علائم عفونت كلیه‌ چیست

[sbu_post_image]

علائم عفونت كلیه‌ها

عفونت حاد كلیه بیماری بسیار پر سر و صدایی است.معمولا بیماری شروع ناگهانی همراه با تب و لرز دارد.درد یك طرفه یا دو طرفه پهلو را شاهد هستیم. تهوع و استفراغ بطور شایع دیده می‌شود.

بیمار از سردرد، درد عضلانی، ضعف عمومی و بیحالی شكایت دارد.سوزش ادرار ، تكرر ادرار و فوریت در ادرار كردن و ادرار كدر یا خونی و بدبو دیده می‌شود.گاهی هم درد شكمی دیده می‌شود كه البته این حالت بیشتر در كودكان دیده می‌شود.

شروع ناگهاني تب و لرز

درد يك طرفه يا دو طرفه پهلو

علائم عمومي (سردرد ، درد عضلاني و ضعف عمومي و بيحالي)

سوزش ادرار ، تكرر ادرار و فوريت در ادرار كردن و ادرار كدر يا خوني و بدبو

تهوع و استفراغ

درد شكمي (كودكان معمولا درد پهلو ندارند و از درد شكمي شكايت دارند)

تشخيص عفونت كليه

در آزمايش خون افزايش گلبولهاي سفيد وجود دارد.

در آزمايش ادرار ، گلبولهاي سفيد و باكتري و گلبولهاي قرمز و كست گلبولهاي سفيد و نوتروفيلهاي درشت ديده مي‌شود (زير ميكروسكوپ)

كشت ادرار همواره مثبت است و معمولا رشد قابل توجه عامل بيماري را (در محيط كشت) نشان مي‌دهد. كشت خون در 3/1 بيماران مثبت است.

در موارد مشكوك يا عارضه دار از سي‌تي‌اسكن و سونوگرافي استفاده مي‌شود. در اين بيماران بيشترين توجه به تشخيص انسداد سيستم ادراري بوسيله سنگ و … است و سونوگرافي براي اين منظور مفيد است.

عفونت كليه در اثر هجوم باكتري به كليه اتفاق افتاده و به نام پيلونفريت معروف است و شامل انواع پيلونفريت حاد و مزمن و پيلونفريت آمفيزماتو مي‌باشد. بعضي اوقات عفونت كليه به شكل آبسه كليه مي‌باشد.

محقق جوان علوم پزشكي كشورمان براي نخستين بار از افزايش غلظت ادراري فاكتور مهاركننده مهاجرت ماكروفاژها براي تشخيص عفونت كليه در مراحل اوليه استفاده كرد.

پژوهشي كه در جشنواره رازي ارائه شد، بررسي غلظت ادراري فاكتور مهاركننده مهاجرت ماكروفاژها در كودكان مبتلا به عفونت ادراري بود.وي گفت: يكي از مشكلاتي كه ما در كودكان با آن مواجه هستيم عفونت ادراري راجعه است كه بسته به شرايط سني كودك فراواني متفاوتي دارد و اين عفونت ادراري خطراتي را براي كليه‌هاي كودك به دنبال دارد.

يكي از علل شايع از دست رفتن كليه كودكان، عفونت‌هاي ادراري دوران كودكي است. عاملي كه در اين موارد بسيار خطرناك است عدم تشخيص در موقع عفونت كليه‌ها و مثانه است كه با آسيب به بافت كليه‌ها، كاهش عملكرد آن و در نهايت پيوند كليه را به دنبال دارد.مشاور معاون تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح كرد: تنها راه تشخيص اين عفونت در مراحل اوليه تصويربرداري هسته‌اي است كه اين روش علاوه بر هزينه بر بودن در سطح كشور نيز محدود است.

جلوگيري از سنگ کليه و مثانه

سنگ مثانه تابعي از سنگ کليه است و در کساني ايجاد مي شود که انسداد مجاري ادراري بيروني داشته باشند، مثل بزرگي پروستات رفع انسداد مجاري ادراري بيروني و تصحيح تغذيه ي بيمار، از بروز سنگ مثانه جلوگيري مي کند. کساني که سنگ اداراي ندارند، اما مي خواهند پيشگيري کنند، بهترين راه افزايش دريافت آب و مايعات است. کساني که دچار بيماري هاي سنگ کليه هستند و مرتب سنگ دفع مي کنند و اصطلاحاً کليه ي سنگ ساز دارند، در اين افراد استفاده از آب فراوان و برخي داروها مؤثر است. تحقيقات اخير نشان داده است بهترين مايع خوراکي براي جلوگيري از سنگ، نوشابه هاي سفيد رنگ است، چون اين نوع نوشابه ها به علت وجود سيترات از تشکيل سنگ جلوگيري و برعکس، نوشابه هاي سياه رنگ به علت وجود ماده ي اگزالات سنگ سازي را تشديد مي کنند.

35 درصد موارد ابتلا به سرطان کلیه ناشی از استعمال مواد دخانی است

بر اساس مطالعات انجام شده ۳۵ درصد از موارد ابتلا به سرطان کلیه ارتباط قوی با استعمال سیگار و مواد دخانی دارد. استعمال سیگار و مواد دخانی موجب بروز سرطان های دیگر نیز می شود و تحقیقات نشان می دهد در صورت حذف سیگار و مواد دخانی از سطح جامعه ، به میزان ۴۰ درصد خطر ابتلا به انواع سرطان ها کاهش می یابد.

علاوه بر مصرف سیگار، مصرف خودسرانه داروهایی مانند مسکن،افزایش وزن و چاقی مفرط به ویژه در بین زنان ، خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش می دهند.

همچنین بررسی گستردگی و شیوع سرطان های کلیه در کشور، نحوه برخورد با بیماران مبتلا به سرطان کلیه و آخرین دستاوردهای علمی در تشخیص جراحی رادیو تراپی و درمان های دارویی را از دیگر محورهایی تلاش متخصصان ارولوژی است.

 منبع : متخصص اورولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان