[sbu_post_image]
راههای انتقال عفونت به کلیه
- عفونت بالارونده از مجرا : یعنی میکروب عفونتزا از قسمتهای پایینی دستگاه ادراری به کلیه رفته و ایجاد عفونت میکند. این حالت در صورت وجود انسداد در مسیر ادراری (ناشی از سنگ و اختلال ساختمانی) و یا اختلال عملکرد دستگاه ادراری و ریفلاکس (برگشت ادراری) بیشتر اتفاق میافتد.
- انتشار از طریق خون : که در نوزادان نقش مهمی دارد و در بزرگسالان به ندرت این راه نقش دارد. و در این حالت معمولا آبسه کلیه ایجاد میشود.
- انتشار از طریق کانال لنفاوی : نادر است و شواهد اندکی در این رابطه وجود دارد.
- انتشار مستقیم عفونت از اعضاء مجاور : مثلا در آبسه داخل شکمی یا بیماری التهابی لگنی ، عفونت ممکن است به کلیه منتقل شود.
علائم عفونت کلیه
درد پشت یا پهلو از علائم عفونت یا سنگ کلیه است. درد ناشی از عفوت کلیه، شدید نیست و درد مبهمی در ناحیه کلیه ها ایجاد می شود که می تواند همراه با تب و یا بدون آن باشد.
چون درد ناشی از سنگ کلیه شدید است، افراد در پی درمان آن برمی آیند، ولی در عفونت کلیه، علیرغم علائم بالینی، به دلیل فقدان درد شدید، افراد به آن بی اهمیتی کرده و درمانش نمی کنند.
معمولاً هر عفونتی، دمای بدن را بالا می برد و تب ایجاد می کند، اما در بعضی از افراد ممکن است دمای بدن کاهش پیدا کند. این ها در افراد با توجه به وضعیت ایمنی بدنشان و وضعیت فیزیولوژیکی بدنشان مقداری متفاوت خواهد بود.
عوارض عفونت کلیه
عفونت مکرر و شدید کلیه ممکن است منجر به آسیب کلیه و بیماری مزمن کلیه شود.
اگر عفونت کلیه مکررا تکرار شود، خصوصا در فصل سرد سال که عفونت بیشتر می شود و درمان نگردد، فرد دچار نارسایی کلیه خواهد شد.
البته عفونت تنها عامل نارسایی کلیه نیست، بلکه بیماری دیابت، فشار خون بالا و … نیز موثرند. یعنی اگر فردی یک بار دچار عفونت کلیه شود، حتما نارسایی کلیه نمی گیرد، اما اگر خیلی تکرار شود و درمان هم نگردد، باعث نارسایی خواهد شد.
اگر فردی دچار نارسایی کلیه شود، باید دیالیز گردد و یا پیوند کلیه برای او انجام شود که سختی های خاص خودش را دارد.
در بعضی موارد، عفونت کلیه میتواند وارد جریان خون شود و در فرد شرایط خطرناکی به نام سپسیس (عفونت خون) ایجاد کند.
از عوارض دیگر عفونت کلیه، تجمع چرک در کلیه و ایجاد آبسه کلیه میباشد.
بنابراین تشخیص به موقع و درمان عفونت کلیه به طور کامل، ضروری میباشد.
درمان عفونت کلیه
برای درمان عفونت، باید تحت نظر پزشک آنتی بیوتیک مصرف کرد. آنتی بیوتیک را اولا باید سروقت مصرف کرد و ثانیاً تمام تعداد تجویزشده را استفاده نمود.
درمان دقیق و کامل عفونت خیلی مهم است، زیرا اگر عفونت به خوبی ریشه کن نشود، مجدداً عود می کند.