زگیل تناسلی و حاملگی

2Q==

خانم هایی که دارای سابقه زگیل تناسلی هستند و یا این که همسران آن ها دارای زگیل تناسلی می باشند، نگران از این هستند که نکند موقع حاملگی فرزندان آن ها آسیب ببیند. اگر شما مبتلا به زگیل تناسلی بوده اید، قبل از حامله شدن به پزشک خود اطلاع دهید و یا اگر باردار هستید، باز پزشک خود را مطلع سازید.

زگیل تناسلی و زایمان

خطر انتقال ویروس HPV به نوزاد در حین زایمان خیلی اندک است. اگر حتی ویروس وارد بدن نوزاد شود، بدن نوزاد معمولا ویروس را دفع خواهد کرد. در بسیاری از موارد نوزادانی که از مادر مبتلا به زگیل تناسلی به دنیا می آیند، دارای عوارض مربوط به زگیل تناسلی نیستند. خیلی به ندرت نوزاد مبتلا به زگیل در ناحیه حلق می شود. این حالت خطرناک است و به آن زگیل تنفسی گفته می شود و سبب انسداد راه های هوایی نوزاد می شود و معمولا برای درمان آن نیاز به بارها لیزر درمانی است. هنوز بر سر این که این گونه مادران به جای زایمان طبیعی سزارین شوند، توافق همگانی وجود ندارد ولی عده ای از پزشکان معتقد هستند که برای جلوگیری از تماس نوزاد با زگیل های ناحیه تناسلی بهتر است این گونه مادران سزارین شوند.

در رابطه با حاملگی و زگیل تناسلی، خانم ها به سه دسته عمده تقسیم می شوند:

1. خانم هائی که سابقه زگیل تناسلی ندارند و می خواهند حامله شوند

بعضی خانم ها در سابقه زگیل قابل رویت در ناحیه تناسلی نداشته اند ولی می دانیم که در افراد مبتلا به ویروس HPV (زگیل تناسلی) فقط در 5-1 درصد موارد زگیل در ناحیه تناسلی ایجاد می شود؛ بنابراین ممکن است یک خانمی آلوده به ویروس HPV باشد ولی زگیل نداشته باشد. بعضی خانم ها بنا به دلایلی (مثلا شوهرشان دارای زگیل تناسلی بوده است) مشکوک هستند که نکند آن ها هم مبتلا باشند. اگر خانمی به طور دوره ای آزمایش پاپ اسمیر انجام می دهد، هرگونه تغییر که مشکوک به ابتلا به ویروس HPV باشد، پزشک معالج آزمایش های تکمیلی را درخواست خواهد کرد. اگر خانمی حامله باشد در اولین ویزیت، پزشک آزمایش پاپ اسمیر انجام می دهد، اگر غیرطبیعی بود باز آزمایش های تکمیلی را درخواست خواهد کرد. برای آزمایش HPV پزشک سلول هایی از دهانه رحم را جمع آوری و به آزمایشگاه می فرستد.

2. خانم هایی که سابقه ابتلا به زگیل تناسلی را دارند و اکنون می خواهند حامله شوند

بیمار باید مسئله را با پزشک معالج درمیان بگذارد. اگر سابقه آزمایش پاپ اسمیر غیرطبیعی داشته است باز باید به پزشک بگوید. پزشک این بیماران را از نزدیک تحت نظر می گیرد چون ممکن است تغییرات سلولی در دوران حاملگی بدتر شوند.

3. خانم های حامله که سابقه ابتلا به زگیل تناسلی دارند

این که زگیل تناسلی سبب سقط، زایمان زودرس و یا سایر اختلالات در دوران حاملگی شود، هنوز به اثبات نرسیده است. خطر انتقال ویروس به بچه هست ولی این خطر خیلی اندک است. اگر خانمی دارای نوع خطرناک ویروس باشد که عامل ایجاد سرطان دهانه رحم است، در طول دوران حاملگی از نظر تغییرات در سلول های دهانه رحم از نزدیک تحت نظر پزشک خواهد بود. در بعضی از خانم ها (خانم هایی که دارای نوع خطرناک ویروس HPV هستند) تغییرات غیرطبیعی در سلول های دهانه رحم در طول حاملگی تشدید می شوند. پزشک معمولا درمان را به تاخیر می اندازد، چون ممکن است سبب زایمان زودرس شود. اگر خانم حامله ای دارای زگیل تناسلی است، باید از نظر بزرگ شدن این زگیل ها تحت نظر باشد. تغییرات هورمونی در دوران حاملگی می تواند سبب بزرگ شدن و افزایش تعداد زگیل ها شود. بعضی وقت ها این زگیل ها شروع به خونریزی می کنند. معمولا درمان تا بعد از زایمان به تاخیر می افتد ولی اگر اندازه زگیل ها به قدری بزرگ باشند که سبب انسداد واژن گردند، باید آن ها را قبل از زایمان خارج ساخت.

منبع:هفت سیب

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان