[sbu_post_image]
تورم پروستات كه به خصوص در افراد مسن، ناشي از بزرگ شدن غده پروستات ميباشد، علائمي نظير: مشكلات دفع ادرار، جريان ضعيف و منقطع بودن ادرار، تكرر ادرار به خصوص در شب، عدم توانايي دفع ادرار براي كوتاه مدت و احساس تخليه نشدن كامل مثانه پس از خروج ادرار را به همراه دارد. علاوه بر موارد فوق چنانچه تورم پروستات بيش از حد طبيعي باشد، ميتواند موجب اختلال در حركات دودي معده(اسهال، يبوست)، نارسايي كليه(مانند افزايش فشارخون و ضربان قلب، عفونت پردههاي اطراف قلب، رنگ پريدگي بستر ناخن) و اختلالات عصبي گردد.
به منظور پيشگيري از تورم پروستات علاوه بر رعايت نكات ذكر شده، مصرف مواد غذايي حاوي مس و روي، اسيدهاي آمينه گلايسين، آلانين، گلوتامين و رنگدانه ليكوپن (رنگ قرمز گوجه فرنگي) بسيار مؤثر و حائز اهميت ميباشد.
همانطور كه بيان شد، علت التهاب پروستات، عوامل باكتريايي است. بنابراين مصرف آنتي بيوتيكهايي كه طبق تجويز و با صلاحديد پزشك متخصص انجام ميگيرد، ميتواند در درمان اين عارضه مفيد باشند. همچنين انجام ورزشهاي متناسب ميتواند تأثيرگذاري داروها را افزايش دهد.
علایم اولیه سرطان پروستات
این علایم شبیه علایم بزرگ شدن خوش خیم پروستات است.
– علایم مراحل پیشرفته این بیماری نیز پس از دستاندازی سرطان به سایر نقاط بدن ایجاد میشوند مانند دردهای استخوانی، بالا رفتن اوره خون، كم خونی و كاهش وزن شدید.
این غذاها خطر سرطان پروستات را افزایش می دهند
مصرف غذاهای سرخ شده خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهد.
نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف زیاد و مداوم غذاهای سرخ شده خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهد.
اطلاعات به دست آمده از 1500 مردی که سابقه ابتلا به سرطان پروستات داشتهاند و 1500 مرد سالم را بررسی کردند. این مردان که از گروههای سنی 35 تا 74 ساله انتخاب شده بودند، درباره عادتهای تغذیهای خود اطلاعاتی را در اختیار متخصصان قرار دادند.
نتایج این آزمایشات مشخص کرد حداقل یک نوبت در هفته مصرف مرغ و ماهی سرخ شده و پیراشکیها و دوناتهایی که در روغن سرخ میشوند، خطر ابتلا به سرطان پروستات را 30 تا 37 درصد افزایش میدهد و احتمال ابتلا به این سرطان در مردانی که کمتر از یک نوبت در ماه غذای سرخ شده میخورند، بسیار کمتر است.
در بررسیهای قبلی نیز معلوم شد که خوردن غذاهای سرخ شده خطر ابتلا به سرطانهای پستان، ریه، لوزالمعده، مری و سرطانهای سر و گردن را افزایش میدهد.
درمان سرطان پروستات با شیمی درمانی
شیمی درمانی عبارت است از استفاده از داروهایی که سلول های سرطانی را درمان می کنند. درمان اختصاصی سرطان پروستات به وسیله پزشک و بر اساس موارد زیر تعیین می شود: – سن، وضعیت کلی سلامتی و سابقه پزشکی بیمار – مرحله سرطان- تحمل بیمار نسبت به داروها و روش های خاص – انتظارات درباره سیر بیماری – اولویت مورد نظر بیمار.
غالباً شیمی درمانی، درمان اولیه سرطان پروستات نیست ولی می توان از آن در مواردی که سرطان پروستات به خارج از غده انتشار یافته است، یا همراه با سایر درمان ها استفاده کرد. بر اساس نظریه انجمن سرطان آمریکا، شیمی درمانی در سرطان زودرس پروستات بی تأثیر است و اگر چه ممکن است رشد تومور را آهسته کند و درد را کاهش دهد، برای درمان پیشرفته پروستات نیز از موفقیت محدودی بر خوردار است.
چگونگی شیمی درمانی و مدت آن به وسیله پزشک متخصص سرطان (انکولوژیست) مشخص می شود. شیمی درمانی ممکن است به صورت تزریق وریدی یا با استفاده از قرص انجام شود و معمولاً در آن ترکیبی از چند دارو استفاده می شود. شیمی درمانی معمولاً به صورت دوره ای انجام می شود. یعنی بیمار یک مدت تحت درمان قرار می گیرد و سپس مدتی از دارو استفاده نمی کند و دوباره مصرف دارو را آغاز می نماید.
شیمی درمانی ممکن است در منزل، بیمارستان، مطب پزشک و یا کلینیک انجام شود. ممکن است بستری نمودن بیمار در بیمارستان به منظور پایش درمان و کنترل عوارض شیمی درمانی ضرورت یابد.
هیپرپلازی خوش خیم پروستات
چه کسانی در خطر ابتلا به التهاب پروستات قرار دارند؟* هیپرپلازی خوش خیم(تکثیر غیر طبیعی سلول های طبیعی)،(BPH) که به آن بزرگ شدگی(هیپرتروفی) خوش خیم پروستات هم گفته می شود، اختلالی است که در آن اندازه پروستات به مقدار بسیار زیاد افزایش می یابد و مشکلات ادراری ایجاد می نماید.
بزرگ شدن پروستات
غده ی پروستات اغلب بعد از میانسالی بزرگ می شود. در برخی مردان، بزرگی پروستات علامتی ندارد، ولی در بعضی موارد، پروستات بزرگ می شود و روی میزراه فشار می آورد و جریان ادرار را متوقف می کند. علائم بزرگ شدن پروستات اشکال در دفع ادرار و ناتوانی جنسی است. مثانه ممکن است بزرگ و باعث درد شکم شود. سرطان پروستات هم ممکن است همین علائم را ایجاد کند. بنابراین با مشاهده ی علائم باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کرد.
بزرگی خوش خیم پروستات
بزرگی خوش خیم پروستات، نوعی بیماری غیر سرطانی پروستات است که بسیاری از علایم آن با سرطان پروستات شباهت دارد(مبحثB4).
منبع : متخصص پروستات تهران