بیماریهای مقاربتی و عفونی

[sbu_post_image]

مولوسكوم كونتاژيوزوم Molluscum contagiosum

 مولوسكوم كونتاژيوزوم يك عفونت ويروسي است كه باعث ايجاد جوشهاي برق متعددي به رنگ سفيد مرواريدي ميشود.

سن مولوسكوم كونتاژيوزوم

مولوسكوم كونتاژيوزوم در كودكان شايعتر است.

علت مولوسكوم كونتاژيوزوم

تماس پوستي نزديك و در بعضي موارد تماس جنسي با يك فرد آلوده، عوامل خطر این بیماری مقاربتی هستند.

جنسیت و ژنتيك در مولوسكوم كونتاژيوزوم

عوامل خطر مهمي نمي‌باشند. مولوسكوم كونتاژيوزوم يك عفونت ويروسي پوست است كه در آن جوشهايي به صورت گروهي روي تنه و قسمت فوقاني بازوها و ساقها ظاهر ميشوند.
مولوسكوم كونتاژيوزوم بي‌ضرر ولي مسري ميباشد و در نتيجه تماس پوستي نزديك پخش مي‌گردد. مولوسكوم كونتاژيوزوم در كودكان، به ويژه آنهايي كه دچار اگزماي آتوپيك هستند، شايعتر است، كه احتمالاً دليل آن اينست كه آنها پوستشان را مي‌خارانند و به ويروس اجازه ورود مي‌دهند، در بالغين مولوسكوم كونتاژيوزوم معمولاً از طريق تماس جنسي منتقل ميشود. در چنين مواردي جوشها تمايل دارند كه در قسمت تحتاني شكم، دستگاه تناسلي و رانها به وجود آيند.
مولوسكوم كونتاژيوزوم در افرادي كه سيستم ايمني آنها به دليل اختلالي همچون ايدز يا مصرف داروهاي سركوب كننده ايمني ضعيف شده است، شايعتر و شديدتر ميباشد.

علايم مولوسكوم كونتاژيوزوم

علايم مولوسكوم كونتاژيوزوم ۲-۸ هفته پس از عفونت آغاز ميشوند. يك جوش منفرد و خارش‌دار ظاهر شده، سپس عفونت پخش مي‌گردد تا توده‌اي از جوشها را به وجود آورد. جوشها به صورت زير هستند.
– قطرشان تقريباً ۳-۶ ميليمتر است.
– نرم و به رنگ سفيد مرواريدي يا صورتي هستند.
– گنبدي شكل با يك فرورفتگي كوچك در مركز مي‌باشند. مولوسكوم كونتاژيوزوم دردناك نيست، اما ممكن است جوشهاي بزرگ، زمانيكه به لباس گير مي‌كنند، دچار خونريزي شوند.

درمان مولوسكوم كونتاژيوزوم

كودكان مبتلا به مولوسكوم كونتاژيوزوم را معمولاً درمان نمي‌كند،‌ زيرا درمان ممكن است باعث ايجاد اسكارهاي كوچكي شود و مي‌تواند دردناك باشد.
اين وضعيت معمولاً به طور خودبخود در عرض ۱۲ ماه بهبود مي‌يابد. در بالغين، ممكن است جوشها را به دلايل زيبايي بردارند. پزشك ممكن است با يك سوزن كوچك، آنها را سوراخ كند يا با يك فورسپس فشار دهد يا همراه با يك لايه نازك از پوست زير جوشها، آنها را بتراشد.
جهت جلوگيري از انتشار آنها در سطح بدن، جوشها را نخارانيد. از تماس بدني نزديك خودداري كنيد و از حوله‌هاي مشترك استفاده ننماييد تا ساير افراد عفوني نشوند. در صورتيكه دوباره در معرض عفونت قرار گيريد يا سيستم ايمني شما ضعيف گردد، اين بيماري ممكن است دوباره عود كند

 

منبع: پارسا

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان