[sbu_post_image]
یکی از مهمترین علتهای شیوع ابتلای کودکان به نارسایی کلیه، عفونت ادراری و برگشت ادرار به کلیهها (ریفلاکس ادراری) است. این بیماری بین دختران شایعتر از پسران است. در این حالت، ادرار از مثانه به کلیه بازمیگردد. اگر عفونت ادراری و برگشت ادرار به کلیهها در کودک شناسایی نشود، کودک به نارسایی کلیه مبتلا خواهد شد. بنابراین اگر بچهای بیش از یک بار به عفونت ادراری مبتلا شود، باید حتما تحت بررسی قرار گیرد.
یکی دیگر از علتهای شیوع نارسایی کلیه در کودکان، تنگی ابتدا یا انتهای حالب (مثانه) است. این بیماری مادرزادی ممکن است با عوارضی همچون دلدرد، دلپیچه، گریه و بیقراری، بیاشتهایی و کاهش وزن همراه باشد.
کنترل قند خون در افراد دیابتی و کنترل فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون، مهمترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است
رژیم غذایی و نارسایی کلیه
افرادی که نارسایی کلیه مزمن دارند، باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند. مصرف نمک در این شرایط باید کم شود و غذاهای کمپروتئین و کمچرب مورد استفاده قرار گیرد. غذای مصرفی این افراد باید بیشتر گیاهی باشد.
گفتنی است، در افرادی که نارسایی شدید کلیه دارند، اختلالات الکترولیتی ایجاد میشود و عملکرد الکترولیتهای خونی آنها مختل میشود که منجر به بالا رفتن پتاسیم خون خواهد شد و بسیار خطرناک است. به همین دلیل این افراد باید از خوردن سبزی و میوه حاوی مقدار زیاد پتاسیم مانند موز و سیبزمینی اجتناب کنند.
بیمارانی که نارسایی کلیه شدید دارند، در خوردن مایعات محدودیت دارند، اما افرادی که در مرحله اول بیماری قرار دارند، محدودیتی ندارند.
منبع :تبیان