[sbu_post_image]
وقتي که فردي به ديابت مبتلا ميشود به مرور زمان اين بيماري روي سيستم عصبي خودکار که به مثانه و مجاري ادرار عصبدهي ميکند و احساس پر شدن و يا تخليه ادرار را به وجود ميآورد، تاثير ميگذارد. براي همين فرد احساس ادرار کمتري ميکند، يعني با اينکه مثانهاش پر است اما براي تخليه ادرار نميرود. حتي با گذشت زمان تخليه مثانه هم دچار مشکل ميشود و عضلات مثانه به خوبي نميتوانند منقبض شوند و ادرار را تخليه کنند. به همين دليل ادرار در مثانه باقي ميماند. موضوع ناراحتکننده ديگري که در پي اين باقي ماندن ادرار در مثانه پيش ميآيد، بالا رفتن احتمال عفونت ادراري است.
افراد ديابتي (به خصوص آنها که کنترل مناسبي روي قند خونشان ندارند) بدون اينکه هيچ علامتي را گزارش کنند مبتلا به عفونت ادراري هستند، البته در بعضي از آنها نيز علامتهاي سوزش ادرار و تکرر ادرار و تب ديده ميشود. اتفاق ديگري که در اثر تخريب سيستم عصبرساني مثانه ميافتد آن است که به تدريج و در اثر باقي ماندن ادرار در مثانه، حجم آن زياد ميشود و نوعي بياختياري ادرار ايجاد ميشود. مثانه آن قدر پر ميشود که به صورت سرريز، نشت ادرار دارد و اين در حالي است که فرد مشکلي را احساس نميکند و مراجعه به پزشک ندارد.
حتما پس از مطالعه اين مطلب ميپرسيد حالا که داستان تخريب به اينجا رسيده است و يک فرد ديابتي قادر به تخليه کامل ادرار نيست چه بايد بکند؟ در مراحل اوليه با برخي آموزشها به فرد توصيه ميکنيم هر 3،4 ساعت يک بار حتي اگر هم حس ادرار ندارد به دستشويي برود و با تحريک قسمتهاي تحتاني شکم مثانه را تحريک به تخليه کند. البته برخي داروها نيز تجويز ميشود که به مثانه کمک ميکند تخليه انجام دهد. اما باز هم نکتهاي که بايد مدام به خود يادآوري کنيد کنترل مرتب قند خون است، چراکه هم در پيشگيري و هم در درمان بسيار موثر واقع ميشود. شما با اين اقدام حتي ميتوانيد به بدنتان کمک کنيد که از عوارض تدريجي ديابت رها شود.
عوامل عفونت مثانه در مردان
عفونت در ساير قسمتهاي دستگاه ادراري ـ تناسلي
وجود يك بيماري كه باعث كاهش مقاومت بدن شده باشد.
مصرف الكل
انسداد در مسير ادرار، معمولاً ناشي از پروستات بزرگ شده يا ملتهب. در اين حالت انسداد كامل نيست.
وارد آمدن ضربه به پيشابراه
عمل جراحي اخير كه در جريان آن كاتتر ادراري هم گذاشته شده باشد.
پیشگیری از عفونت مثانه در مردان
۱. حتیالامكان بهتر است از كاتتر استفاده نشود.
۲. مایعات به مقدار زیاد بنوشید، حداقل 8 لیوان در روز
۳. در صورت بروز عفونت ادراری، سریعاً برای درمان مراجعه كنید.
منبع : متخصص اورولوژی تهران