هماتواسپرمی (انزال خونی )

انزال خونی یا hematospermia

هماتواسپرمی یعنی خون در مایع منی که در 90 درصد موارد پاتولوژیک نیست. شایعترین علت هماتواسپرمی عفونت های پروستات و وزیکول سمینال و در درجه بعد تومورهای وزیکول سمینال، بیضه و پروستات است. یکی دیگر از علل هماتواسپرمی، هایپرپلازی سلول های دیواره وزیکول سمینال است.

هماتواسپرمی معمولا یکبار ایجاد شده و نیاز به بررسی ندارد و خود به خود بهبود می یابد. در هماتو اسپرمی مکرر (بیش از 2 تا 3 بار) نیلز به بررسی وجود دارد ه شامل PSA، U/A، U/C، سیتولوژی ادرار، معاینه رکتال و بیضه ها می باشد.

chyluria به صورت ادرار شیری رنگ توصیف می شود. علت آن فیستول ادراری-لنفاتیک است که اغلب ناشی از انسداد لنفاتیک های کلیوی بر اثر بیماری فیلاریازیس، آسیب، سل و تومورهای ناحیه رتروپریتوئن است.

هماتواسپرمی

هماتواسپرمي اغلب بر اثر عفونت يا آسيب – از جمله آسيب اياتروژنيک ناشي از نمونه‌برداري پروستات- ايجاد مي‌شود.

علت هماتواسپرمی

سنگ، کيست، ناهنجاري عروقي و پرفشاري‌شديد خون که در حدود 50 از موارد را سبب مي‌شود. هيپرتانسيون بدخيم به صورت فشارخون بيشتر از 100/180 ميلي‌متر جيوه به همراه ادم پاپي يا خونريزي شبکيه تعريف مي‌شود.

با وجود اينکه پرفشاري خون بدخيم مي‌تواند در زمينه پرفشاري خون اساسي رخ دهد، بايد علل پرفشاري خون ثانويه مورد بررسي قرار گيرند. به جز هماتواسپرمي، بيمار مذکور هيچ علامتي نداشت- همچنان که 10 از بيماران دچار پرفشاري خون بدخيم بدون علامتند. با اين وجود، هيپرتروفي بطن چپ، پروتئين‌اوري و رتينوپاتي بيانگر آسيب بارز عضو انتهايي بوده، با پرفشاري خون شديد و طولاني‌مدت همخواني دارند.

درمان انزال خونی

آسپیرین نخورید. هیچ داروی رقیق کنندهٔ خون نخورید، مگر با تجویز پزشک. آسپیرین هم باعث خونریزی بیشتر می شود. اگر نمی دانید چه داروهائی از انعقاد خون جلوگیری می کنند، از پزشک یا داروساز سوال کنید.از انجام نزدیکی نترسید. این خونریزی برای هیچ یک از طرفین گرفتاری ایجاد نمی کند.
نزد پزشک بروید. اگر منی بعد از سه هفته هنوز خونی باشد، یا اگر بعد از انزال یا دفع ادرار احساس درد می کنید، یا اگر بیش از ۵۰ سال دارید، به پزشک مراجعه کنید.

احتمالاً دچار یک عفونت خفیف یا التهاب پروستات شده اید. درمان عفونت با تجویز آنتی بیوتیک مناسب توسط پزشک صورت می گیرد. آنتی بیوتیک تجویز شده را تا آخر بخورید.
آزمایش دهید. اگر پزشک نیاز به آزمایش را تشخیص دهد، پروستات و مثانه را معاینه می کند و دستور انجام آزمایش مثانه بینی می دهد تا مطمئن شود که پولیپ یا توموری در آن نیست.

منبع:ارولوژی .دکتر هاشمی

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس