شدید است و هر چه درمان جلو می رود ممکن است بر شدت این خستگی افزوده شود باید مواظب باشید که خودتان را بیش از حد خسته نکنید قبول کنید شما آن فرد قبلی نیستید .

داروهای کیوتوتوایکسیک می توانند برروی مغزاستخوان شما تاثیر نامساعد گذارند مغزاستخوان گلبول های خون را می سازند بنابراین لازم است در شروع درمان از شما آزمایش خون بعمل آید و اینکار در حین درمان و پس از آن ادامه داشته باشد شما به هیج وجه کم شدن گلبول های سفید خون خود را احساس نمیکنید در هر حال پزشک شما یا پرستار شما در آن زمان که شماره ی گلبولهای سفید خون شما شروع به کاهش می کند این موضوع را به شما اطلاع خواهند داد .

در حین درمان ممکن است به شما حالت استفراغ دست دهد و حتی استفراغ نیز بکنید ولی این عمل از جمله تاثیرات جانبی همه ی داروها نیست هربسیاری از قرص ها و تزریق ها برای رفع این مشکل وجود د ارد که پزشک شما بلافاصله از آنها استفاده خواهند کرد تا آرامش را به شما بازگردانند هم چنین ممکن است پیشنهاد دیگری داشته باشند تا شما بتوانید با این مشکل مبارزه کنید .

ممکن است این احساس به شما دست دهد که پس ازهر جلسه شیمی درمانی میلی به غذا ندارید از طرفی بعضی از داروها ممکن است مزه ی غذای شما را تغییر دهد و انها را در نظر شما نا مطبوع جلوه دهد اگر مشکل خوراک دارید لازم است ان را بلافاصله با ویژه گر تغذیه مطرح سازید .

داروهایی را که شما مصرف می کنید و مو جب از دست رفتن موهای زائد بدن شما گردد این بازتاب همیشه جنبه موقت داشته است و هنگامیکه درمان پایان یافت موهای بدن شما دوباره رشد می کنند و به جای اول برمیگردند.

ممکن است شما علاقه داشته باشید موهای سر خودتان را به آن علت که به طور یکنواخت نمی ریزند یا کم نمی شوند و از دید گاه افراد حالت کچلی پیدا می کنید بتراشید شاید هم علاقه داشته باشید از قبل کلاهی تهیه کنید تا سر شما را محافظت کند این کاملا طبیعی است که هر کس برای از دست دادن موی سرش به ویژه اگر ناگهانی نیز باشد ناراحت می شود برای رفع این محظور از موهای مصنوعی یا ویگ نیز می توان استفاده کرد .

اگر تاثیرات جانبی دیگری پیش آید و ارتباط با داروهایی داشته باشد که شما مصرف می کنید با شروع درمان برای شما تشریح خواهد شد .

 

منبع: متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس
×مشاوره رایگان