[sbu_post_image]
وجود خون در ادرار
وجود خون در ادرار خیلی معنی دارد، بدخیم بودن یا خیلی جدی بودن. از این رو در صورت دیدن خون در ادرار باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. وجود خون در ادرار میتواند توسط زخم و یا پارگی (به دلیل انجام ورزش های سنگین و شدید) ایجاد گردد که اگر این حالت تا 24 ساعت ادامه داشته باشد بهتر است که به پزشک مراجعه نمایید. همچنین وجود خون در ادرار می تواند به علت سنگ کلیه، یا عوارض جانبی داروی رقیق کننده خون (مانند وارفارین) یا درمان با آسپیرین ایجاد شود.
عوارض عفونت مثانه
روشهای درمانی موجود هستند که به کمک آنها ممکن است بتوان علایم را کنترل کرد یا به حداقل رساند، اما این روشهای درمانی بیماری را معالجه نمیکنند. تحقیقات پزشکی در زمینه تعیین علت این بیماری، درمانهای سودمندتر و معالجه آن ادامه دارند.
خانمهایی که دچار این بیماری هستند ممکن است شعلهور شدن و فروکش کردنهای این بیماری را تجربه کنند؛ در بیماران مختلف درمانهای مختلف مؤثر واقع میشود. حتی در یک خانم هم، یک نوع درمان ممکن است اثر کند ولی بعد تأثیر خود را از دست بدهد.
علایم برطرف نشدهای که میآیند و میروند و شدت آنها ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد.
علت دقیق آن ناشناخته است. تحقیقات این طور نشان میدهند که این بیماری در واقع یک نوع نشانگان التهاب مثانه است که احتمالاً توسط عفونت باکتریایی، خودایمنی (پاسخ ایمن به اجزای خودی بدن)، یا موارد آزارنده ایجاد میشود. این بیماری احتمالاً عفونی نیست.
علل هماچوری
شایعترین آنها شامل بزرگی خوش خیم پروستات ،
ضربه ها،
عفونتهای ویروسی مجاری ادراری مثل سیستیت هموراژیک،
عفونتهای منتقله از راه تماس جنسی
سن و سرطان مثانه
بهطور قطع، سن تاثير دارد ولي به طور معمول، متوسط سنين در زمان تشخيص 60 تا 65 سال است اما در سنين پايينتر هم ديده شده است.
درمان تومور مثانه
آزمايشات پزشكي كه براي تأييد تشخيص انجام ميگيرند عبارتند از: آزمايش ادرار، سيستوسكپي (بررسي داخل مثانه با كمك لولهاي كه سر آن منبع نوري و دوربين ويديويي قرار دارد)، و عكسبرداري از مثانه و مجاري ادراري
جراحي براي برداشتن تومور. اگر تومور بدخيم باشد، امكان دارد به هنگام جراحي، داروهاي ضد سرطان در مثانه ريخته ميشوند. عمل جراحي ممكن است شامل تغيير مسير ادرار نيز باشد.
راديوتراپي (اشعه درماني)
درمان سرطان مثانه
اگر بيمار به موقع مراجعه کند و اگر بيماري به موقع تشخيص داده شود، سرطان داخل مثانه گسترش پيدا نکرده باشد، منفرد بوده و متعدد نباشد و در پاتولوژي مشخص شود که بيماري از مخاط به جاي ديگري تجاوز نکرده، ميشود اميدوار بود که بيشتر به درمان پاسخ دهد. درمانهايي مانند تراشيدن جداره مثانه، تزريق دارو به داخل مثانه، تزريق ب.ث.ژ به داخل مثانه و فعال کردن سيستم ايمني بدن، درمان با راديوتراپي و اشعه که البته عوارض خاص خود را دارد.
اما اگر عمق ضايعه زياد شده باشد و از مخاط گذشته باشد و به نيمي از عضلات پيشرفت کرده باشد، در چنين حالتي جراحيهاي بزرگ و خارج کردن مثانه و برخي اعضاي مجاور لازم است. در صورت درگيريهاي دور دست مثل گرفتاري کبد و ريه بيشتر اقدامات درماني با شکست مواجه ميشود.
پيشگيري از سرطان مثانه
1) مصرف مايعات به اندازهاي که بدن نياز دارد. گاهي انسان احساس تشنگي نميکند مانند همين روزهاي سرد که کمتر آب خورده ميشود. اين تشنه نبودن و کمتر آب خوردن موجب ميشود کليه آب بافتهاي ديگر بدن را جذب کند و اين خوب نيست و غلظت ادرار به مدت طولانيتر در مثانه بالا ميرود و احتمال ايجاد عفونت را افزايش ميدهد. پس مصرف مايعات در حد پنج تا شش ليوان در روز به صورت آب، چاي کمرنگ و … بسيار مفيد خواهد بود.
2) مشخص شده حتي اگر همين الان فردي سيگار را ترک کند تا 15 سال از عوارض ناشي از آن در سيستم ادراري در امان نخواهد بود.
3) افرادي که در کارخانههاي دباغي و چرمسازي، لاستيکسازي، رنگسازي، چاپخانهها و نساجي کار ميکنند، بهتر است از ايمنسازي صحيح محيط و نيز شيوه انجام کار اطمينان حاصل کنند.
4) مصرف الکل، مواد حاوي کافئين (چاي پررنگ، قهوه و نوشابههاي گازدار) و قرار گرفتن در معرض سرما حجم مثانه را کم و تعداد دفعات ادرار را افزايش ميدهد. بنابراين از مصرف اين مواد بپرهيزيد و خود را از سرما مصون نگه داريد.
منبع : متخصص اورولوژی تهران