درمان تبخال تناسلی
برای درمان تبخال تناسلی چه کارهایی می توان انجام داد؟ برای کنترل و درمان این بیماری می توان از داروهای خوراکی استفاده کرد. این داروها دوره ی بیماری را کوتاهتر کرده و از ناراحتی فرد می کاهند. اما هرپس ژنیتال علاج قطعی ندارد. هرچند زخم های هرپس ظرف چند روز یا چند هفته خوب می شوند، اما ویروس از بدن فرد محو نمی شود، بلکه به سلول های عصبی نزدیک نخاع مهاجرت کرده و تا وقتی تحریک نشود همانجا می ماند. اما در صورت تحریک (مثلا بدنبال استرس، تب ) در مسیر اعصاب حرکت کرده و به همان نقطه ای که در ابتدا از آنجا وارد بدن شده می رود و عفونت جدیدی را بوجود می آورد (عود تبخال تناسلی). گاهی ویروس در بدن فرد موجود است اما زخمی مشاهده نمی شود.
پیشگیری از تبخال تناسلی
پیشگیری از عود تبخال تناسلی
در صورتی که فردی مرتبا دچار تبخال می شود، می تواند روزانه دارو مصرف کند تا علائم او کاهش یابند. در بسیاری موارد این داروها تا مدت طولانی مانع از عود بیماری می شوند و در عین حال شانس انتقال تبخال به افراد دیگر را نیز کم میکنند.
پیشگیری از انتقال تبخال تناسلی به دیگران
در صورتی که فرد یا شریک جنسی او، به تبخال تناسلی مبتلاست باید در زمان بروز علائم ” پیش در آمد ” و تا چند روز بعد از محو زخم ها، از تماس جنسی خودداری شود. این افراد باید مطمئن شوند که زخم و ترشحات آن با پوست افراد دیگر تماس پیدا نمیکند. از این رو پس از هر بار دست زدن به زخمها باید دستهایشان را با آب و صابون بشویند. این کار مانع از آلوده کردن خود فرد و دیگران می شود.البته این امکان نیز وجود دارد که فرد زخمی نداشته باشد ولی ویروس را به دیگران منتقل نماید.
استفاده از کاندوم خطر انتقال یا ابتلا به هرپس ژنیتال را کم میکند ولی بطور حتم مانع از آلودگی افراد دیگر نخواهد شد. هرجند ویروس از کاندوم نمی گذرد ولی ضایعاتی که با کاندوم پوشیده نشده اند ، می توانند باعث آلودگی گردند. با این وجود کاندوم در محافظت علیه سایر بیماریهای مقاربتی کمک خواهد کرد.
منبع: آزمایشگاه نیلو