[sbu_post_image]
عفونتهای ادراری در زنان و دختران بیماری شایعی است به طوری که۲۰ درصد از آنان سالانه یک بار به این بیماری مبتلا میشوند.
نزدیک بودن دستگاه تناسلی زنان به دستگاه ادراری یکی از دلایل شایعتر عفونتهای ادراری در زنان است چرا که باکتری زودتر وارد دستگاه ادرار آنان میشود. تماس جنسی و استفاده از قرصهای ضد بارداری نیز از دیگر علل شیوع بیشتر عفونتهای ادراری در زنان است. زنان بیشتر دچار عفونت مثانه میشوند، درد در ناحیه شکم، سوزش و تکرر ادرار و ادرار خونی از جمله علائم ابتلا به عفونت مثانه است. این نوع بیماران بهتر به درمان جواب میدهند و مدت زمان درمان آنها کوتاهتر است.
علل عفونتهای ادراری در زنان مسن
زنان در سن یائسگی با کاهش استروژن مواجه میشوند و سیستم دفاعی آنها ضعیفتر میشود در نتیجه ممکن است به عفونتهای ادراری دچار شوند.
ممکن است زنان به عفونت کلیه نیز دچار شوند که این بیماری خطرناکتر از عفونت مثانه است و از جمله علائم آن درد در ناحیه پهلو، سوزش ادرار و تب است و ممکن است حتی بیمار نیاز به بستری شدن پیدا کند.
پیشگیری از عفونتهای ادراری زنان
مصرف مایعات کافی، تخلیه ادرار به ویژه پس از تماس جنسی، پیشگیری از تروما، استفاده از ترکیبات گیاهی «قره قاط کوهستانی» به ویژه برای بیمارانی که دچار حملات مکرر عفونتهای ادراری میشوند، توصیه میشود. علاوه بر آن لازم است زنان مسن از استروژن استفاده کنند.
پیشگیری از عفونتهای ادراری در بیمارانی که به طور مکرر دچار این بیماری میشوند با مصرف شش ماه تا یکسال آنتی بیوتیکها با حداقل دوز انجام میشود.
مردان معمولا کمتر دچار عفونتهای ادراری میشوند اما بیماری آنها در صورت ابتلا جدیتر است. پروستات در مردان مسن باعث انسداد راه ادراری میشود و زمینه ابتلا به عفونتهای ادراری را فراهم میکند.
بیماران پیوندی و عفونتهای ادراری
سیستم دفاعی این بیماران به علت مصرف داروهای خاص ضعیف میشود. بنابراین مستعد ابتلا به انواع عفونتها میشوند. این بیماران ممکن است مانند افراد عادی دچار عفونتهایی مانند پولیوما ویروس (BK) و سیتومگال ویروس (CMV) شوند.
علائم ابتلا به بیماران پیوندی به عفونتها متفاوت است و از جمله این علائم به گلودرد میتوان اشاره کرد اما گاهی اوقات برخی از اندامها مانند ریه، دستگاه گوارش و قلب دچارعفونت میشود و اگر ابتلای این بیماران به چنین عفونتهایی به موقع تشخیص داده نشود به مرگ بیمار میانجامد.
اگر عفونتهای ادراری در بیماران پیوندی با ریسک بالا پیشگیری نشود تا ۸۰ درصد ممکن است که آنان دچار این بیماری شوند.
علائم رد پیوند بیماران کلیوی
احساس درد درناحیه کلیه پیوندی، درد و خونریزیهای گوارشی میتواند علائم رد پیوند باشند.
اگرچه ابتلا به عفونتهای ادراری میتواند به عنوان یک بیماری معمولی در افراد عادی تلقی شود اما این بیماری برای بیماران پیوندی خطر جدی به همراه دارد. عفونتهای باکتریایی در مراحل اول پیوند کلیه شایع هستند که از جمله علائم آن میتوان به سوزش ادرار و خونی شدن ادرار اشاره کرد.
عفونتهای ادراری در بیماران پیوندی باید حتما درمان شود چون در غیر این صورت امکان دارد بدن بیمار عضو پیوندی را پس بزند.
منبع : سیمرغ