علل واريکوسل،سرطان بیضه

[sbu_post_image]

علل واريکوسل

طناب اسپرماتيک که خون را به بيضه‌ها مي‌رساند و از آنها خارج مي‌کند،‌ حاوي “واز دفرانس” است که اسپرم توليدشده از بيضه را تخليه مي‌کند. “شبکه پامپينيفرم” گروهي از وريدها درون اسکروتوم و بالاي بيضه‌ها هستند. شبکه پامپينيفرم، خون را از بيضه‌ها تخليه مي‌کند. بزرگ شدن اين وريدها اغلب در حين بلوغ رخ مي‌دهد.

اگر چه علت دقيق ايجاد واريکوسل معلوم نيست، دريچه‌هاي غيرطبيعي درون وريدها مانع جريان خون طبيعي در آنها مي‌شوند و پس زدن خون، به گشاد شدن وريدها مي‌انجامد.

واريکوسل معمولا در ناحيه بيضه چپ رخ مي‌دهد، که به علت موقعيت وريد بيضه‌اي چپ است. اما واريکوسل در يک بيضه، بر توليد اسپرم در هر دو بيضه تاثير مي‌گذارد.

در سنين 15 تا 25 سالگي، بيشترين احتمال بروز واريکوسل وجود دارد.

مردان به ویژه در سنین جوانی از آنجا كه بازوی مولد و فعال جامعه محسوب می‌شوند و تاثیر به سزایی بر چرخه اقتصادی و اجتماعی جامعه می‌گذارند اما به همان نسبت بیماری‌ها و نیز از اهمیت و حساسیت برخوردار است. سرطان بیضه یكی از همین مشكلات جسمی مردانه است. شما درباره این بیماری چه می‌دانید؟
سرطان بیضه، شایع‌ترین سرطان تشخیص داده شده در میان مردان جوان بین ۱۵ تا ۳۵ ساله است. سن شیوع این بدخیمی و به موازات آن میزان درمان‌پذیری بسیار زیاد این سرطان، لزوم افزایش دانش عمومی جامعه را در این مورد متذكر می‌شود.

حداكثر میزان بروز تومور بیضه در حدود ۳۰ سالگی است. در كشورهای اروپایی و آمریكای شمالی در هر یك‌صد هزار نفر جمعیت مردان، بین ۳ تا ۷ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند، در ایران در سال ۱۳۸۴، تعداد ۵۰۳ به ثبت رسیده است. میزان تشخیص سرطان بیضه در بیشتر مناطق جهان در طی ۲۵ سال اخیر افزایش یافته است، اما خوشبختانه با تشخیص زودتر و درمان‌های مناسب جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی كاهش چشمگیری در میزان مرگ و میر حاصل از آن مشاهده می‌شود. به طوری كه درصد بهبود كامل فرد مبتلا در بیشتر مراكز در حدود ۹۰ درصد تخمین زده می‌شود. این درصد بالا و قابل توجه را می‌توان یكی از موفقیت‌های برجسته طب در سال‌های اخیر ذكر كرد.

آزمایشات رادیوتراپی ، شیمی درمانی و یا مخلوطی از ایندور ضرور باشد .

سرطان بیضه

بیماری و درمان معمولا در روال طبیعی زندگی انسانها تاثیر میگذارد و در هر حال هیچگونه دلیل یا علتی وجود ندارد که اگر شما خودتان را قادر و سالم می پندارید کار روزانه یا فعالیتهای اجتماعی خودتان را حتی در خلال معالجه رها کنید اگر راجع به این موضوع نا مطمئن هستید آن را از پزشک خود بپرسید .

سرطان بیضه مسری نیست و نمی تواند از طریق تماس های اجتماعی یا بدنی به دیگران منتقل گردد .

به هنگام درمان و برای زمان کوتاهی پس از ان ممکن است احساس کنید که بیش از حد معمول خسته می شوید در اینصورت ممکن است ترجیح دهید از فعالیتهای اجتماعی خود برای مدتی بکاهید چنانچه پیشنهاد کمک به شما رسد آن را قبول کنید این پیشنهاد ها ممکن است درباره کارهای مربوط به خانه نیز باشد عده دیگری نیز هستند که کارهای روزانه شان سخت و پر زحمت است این دسته از افراد باید مدت بیشتری در خانه بمانند استراحت کنند و بعد کارهای روزانه ی خودشان را از سر گیرند ممکن است شما ترجیح دهید در ابتدا کارهای نیمه وقت کنید . ممکن است بتوانید کارهای خودتان را در خانه انجام دهید تا از کارهای خود عقب نمانید .

شما می توانید هر زمان که احساس سلامت می کنید در تمرینهای ورزشی شرکت کنید و هر چقدر زورتان می رسد آن تمرینها را انجام دهید . کوشش کنید مقداری را که امروز انجام می دهید روزهای بعد بر آن بیافزایید . پیاده روی ورزش مناسبی برای شماست هرچه می توانید راه روید و تمرین کنید . اگر قبل از تشخیص بیماری و شروع درمان شما بطور مرتب در زمین ورزش حاضر میشدید و در حال حاضر نسبت به آنچه می توانید انجام دهید و آنچه نمیتوانید مشکوک هستید بهتر است با پزشک خود صحبت کنید ممکن است نتوانید در ورزشهای دسته ای تا مدتی شرکت نمائید .

شاید عاقلانه نباشد که شما در دوره ی درمان رانندگی کنید رادیوتراپی ازجمله درمانهایی است ااین دو برای راندن مناسب نیست در هر حال زمانیکه درمان پایان پذیرت و شما احساسما احساسس سلامت کردید می توانید دوباره رانندگی کنید . معمولا محدودیتی برای خوردن و آشامیدن شما حتی به مقدار کم الکل در دوره ی درمان و یا بعد ازآن نیست .

چنانچه علاقه مند ید تا نسبت به غذای خود کسب تکلیف کنید لطفا با ویژه گر تغذیه ی بیمارستان یا پزشک خود تماس بگیرید .

پس از دوره ی درمان پوست بدن شما ممکن است در برابر نور آفتاب حساس تر شده باشد . و به سهولت بسوزد در اینصورت بهتر است ازسایه بان استفاده کنید کوشش کنید در سایه بایستید یا بنشینید و بر سر خود کلاه داشته باشید و ازپیراهن های بدون آستین و لباس گشاد و عینک آفتابی استفاده نمائید .

بسیاری ازمردان نگران هستند که نتوانند استاندارد رضایت بخش کار یا تحصیل خودشان را حفظ نمایند و بر این تقدیر ممکن است کار خودشان را ازدست دهند یا اینکه سطح دانش خود را به پایه ای رسانند تا بتوانند شغل بهتری دست و پا نمایند در هر حال اکثریت قریب به اتفاق مردان بکاری که مشغولبوده اند ادامه می دهند

و کارفرمای آنان یا استادشان با نظر تحسین و مساعد به آنان نگاه می کند زیرا میداند که فرد برای ادامه ی درمان باید از کار یا ساعات درس بنویسد و موقعیت شما را برای آنان تشریح کند دریغ ندارد بدیهی است شرح کلی بیماری شما را نمی تواند برای فرد یا سازمان هایی تشریح کند مگر انکه از شما اجازه داشته باشد .

منبع: متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان