عامل سرطان مثانه

عامل سرطان مثانه


سرطان مثانه یکی از کشنده‌ترین سرطان‌های دستگاه ادراری است که در صورت عدم درمان به موقع ممکن است تومور رشد کرده و به خارج از مثانه گسترش پیدا کند.


رشد سلول های سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی است، در صورت عدم درمان، ممکن است رشد کرده، به خارج مثانه گسترش یابد و یا حتی به اعضای دور دست اندازی کند.

مهمترین عامل ابتلا به سرطان مثانه مصرف سیگار است و میزان خطر بستگی به مدت و مقدار مصرف سیگار دارد.سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان است.سرطان مثانه در افرادی که سیگار و تنباکو استعمال می‌کنند، بیشتر است. برخی از افرادی که مشاغل خاص دارند مانند کارگران صنایع شیمیایی، رنگ،‌ لاستیک،‌ مواد نفتی، چرم و چاپ بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه هستند.

 تشخیص سرطان مثانه

 آزمایش کامل ادرار

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول‌های موجود در ادرار)

سونوگرافی از شکم

سی تی اسکن استخوان

عکسبرداری از قفسه سینه

سیستوسکوپی

درمان سرطان مثانه

راه درمانی این سرطان به میزان پیشرفت آن بستگی دارد.

در مراحل اولیه بیماری با استفاده از دستگاه سیستوسکوپی (روش بررسی و دیدن مثانه) می‌توان تومورها را در مثانه مشاهده و از آن نمونه برداری کرد و یا آنها را به طور کامل تراشید و خارج نمود.

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه‌های عمقی رسیده است، روش درمان، برداشتن کامل مثانه است که پس از عمل با استفاده از روده، کیسه‌ای به جای مثانه برای بیمار درست می‌شود.

بیماران بعد از درمان باید تا 5 سال تحت نظر باشند تا از عود احتمالی این بیماری جلوگیری شود.

روشهای درمان سرطان مثانه

جراحی

شیمی‌درمانی

ایمونو تراپی

بیمارانی که بعد از درمان با ب س ج دچار عود می‌شوند نسبت به درمان مقاوم‌تر هستند.

پیشگیری از سرطان مثانه

در حال حاضر روش های مطمئنی برای پیشگیری از بروز سرطان مثانه وجود ندارد. بهترین برنامه تا حد امکان دوری از عوامل خطر می باشد.

سرطان مثانه و سیگار

عقیده بر این است که تقریباً نیمی از مرگ و میرهای ناشی از سرطان مثانه در بین مردان و بیش از یک سوم در میان زنان بر اثر کشیدن سیگار رخ می دهد. مصرف سیگار مهم ترین عامل ابتلا به سرطان مثانه است

سرطان مثانه و موارد شیمیایی

اگر شما با نوعی از مواد شیمیایی به نام آمینه های «آروماتیک» سروکار دارید، از ایمن سازی صحیح محیط و نیز شیوه انجام کار اطمینان حاصل نمایید. صنایعی که استفاده از این مواد شیمیایی در آنها رایج و معمول است عبارت اند از: لاستیک سازی، چرم، مواد چاپی، نساجی و تولیدات رنگ.

 سرطان مثانه و نوشیدن مایعات

یک تحقیق جدید اعلام کرده است که نوشیدن مقادیر زیاد مایعات می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را در افراد کاهش دهد. توجیه محققین این است که نوشیدن مایعات زیاد، تولید ادرار را افزایش داده و در نتیجه مثانه فرد فعالیت بیشتری می کند. این کار (نوشیدن مایعات زیاد) باعث می شود تا هر نوع ماده سرطانی زایی که ممکن است در ادرار وجود داشته باشد، رقیق شده و به این ترتیب مدت زمانی که اینگونه مواد شیمیایی در مجاورت سلول های مثانه باقی می مانند، محدود گردد.

دوری از سیگار، اجتناب از قرار گرفتن در معرض تنفس مواد شیمیایی و نوشیدن مایعات زیاد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را در افراد کاهش دهد.

نوشیدن مایعات زیاد، تولید ادرار را افزایش داده و در نتیجه مثانه فرد فعالیت بیشتری می‌کند. این کار باعث می‌شود تا هر نوع ماده سرطان‌زایی که ممکن است در ادرار وجود داشته باشد، رقیق شده و دفع گردد و به این ترتیب مدت زمانی که این‌گونه مواد شیمیایی در مجاورت سلول های مثانه باقی می‌مانند، کم می شود.

منبع : ویکی پدیا و سیمرغ و تبیان  و jahannews

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس
×مشاوره رایگان