هماتواسپرمی

بزرگ کردن آلت تناسلی (برای مشاهده فیلم کلیک کنید)

بزرگ کردن آلت(برای مشاهده فیلم کلیک کنید)

[sbu_post_image]

هماتواسپرمی

شاید کمتر چیزی مانند دیدن «خون در مایع منی» برای یک مرد نگران کننده باشد؛ عارضه ای که پزشکان به آن می گویند: هماتوسپرمی یا هموسپرمی.آیا یک بیماری است ؟

این عارضه، ترس از سرطان یا بیماری های مقاربتی را در فرد مبتلا برمی انگیزد. اگرچه هماتوسپرمی ممکن است نشانه سرطان پروستات یا بیماری های دیگری در مجاری ادراری باشد، ولی معمولا این گونه نیست؛ در بسیاری از موارد، هیچ علت ظاهری برای وقوع آن وجود ندارد و تعجب آورتر اینکه ممکن است هماتواسپرمی صرفا به یک بار واحد محدود شود یا در طول چند هفته یا چند ماه، چند بار تکرار شود و سپس به طور کامل ناپدید شود.

 علت هماتواسپرمی

 پزشکان امروزه با وجود تکنیک های تشخیصی بهتر، پیشرفت ها در تصویربرداری پزشکی و برخی از روش های خوب قدیمی، می توانند علت خاص این عارضه را پیدا کنند و یا با تجویز دارو و یا با درمان های دیگر این عارضه را درمان کنند و به بیمار مضطرب اطمینان دهند که این عارضه معمولا به خودی خود بهبود خواهد یافت. از لحاظ تاریخی، پزشکان هماتواسپرمی را به رفتارهای جنسی مرتبط می دانسته اند؛ چه افراط در فعالیت جنسی، چه پرهیز طولانی مدت از آن. تا همین اواخر، اغلب موارد این عارضه بدون علت مشخص (ایدیوپاتیک) باقی می ماندند. پژوهشگران معتقد بودند که این عارضه «خو ش خیم و خود به خود محدود شونده» است. اما در سال 2003 میلادی، به یمن بهبود تکنیک های تصویربرداری، پژوهشگران تنها 15درصد موارد این عارضه را در گروه «بدون علت مشخص» قرار دادند. موارد بیماری به چند علت مربوط دانسته شد که در شش رده زیر گروه بندی شده اند.

علت اول: التهاب و عفونت التهاب هر اندام، غده و مجرایی که در تولید یا ذخیره مایع منی نقش دارد، ممکن است به هماتوسپرمی بینجامد ؛ از جمله کیسه های منی، مجاری منی بر، اپیدیدیم، پروستات و پیشابراه. التهاب مکن است ناشی از تحریک یا ضربه، سنگ یا رسوبات کلسیمی در پروستات، کیسه های منی، مثانه، یا پیشابراه وعفونت ها با ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها یا انگل ها باشد. بیماری های مقاربتی مانند تبخال، سوزاک و کلامیدیا هم در هماتوسپرمی دخیل دانسته شده اند. برخی از بررسی ها نشان داده اند که التهاب و عفونت شایع ترین علت هماتوسپرمی در مردان جوان هستند (میانگین سنی در بیماران مبتلا به هماتوسپرمی 37 سال است) و تا 39 درصد موارد را تشکیل می دهند.

 علت دوم: انسداد مجاری مانند مجرای انزالی و تشکیل کیست در پروستات یا کیسه های منی ممکن است باعث هماتوسپرمی شود. هنگامی این مجاری مسدود می شوند، عروق خونی مجاور ممکن است گشاد و پاره شوند. همچنین بزرگی خوش خیم پروستات، روی پیشابراه فشار می آورد و ممکن است هماتوسپرمی ایجاد کند.

 علت سوم: تومورهاپولیپ های خوش خیم و تومورهای بدخیم پروستات، بیضه ها، اپیدیدیم و کیسه های منی ممکن است باعث ایجاد هماتوسپرمی شوند. مردانی که تنها علامت آنها هماتوسپرمی است با احتمال بیشتری نسبت به مردانی که خون در منی آنها دیده نمی شود، ممکن است سرطان داشته باشند، البته در مجموع احتمال ابتلا به سرطان در صورت داشتن این علامت کم است. در مجموع 80 درصد مردانی که هماتوسپرمی دارند، به سرطان پروستات مبتلا نیستند.

علت چهارم: ناهنجاری عروق خونی ناهنجاری های عروق خونی در کیسه های منی، مثانه، پروستات و طناب اسپرماتیک (که مجرای منی بر یا واز دفرانس و شریان ها، وریدها، اعصاب و عروق لنفاوی را در برمی گیرد) ممکن است منشأ خون ریزی باشد.

علت پنجم: عوامل عمومی چند بیماری و اختلال که بر همه بدن اثر می گذارند، ممکن است با هماتوسپرمی ارتباط داشته باشند. از جمله فشار خون بالای شدید، اختلالات خون ریزی دهنده مانند هموفیلی، لوسمی یا سرطان خون و بیماری مزمن کبد.

علت ششم: ضربات و اقدامات پزشکی اغلب موارد هماتوسپرمی احتمالا به صورت غیرعمدی و به علت اعمال پزشکی در آن ناحیه به وجود می آیند؛ از جمله «تکه برداری از پروستات از راه پیشابراه با کمک سونوگرافی از راه راست روده» که در آن تکه هایی از بافت پروستات برای بررسی پروستات از لحاظ سرطان برداشته می شود، ممکن است هماتوسپرمی را به وجود آورد.
سایر اعمال پزشکی از جمله پرتودرمانی، پرتودرمانی از داخل، برداشت پروستات از راه پیشابراه برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات نیز ممکن است هماتوسپرمی ایجاد کنند، همچنین ضربات به بیضه یا میان دوراه، شکستگی لگن، آسیب ها هنگام رابطه جنسی و پرهیز درازمدت جنسی ممکن است این علامت را ایجاد کند. البته خواندن این فهرست دور و دراز علل هماتوسپرمی احتمالا نمی تواند موجب آرامش مرد دارای خون در منی شود. اما توجه داشته باشید که اغلب موارد هماتوسپرمی را نمی توان به علت خاصی نسبت داد و این عارضه به خودی خود بدون درمان برطرف می شود. به هر حال باید به پزشک متخصص مجاری ادرار (اورولوژیست) مراجعه کنید تا اگر علت معینی وجود داشته باشد، تحت درمان قرار گیرید. اما اگر علت مشخصی پیدا نشد، احتمالا می توانید نفسی به راحتی بکشید.

منبع : irantrack

بزرگ کردن آلت تناسلی (برای مشاهده فیلم کلیک کنید)

بزرگ کردن آلت(برای مشاهده فیلم کلیک کنید)

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان