پروستات ،تشخیص سرطان پروستات

[sbu_post_image]

تشخیص سرطان پروستات

سرطان پروستات با معاینه پروستات توسط پزشك، آزمایش PSA خون و نمونه‌برداری پروستات قابل تشخیص است.

بهتر است در مردان بالای 50 سال آزمایش PSA خون و معاینه پروستات توسط متخصص اورولوژی انجام شود. در بیمارانی كه سابقه فامیلی مثبت دارند، این بررسی‌ها باید از 45 سالگی آغاز شود.

در صورت عدم تشخیص به موقع سرطان پروستات و گسترش بیماری به سایر نقاط بدن این بیماری غیرقابل درمان و منجر به مرگ می‌شود.

انتخاب نوع درمان سرطان پروستات نیز بر اساس میزان پیشرفت سرطان صورت می‌گیرد.

– در سرطان محدود به پروستات كه به سایر نقاط انتشار نداشته باشد، با هدف ریشه كنی بیماری دو انتخاب وجود دارد؛ جراحی پروستات و اشعه درمانی.

– در سرطان پیشرفته درمان شامل اشعه درمانی، هورمون درمانی و درمان‌های حمایتی است. توقف هورمون‌های ضروری برای رشد و نمو سلول‌های بدخیم به دو روش قابل انجام است؛ تجویز داروهای هورمونی خاص و جراحی و خارج كردن بیضه‌ها.

تشخیص زود هنگام سرطان پروستات با انجام آزمایش PSA خون و معاینه سالانه از 50 سالگی به بعد امكان پذیر است.

درمان سرطان پروستات با داروهای ضد آندروژن

این داروها توانایی بدن برای ایجاد تستوسترون را مهار می کنند زیرا حتی پس از برداشتن بیضه ها، یا درمان با داروهای همسان (آنالوگ) LHRH، هنوز مقدار کمی تستوسترون در بدن تولید می شود. داروهای هورمونی ممکن است برای مدتی در خلال درمان مورد استفاده قرار بگیرند.

خوراکی ضد سرطان پروستات

سرطان پروستات یکی از سرطان های شایع در میان مردان است…

گردو سرعت رشد تومورهای سرطانی پروستات را در موش های آزمایشگاهی کاهش می ‌د‌هد. این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف گردو تاثیرات مثبتی بر روی ژن‌ های مرتبط با کنترل رشد تومور دارد.

سرطان پروستات یکی از سرطان های شایع در میان مردان است و از جمله بیماری های است که عوامل محیطی و شیوه زندگی به ویژه رژیم غذایی نقش مهمی در ابتلا یا پیشگیری از آن ایفا می کند.
گردو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا-3، آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های (مواد شیمیایی گیاهی) مختلف خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد.
برای انجام این پژوهش، تعدادی از موش ها از طریق دستکاری ژنتیکی در محیط آزمایشگاه به سرطان پروستات مبتلا شدند. نتایج نشان داد که پس از 18 هفته مصرف گردو، میزان قابل توجهی از اندازه و سرعت رشد تومورهای سرطانی در آنها کاسته شد. محققان همچنین دریافتند مصرف گردو نه تنها پیشرفت سرطان پروستات را  30 تا 40 درصد کاهش می دهد بلکه مقدار نوعی پروتئین خاص در خون را نیز کم می کند. این پروتئین یک فاکتور رشد شبه انسولین است که ارتباط بسیار زیادی با بروز سرطان پروستات دارد.

گردو بر روی ژن های چندگانه مرتبط با تومورهای بدخیم پروستات اثرات مثبتی دارد.

علت ابتلا به سرطان پروستات هنوز ناشناخته است اما تحقیقات آماری و بالینی،روند بدخیمی بیماری سرطان پروستات را به عواملی چون سن،ژنتیك، هورمونی،‌تغذیه، مواد شیمیایی و بیماری‌های مقاربتی مرتبط می‌دانند.

ارتباط بین سرطان،رژیم غذایی و مكمل‌های تغذیه‌‌ای متغیر است.از آنجا كه سرطان پروستات معمولا به آهستگی رشد می‌كند ولی می‌تواند مهلك باشد لذا رژیم غذایی مناسب نظیر غذاهای كم‌چرب و مبتنی بر غذاهای گیاهی می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.

* مصرف میوه‌ها و سبزیجات نقش مفیدی در پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها دارد.این غذاها نه‌تنها ویتامین‌ها،املاح و فیبر را فراهم می‌كنند بلكه وعده‌های غذایی كم‌كالری و كم‌چربی را تامین می‌كنند.

* این احتمال وجود دارد كه مصرف كالری و چربی بیش از حد خطر سرطان پروستات را افزایش دهد و این به نوبه خود رشد سلول‌های سرطانی پروستات را تحریك می‌كند.

* از سوی دیگر خوردن محصولات گوجه‌فرنگی یا دیگر غذاهای غنی از لیكوپن مانند هندوانه و گریپ‌فروت خطر ابتلا به سرطان پروستات را كمتر می‌كند. بیشترین لیكوپن در فرآورده‌های گوجه‌فرنگی پخته شده مانند سوپ گوجه‌فرنگی و سس اسپاگتی می‌باشد.گوجه‌فرنگی نپخته از لیكوپن كمتری برخوردار است.

* سیر هم در كاهش ابتلا به سرطان پروستات موثر است.تركیبات سولفور موجود در سیر عمل ایمنی را افزایش می‌دهند و این به مبارزه با رشد تومور كمك می‌كند. این تركیبات گسترش سلول‌های سرطانی را كاهش داده و تولید آنزیم‌هایی را كه به از بین بردن تركیبات سرطان‌زا كمك می‌كند، افزایش می‌دهد.

* فرآورده‌های سویا نیز به دلیل دارا بودن ایزوفلاون‌ها احتمال خطر سرطان پروستات را كاهش می‌دهند.

* چای سبز هم حاوی تركیباتی است كه فعالیت آنزیم‌های ضروری برای رشد سرطان را مهار می‌كند.

* همچنین طی تحقیقاتی مشخص شده است كه فلفل تند می‌تواند مانع از رشد سلول‌های سرطانی در مبتلایان به سرطان پروستات شود.

* مصرف نوشیدنی‌های الكلی هم خطر ابتلا به سرطان پروستات را تشدید می‌كند.

* احتمال بروز سرطان پروستات در مردانی كه الكل مصرف می‌كنند 20 درصد بیشتر از مردانی است كه از مصرف این نوشیدنی‌ها خودداری می‌كنند

منبع : متخصص پروستات تهران و کتاب راهنمای پزشکی خانواده- پروستات و بیماری های آن

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان