[sbu_post_image]
آبسه كليوي
آبسه كليوي زماني ايجاد ميشود كه عامل ميكروبي به همراه سلولهاي التهابي بدن فرد و چرك حاصل از آنها ، تجمع پيدا كرده و تودهاي را تشكيل ميدهد كه اطرافش پوشش خاصي دارد و اين عفونت به بيرون راه ندارد. علايم آن مثل پيلونفريت حاد است و تشخيص قطعي با سيتياسكن داده ميشود.
درمان آبسه كليوي
درمان آبسه در گام اول تزريق وريدي آنتيبيوتيك ميباشد، در صورتيكه با درمان دارويي بهبودي حاصل نشود، تخليه آبسه با سوزن زير ديد سونوگرافي انجام ميشود.
علایم بیماری کلیه
نشانه های هشدار دهنده بیماری های كلیوی و دستگاه ادراری.
فشار خون بالا
پیدایش خون با پروتئین در ادرار.
آزمایش كراتینین خون، بالاتر از 2/1 میلی گرم در دسی لیتر در زنان و 4/1 میلی گرم در دسی لیتر در مردان(كراتینین ماده دفعی است كه توسط كلیه های سالم از خون خارج می شود. ) در بیماریهای كلیوی ، سطوح كراتینی در خون ممكن است افزایش یابد.
تكرار ادرار به ویژه در شب .
مشكل در ادرار كردن یا ادرار درد آور.
6- تورم در چشم ها، تورم دست ها و پاها به ویژه در كودكان
مايعات و نارسايي كليه
بيماراني كه نارسايي كليه شديد دارند، در خوردن مايعات محدوديت دارند، اما افرادي كه در مرحله اول بيماري قرار دارند، محدوديتي ندارند.
نارسايي كليه در كودكان
يكي از مهمترين علتهاي شيوع ابتلاي كودكان به نارسايي كليه، عفونت ادراري و برگشت ادرار به كليهها(ريفلاكس ادراري) است. اين بيماري بين دختران شايعتر از پسران است. در اين حالت، ادرار از مثانه به كليه بازميگردد. اگر اين عامل در كودك شناسايي نشود، كودك به نارسايي كليه مبتلا خواهد شد. بنابراين اگر بچهاي بيش از يك بار به عفونت ادراري مبتلا شود، بايد حتما تحت بررسي قرار گيرد. يكي ديگر از علتهاي شيوع بيماري، تنگي ابتدا يا انتهاي حالب است. اين بيماري مادرزادي ممكن است با عوارضي همچون دلدرد، دلپيچه، گريه و بيقراري، بياشتهايي و كاهش وزن همراه باشد.
كنترل قند خون در افراد ديابتي و كنترل فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاري خون، مهمترين اقدام براي پيشگيري از ابتلا به نارسايي كليه است
درمان بيماري نارسایی کلیه
مهمترين اقدام براي درمان بيماري، برطرف كردن عامل بيماري مثلا ديابت و فشارخون است تا باقيمانده بافت سالم كليه حفظ شود و كليهها بتوانند كار خود را بخوبي انجام دهند. در مراحل اوليه نارسايي كليه ممكن است به روشهاي مصنوعي تصفيه خون مانند دياليز نيازي نباشد و بيمار با مصرف دارو بيمارياش را كنترل كند، اما اگر نارسايي كليه در مراحل پيشرفته باشد، كليه قادر نخواهد بود عمل تصفيه خون را بخوبي انجام دهد و سموم را از بدن خارج كند. بنابراين افراد مبتلا بايد با روش مصنوعي دياليز و در نهايت، پيوند كليه درمان شوند. افراد بسته به شدت بيماري، هفتهاي دو تا سه مرتبه دياليز صفاقي يا خوني ميشوند. براي انجام پيوند هم بايد گيرندهاي از بستگان يا اهداكنندگان يا فردي كه دچار مرگ مغزي شده، وجود داشته باشد كه با كليه بيمار سازگار باشد. همچنين بهترين زمان براي انجام پيوند كليه، هنگامي است كه بيمار به حد دياليز رسيده و چند ماهي دياليز كرده باشد، چون انجام عمل دياليز احتمال پيوند را بالا ميبرد.
با اين وصف، نارسايي كليه با مصرف دارو درمان نميشود.
چنانچه نارسايي حاد باشد با رفع عامل نارسايي برطرف ميشود، اما اگر مزمن باشد، با مصرف دارو از بين نميرود. داروهاي نگهدارنده كمك ميكند بيمار به زندگي ادامه دهد، اما نارسايي باقي خواهد ماند.
پيوند كليه و نارسایی کلیه
پيوند كليه محدوديتهايي دارد و در هر سني انجام نميشود. اين عمل براي افراد مسن بيش از 60 سال و كودكان زير 10 سال نتايج خوبي ندارد.
منبع : متخصص عفونت کلیهی ادراری تهران,آدرس متخصص کلیه و مجاری ادرار ,آدرس متخصص مجاری ادراری