واریس عروق بیضه،لاپاروسکوپی واریکوسل

[sbu_post_image]

جراحی واریس عروق بیضه

در واریکوسلکتومی اقدام به بستن وریدهای بیضه مبتلا می‌باشد که پس از بسته شدن این وریدها به تدریج به دلیل عدم حرکت خون، وریدهای بسته شده کوچک شده و از بین می‌رود و بیماری بر طرف می‌گردد این اقدام از طریق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 cm قابل انجام است. روش‌های جدید جراحی نیز یکی بسته شدن رگها از طریق کاتتریزاسیون وریدی است. بسته شدن رگ‌های مبتلا که هزینه بالایی را نیاز دارد و درصد موفقیت آن کم است ولی به شکل سرپایی و با کمترین درد انجام می‌شود. روش دیگر لاپاروسکوپی است و روش سوم میکروسرجری بوده که به عقیده بسیاری بهترین روش جراحی واریکوسلکتومی می باشد. امتیاز این روش بزرگنمایی حین جراحی و دسترسی به تمامی وریدهای فرعی است ولی مدت زمان عمل طولانی‌تر و از نظر تکنیکی نیز مشکل می‌باشد.

بطور طبیعی هر مردی دارای دو بیضه ، یا خایه یا تخم است که در کیسه ی بیضه اش جای گرفته است هریک ازاین بیضه ها حاوی لوله هایی چنبره ای ، بسیار تنگ ، و منی ساز است که در درون آنها سلولهای تناسلی ، یا مولد ، تقسیم می شوند بالغ می شوند و سرانجام منی مرد را تشکیل می دهند منی های تشکیل شده در زائده ای طویل و باریک عقب بیضه که شامل مجاری خروجی منی است انبار و ذخیره می شود و از آن محل بوسیله ی طناب منوی بدرون آلت مرد فرستاده می شود تا بهنگام دست دادن انزال خارج شود .

از زمانی که پسری به حد بلوغ رسد در دستگاههای بدنی وی منی ساخته می شود .

بیضه ها علاوه بر منی هورمون مردانه مردانه یی بنام (( تستوسترون )) می سازند که این هورمون علت پیدایش تغییرات درمردان منجمله کلفتی صدا و رویش ریش آنان است .

در ناحیه ای از بدن در اطراف خایه ها و شکم بسیاری از غدد لنفاوی و مجاری وجود دارند که در تخلیه مایعات از بافتها به گردش خون فعالیت دارند .

 

روشهای جديد جراحی واريکوسلکتومی

روشهای جديد واريکوسلکتومی يکی انسداد عروق از طريق کاتتريزاسيون وريدی و انسداد عروق مبتلا است. که هزينه آن بالاست و درصد موفقيت آن بالا نيست ولی بصورت سرپايي و با کمترين درد انجام می گردد.

لاپاروسکوپی واریکوسل

روش لاپاروسکوپی ( laparoscopic varicocelectomy ) که امتياز آن برش کوچکتر و بزرگنمايی حين جراحی، ولی بدليل عدم دسترسی جراح به وريدهای فرعی، احتمال عود واريکوسل بيشتر است و همچنين سه برش بر روی پوست بجای يک برش انجام می گيرد.

ميکروسرجری واریکوسل

روش ميکروسرجری ( microsurgical varicocelectomy ) که به عقيده بسياری بهترين روش جراحی واريکوسلکتومی می باشد. امتيازات آن بزرگنمايی حين جراحی و دسترسی به تمامی وريدهای فرعی می باشد ولی مدت زمان جراحی طولانی تر می گردد و ازنظر تکنيکی نيز مشکل می باشد.

آيا عمل جراحی واريکوسلکتومی ‌منجر به معلوليت يا ناباروری می گردد ؟

اين سؤالی است که بسياری از بيماران قبل از جراحی سؤال می‌کنند و درجواب بايستی گفت که عمل واريکوسلکتومی‌جهت درمان يا جلوگيری از ناباروری انجام می‌گردد و خود منجر به ناباروری نمی‌گردد و پس از جراحی نيز فرد می‌تواند به فعاليتهای عادی روزمره و انجام ورزش و کار بطور معمول و قبل از جراحی بازگردد. لذا معلوليتی ايجاد نمیکند.

آنچه كه درخصوص واريكوسل اهميت دارد اين است كه اگرچه اين بيماري ريشه‌اي بس كمرنگ در ژنتيك بيمار دارد، اما نقش عوامل پيشگيرانه در جلوگيري از ابتلا به اين بيماري بسيار پررنگ است. از اين‌رو به توصيه‌هاي پزشكی  توجه كنيد:

 1 از پوشيدن لباس‌هاي زير بسيار تنگ اجتناب كنيد و سعي كنيد لباس‌هاي زير راحت باشند.

 2 از ضربه‌زدن‌هاي مكرر همچون پدال زدن اجتناب كنيد.

3 شب‌ها بعد از رسيدن به منزل براي نيم ساعت پاها را بالا نگه داريد تا خون به پايين جريان پيدا كند.

4 از ايستادن به مدت طولاني اجتناب كنيد.

 5 در صورت احساس درد مختصر در ناحيه مذكور سريعا به يك اورولوژيست يا متخصص مجاري كليه مراجعه كنيد و نگذاريد كه درد پيشرفت كند.

منبع : متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان