[sbu_post_image]
برامدگی یا بیرون زدگی اعضای لگن مثل رحم , مثانه و رکتوم به داخل کانال واژن یا بیرون از واژن است.
علل پرولاپس یا بیرون زدگی اعضای تناسلی چند عاملی هستند, بیماران ممکن است بدون علامت باشند یا علائم شدیدی داشته باشند این علائم شامل درد لگن, مشکل در دفع ادرار, بی اختیاری مدفوع , کمر درد یا مقاربت دردناک باشد.
اگرچه یکی از علل پرولاپس(بیرون زدگی) یا شل شدن لگن, زایمان است ولی زایمان معمولا پرولاپس علامت دار ایجاد نمیکند.درد و زایمان وقایع فیزیولوژیک ضروری و مطلوب هستند و به هیچ وجه به خاطر ترس از پرولاپس نباید کنار گذاشته شود بلکه باید سایر عوامل که تشدید یا ایجاد کننده پرولاپس هستند را حذف کرد.
سوالی که برای بسیاری از افراد مبهم است این است که ایا انجام سزارین به جای زایمان طبیعی می تواند جلوی پرولاپس(افتادگی رحم و مثانه ) را بگیرد یا نه؟به عقیده صاحب نظران هیچگاه نباید یک عمل جراحی بزرگ (سزارین) را برای پیشگیری از مشکلی احتمالی که تهدید کننده حیات هم نیست انجام داد.
افتادگي ارگانهاي لگني – مشکلات جنسی
كولپورافي( عمل ترمیم افتادگی واژن ) در بهبود مشكلات جنسي موثر اما در رضايتمندي جنسي بيتاثير است
بر اساس نتايج يك بررسي در فصلنامه علمي پژوهشي باروري و ناباروري پژوهشكده ابن سينا در اين بررسي طي سه ماه پس از جراحي “كولپورافي” مشكلات جنسي بيماران تحت مطالعه بهبود يافت اما رضايتمندي جنسي بعد از جراحي تغييري نداشت.
اين مطالعه با توجه به شيوع بالاي عدم رضايت جنسي در زنان ،بدنبال مكشلات جنسي و رواني از جمله شلي عضلات كف لگن كه سبب اختلال عملكرد ارگان هاي لگني و عدم رضايتمندي جنسي زوجين ميشود و همچنين بررسي تاثير استفاده از عمل كولپورافي جهت درمان آن و تناقضات موجود در مورد تاثير اين روش درماني در اصلاح افتادگيهاي لگن و بهبود مكشلات جنسي زنان انجام شد.
به نظر ميرسد افزايش طول مدت پيگيري نمونهها و داشتن گروه شاهد از زناني كه مبتلا به افتادگي ارگانهاي لگني ميباشند نتايج روشنتري را به دست ميدهد.
يكي از بزرگترين مسايلي كه بيش از هر چيز زندگي فردي و اجتماعي انسان را تحت تاثير قرار ميدهد ،تمايلات جنسي است و ارضاي اين تمايلات به نحو مطلوب در تكوين شخصيت انساني نقشي قاطع داشته و از سوي ديگر بي توجهي طولاني مدت به غريزه جنسي موجب بسياري از آشفتگيهاي رواني و ناسازگاريهاي زناشويي ميشود.
سالها بيتوجهي به غريزه جنسي در انسان عوارض جبران ناپذيري در روابط اجتماعي و زناشويي افراد به جاي گذاشته و بنيان خانوادهها را فروريخته است لذا بررسي رضايت جنسي در افراد جامعه جهت ارتقاي بهداشت جنسي ضروري ميباشد.
منبع:ایران سلامت.دکتر صابری