نابهنجاري هاي مادرزادي اورولوژی

نابهنجاري هاي مادرزادي اورولوژی

 

 

نابهنجاري هاي مادرزادي اورولوژی

یبماری مادر زادی اورولوژی

ناهنجاري سيستم ادراري مادرزادي از مشكلات شايع اورولوژي در اطفال است ناهنجاري سيستم ادراري-تناسلي مادرزادي از ناهنجاري هاي شايع در كودكان است كه عدم نزول بيضه در پسر بچه ها نيز از جمله مشكلات شايع اورولوژي در آن ها است.

بیماری کلیه

ناهنجاری های مادرزادی تعداد کلیه

نبودن مادرزادی هر 2 کلیه

نادرترین و کمیاب ترین ناهنجاری اورولوژي بوده و معمولا مغایرت با حیات و بقای نوزاد و جنین داشته و این بچه ها معمولا مرده به دنیا می آیند و یا در طی 2 روز اول زندگی می میرند.

از لحاظ ظاهری این بچه ها ظاهر و قیافه مشخصی داشته و در قبل از تولد و در دوران جنینی با سونوگرافی مشخص می شوند.

نبودن مادرزادی 1 کلیه

شیوع ان در حدود 1در 1100 تولد می باشد و در پسرها شایع تر از دخترها بوده و در طرف چپ شایع تر از راست می باشد. این ناهنجاری به طور شایع همراه ناهنجاری های سیستم تناسلی چه در مذکر و چه مونث می باشد؛ به علاوه در این بیماران ناهنجاری های دیگر سیستم های بدن مثل قلب و عروق، گوارش و غیره دیده می شود.تشخیص نبودن مادرزادی 1 کلیه به صورت اتفاقی بوده و معمولا این افراد مشکلی از لحاظ تک کلیه بودن در طول زندگی نخواهند داشت.

بیشتر بودن تعداد کلیه ها

بالاتر بودن تعداد کلیه ها یعنی 3 یا 4 کلیه وجود داشته باشد. این ناهنجاری بسیار نادر بوده و حتما باید از کلیه های 2 قسمتی که شایع هستند تفکیک شود. این ناهنجاری معمولا بدون علامت بوده و به صورت اتفاقی کشف می شود.ناهنجاري سيستم ادراري ـتناسلي مادرزادي از جمله مشكلات شايع اورولوژي در اطفال است وناهنجاري سيستم ادراري-تناسلي مادرزادي از ناهنجاري هاي شايع در اين گروه سني است علاوه بر اين عدم نزول بيضه در پسر بچه ها نيز از جمله مشكلات شايع اورولوژي اطفال است.

مشكل ديگر اورولوژي در بين اطفال پسر مسائل ناشي از انجام ختنه است زيرا اين عمل بعنوان يك مسئله فرهنگي-عقيدتي در بين مردم كشور مطرح است كه بايد در سن مناسب، مكان مناسب و بدست افراد باتجربه و متبحر انجام شود.سن مناسب براي انجام ختنه در پسر بچه ها را زمان نوزادي است . بهترين سن براي انجام ختنه در كودكان پسر، زمان نوزادي است. تمام پزشكاني كه روش اين عمل را دانشگاه فراگرفته باشند يا دوره اين عمل را ديده باشند صلاحيت انجام اين كار را دارند.مربوط به ختنه بسيار بالا است و معادل ديه قتل نفس در افراد است.

ختنه

ختنه عبارت است از برداشتن پوست و مخاط پوشاننده حفشه (سر آلت تناسلی مردان). عمل ختنه با برداشتن پره پوس (پوست پوشاننده حفشه) با یا بدون بخیه زدن انجام می گیرد.

 روش های انجام ختنه چیست؟

بطور کلی دو روش جهت ختنه وجود دارد

1. روش جراحی که با برش پره پوس و برداشتن آن و سپس با یا بدون بخیه زدن پوست تنه آلت به مخاط زیر حفشه انجام می گیرد.

2. روش حلقه یا کاپ که پوست پره پوس بر روی حلقه کشیده شده و یا نخ بسته شده سپس بافت پره پوس بریده می شود.

در هر دو روش هدف برداشتن پره پوس است.

 تفاوت نتایج روش های مختلف ختنه در چیست؟

در روش با حلقه خونریزی وجود ندارد ولی شانس تنگی نوک مجرا بالاتر از روش جراحی است، همچنین در روش حلقه بیشتر پوست خود آلت برداشته می شود و بافت مخاطی پره پوس که محل اصلی مورد برداشت در عمل ختنه است کمتر برداشته می شود و باقیمانده بیش از حد مخاط پره پوس باعث تحریک پذیری بیشتر آلت و احتمال زود انزالی بیشتر در بلوغ شاید گردد.

در روش جراحی بدون بخیه که روش بسیار قدیمی می باشد پس از برش پره پوس، بخیه زده نمی شود تا پوست خودبخود ترمیم شود که شانس خونریزی زیاد دارد و ممکن است فاصله پوست تنه آلت از حفشه زیاد گردد.

در روش جراحی با بخیه پس از برش پره پوس پوست به مخاط زیر حفشه بخیه می شود. در این روش سایز پوست و مخاط به سایز مناسب توسط جراح برداشته می شود، ولی حین جراحی کمی خونریزی دارد ولی مهم و قابل توجه نیست و خونریزی پس از جراحی نیز بسته به مهارت جراح متفاوت است.

فواید عمل ختنه چیست؟

ختنه باعث کاهش بارز شانس عفونت های ادراری در سنین کودکی می گردد که بسیار مهم در پیشگیری از آسیب های خطرناک کلیوی می باشد. همچنین شانس سرطان آلت تناسلی را در بزرگسالی بسیار کاهش می دهد.

 سن مناسب ختنه چیست؟

درمورد سن مناسب ختنه اختلاف نظر زیاد است، گروهی موافق ختنه در اولین روزهای زندگی می باشند تا هرچه سریعتر از بوجود آمدن عفونت های ادراری و عوارض عفونت های ادراری که در دوره نوزادی خطرناک است جلوگیری شود. گروهی با ختنه در زمان و سن بالاتر موافق هستند تا از احتمال تنگی نوک مجرا و یا چسبندگی ختنه گاه جلوگیری شود.

ولی می توان با انجام ختنه در اولین روزهای زندگی توسط جراح ماهر از منافع ختنه سود جست و احتمال عوارض را به حداقل رساند.

منبع: drsmh و vazeh و  dr-mhashemi

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان