درمان مثانه بیش فعال با ميرابگرون

ميرابگرون
[sbu_post_image]

داروی جدید در درمان مثانه بیش فعال

اخيرا سازمان غذا و داروي آمريکا ميرابگرون(mirabegron) با نام تجاري ميربتريک (Myrbetriq) را براي درمان مثانه بيش‌فعال در بالغان موردتاييد قرار داده است…
مثانه بيش‌فعال عارضه‌اي است که در آن عضلات مثانه از کنترل خارج شده و بيش از حد لازم يا به طور ناگهاني منقبض مي‌شوند. قرص‌هاي با الگوي مصرف يک‌بار در روز ميربتريک آهسته ، قابليت ذخيره‌سازي ادرار در مثانه را با شل کردن عضلات آن بهبود مي‌بخشد.

علايم مثانه بيش‌فعال

از تکرر ادرار، احساس نياز فوري به دفع ادرار و خروج غيرارادي ادرار(بي‌اختياري ادرار).
هم‌اکنون حدود 33 ميليون نفر از مردم آمريکا از مثانه بيش‌فعال رنج مي‌برند. اثربخشي و ايمني ميرابگرون در 3 مطالعه باليني دوسوکور چند مرکزي با استفاده از دارونما مورد ارزيابي قرار گرفت.
مجموع 4116 بيمار با مثانه بيش‌فعال به طور تصادفي تحت درمان با دوزهاي 25، 50، 100 ميلي‌گرم ميرابگرون يکبار در روز يا دارونما براي مدت 12 هفته قرار گرفتند. نتايج مطالعه نشان داد ميرابگرون 25 و 50 ميلي‌گرمي در کاهش تعداد دفعات نياز بيمار به دفع ادرار و نيز تعداد دفعاتي که بيمار دفع غيرارادي ادرار را تجربه مي‌کند موثر بوده است.

شرکت داروسازی آستلاس (Astellas Pharma) اخيرا اعلام كرد کميته مشورتی مربوط به داروهای سلامت توليدمثل سازمان غذا و داروی آمريکا در مورد فوايد و مضرات تاييد ميرابگرون (Mirabegron) برای درمان مثانه بيش‌فعال رای خود را ارائه کرده است. اين اظهارنظر کميته مذکور در تصميم‌گيری سازمان غذا و داروی آمريکا در مورد قبول درخواست ثبت اين داروی جديد تاثيرگذار خواهد بود. ميرابگرون تنها آگونيست اختصاصی آدرنوسپتورهای B3 خوراکی با الگوی مصرف يکبار در روز است. اين دارو توسط شرکت آستلاس، روی بيش از 10 هزار نفر طی بيش از 10 سال موردمطالعه قرار گرفته است.

چنانچه اين دارو مورد تاييد سازمان غذا و داروی آمريکا قرار‌گيرد، ميرابگرون اولين درمان با مکانيسم اثر آگونيست اختصاصی آدرنوسپتورهای B3 خوراکی از زمان ورود به بازار اولين داروی آنتي‌کولينرژيک به بازار در 30 سال قبل است.

ميرابگرون و چند داروی جديد ديگر در دست تحقيق و توسعه آستلاس، بخشی از استراتژی اين شرکت در جهت تسريع پيشرفت‌های درمانی در حوزه اورولوژی هستند. ميرابگرون مکانيسم اثر کاملا متفاوتی در مقايسه با درمان استاندارد آنتی موسکارينی مثانه بيش‌فعال دارد. داروهای آنتی موسکارينی با اتصال به‌گيرنده‌های موسکارينی موجود در مثانه و مهار انقباضات غيرارادی مثانه اثر می کند. ميرابگرون با تحريک‌گيرنده‌های B3 موجود در عضلات مثانه و در نتيجه شل شدن عضلات آن طی فاز ذخيره‌سازی چرخه ادراری عمل می کند. اين وضعيت به بهبود قابليت ذخيره‌سازی ادرار توسط مثانه بدون مختل کردن انقباضات مثانه طی خالی کردن مثانه می انجامد. براساس آمارهای جهانی، 1 نفر از هر 5 نفر از بالغان جهان به مثانه بيش‌فعال مبتلا هستند. هرچند، مطالعات اخير نشان داده‌اند تعداد مبتلايان به مثانه بيش‌فعال به مراتب بيشتر است.

منابع : دکتر هاشمی وdastyari.parsmedic

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان