بهترین راه رفع سرطان بیضه چیست

[sbu_post_image]

درمان سرطان بیضه 

تنها راهی که با آن می توان سرطان بیضه را درمان کرد و نوع سلولهای درون آن  را تشخیص  داد عمل   ارکیدکتومی ، عمل جراحی است که بوسیله ی آن و با بیهوشی کامل بیضه  ی بیمار را برمیدارند  این کار ضمنا اولین گام در راه درمان سرطان بیضه  نیزمی باشد .

احتمال دارد که برای این جراحی لازم شود که شما بین دو یا سه روز در بیمارستان بستری گردید .

سلولهای بیضه  را در زیر میکروسکوپ آزمایش می کنند . هنگامیکه به وجود نوعی سرطان مشکوک باشند یک ( نمونه ای از سلول ها ) برای آزمایشات بعدی می گیرند در هر حال در صورت موجود بودن سرطان بیضه احتمال آنکه بیماری به سایر قسمت های بدن سرایت کند همواره موجود است تنها راه بدون خطری که می توان بیماری را تاکید کرد همین عمل (( ارکیدکتومی )) است .

نوع تومور که تشخیص داده شده  و معلوم شد که از نوع (( سمینوما )) یا (( تراتوما)) است و آیا پیشرفت خود به سایر قسمتهای بدن را شروع کرده است یا نه ؟ درمانهای بعدی را آغاز   می کنند پزشک  ازشما میخواهد که خود را برای انجام آزمایشهایی حاضر کنید تا به وسیله ی آنها مراحل بیماری شما را تشخیص دهد و درمان شما را بر آن پایه متمرکز  سازد .

این همان زمان نگران کننده و پر اضطراب برای شما خانواده و دوستان شماست تا می توانید از پزشک خود سوال کنید واهمه نداشته باشید سوال ها را تکرار کنید پزشک شما برای پاسخ دادن به شما آنجا نشسته است اگر جواب را نفهمیدید یا فراموش کردید دوباره بپرسید بعضی افراد به این نتیجه رسیده اند که اگر درد خودشان را با نزدیکترین افراد یا پزشکان درمیان گذارند این کار به آنها کمک می کند بنابراین شما هم این رویه را در پیش گیرید و بپرسید .

بهترین درمان سرطان بیضه

پژوهشهای علمی برای یافتن راههای بهتر برای درمان بسیاری از سرطانها ادامه دارد و سمینوماس و تراتوموماس نیز جزو آنهاست  این گفته چنین معنی می دهد که ممکن است همان روز اولی که به پزشک یا درمانگاه مراجعه نمودید و یا پس از انکه پرستاری و رسیدگی به بیماری شما آغاز شد از شما دعوت شود تا در تحقیقات پزشکی شرکت جوئید .

پزشکان و پرستاران هر پروژه ایی را برای درمان شما در نظر داشته باشند به تفصیل با شما در میان خواهند گذاشت . و درباره ی آن به شما توضیح خواهند داد .

قبل از انکه به ذخیره کردن اسپرم در بانک هایی که ویژه ی این کار است اقدام شود نمونه ای از منی را تجزیه می کنند تا معلوم شود منی فرد تا چه حد حاوی اسپرم است تنها در صورتی اسپرم را در بانک ذخیره می کنند  که نمونه ای که از بیمار گرفته می شود در حد مطلوب اسپرم فعال داشته باشد

اگر قرار باشد که اسپرم در بانک نگهداری شود نمونه های چندی از آن در ساعات مختلفه ی یک روز مورد نیاز است هنگامیکه به شما برای اینکار وعده ی ملاقات داده می شود پزشک یا مسئول مربوطه  اطلاعات لزم را به ششما خواهد داد .

اسپرم شما را منجمد و آن را در بانک ذخیره می نمایند بعدها چنانچه لازم افتد از آن برای تلقیح مصنوعی یا تخم پاشی استفاده می کنند به عبارت دیگر آن را در رحم همسر شما قرار می دهند .

چنانچه بعضی از مردها شمارش اسپرم ناچیزی داشته باشند ولوآنکه اینان سرطان بیضه نداشته باشند چندان غیر طبیعی نیست در هر حال اضطراب این امر بسیار کمتر از آن است که به شما گفته شود شما نمی توانید اسپرم خودتان را در بانک نگهداری کنید اگر داشتن خانواده و فرزند برای شما آن ادازه مهم است راه حل های دیگری هست .

عوارض درمان سرطان بیضه با رادیوتراپی

افراد بسیاری وجود دارند که رادیو تراپی برروی آنها اثرات ناچیزی داشته و یا بدون اثر بوده است اینان کارهای خودشان را پس از دوره رادیو تراپی و یا حتی دربین آن از سرگرفته اند اگر عمل رادیو تراپی تاثیراتی جانبی داشته باشد این تاثیرات موقتی و ناپایدارند .

ممکن است شما در میان برنامه یا بلافاصله پس از رادیو تراپی احساس خستگی کنید کوشش کنید استراحت کامل داشته باشید اگر شما کار می کنید یا اینکه به دانشگاه می روید ممکن است لازم باشد ساعات کار خودتان را کم کنید یا اینکه کمتر مطالعه کنید .

محلی که  در زیر پرتو دستگاه قرار میگیرد ممکن است شامل بعضی از قسمتهای روده نیز باشد بنابراین ممکن است به شما حالت استفراغ یا بهم  خوردگی دست دهد که اسهال نیزجزو انست برای آنکه از این حالات  جلوگیری شود پزشک شما ممکن است داروهایی را برای شما تجویز کند چنانچه این خالات به شما دست داد حتما ان را به کارکنان تذکر دهید و در دل خود نگاه ندارید .

موهای شما در محل درمان از بین می رود ولی پس ازآنکه  درمان  پایان یافت دوباره رشد می کنند .

بیماری و مشکلات بیضه

علت واریکوسل

داخل سیاهرگ‌های بدن دریچه‌هایی وجود دارد که از برگشت خون به عقب جلوگیری می‌کنند. حال اگر این دریچه‌ها آسیب ببینند، خون به‌راحتی به عقب برمی‌گردد و باعث اتساع سیاهرگ‌ها می‌شود و در بدن رگ‌های کوچک به رگ‌های بزرگ می‌ریزند. حال اگر انسدادی در رگ بزرگ وجود داشته باشد، خون در رگ‌های کوچکی که به آن می‌ریزند، پس زده و باعث گشاد شدن رگ‌های کوچک می‌شود. سیاهرگ بیضه سمت چپ، سرانجام به سیاهرگ کلیه چپ می‌ریزد. اگر مرد بالای 40 سال ناگهان دچار واریکوسل بیضه چپ شود، یک دلیل آن این است که سرطان کلیه باعث مسدودشدن سیاهرگ کلیه و پس زدن خون در سیاهرگ بیضه همان‌طرف شده است.

بيماری واريکوسل يا واريسی شدن عروق بيضه در 10درصد مردان بالغ مشاهده می گردد و شايعترين عامل ناباروری مردان می باشد و تنها درمان قطعی آن جراحی می باشد. نوع شديد يا درجه 3 آن معافيت دائمی پزشکی از خدمت سربازی خواهد داشت.

انواع واريکوسل ازنظر شدت بيماری

بيماری واريکوسل ازنظر شدت به 3 درجه تقسيم بندی می گردد. در نوع درجه 1 اتساع عروق فقط حين فشار شکمی در لمس توسط پزشک قابل لمس، و تشخیص می باشد. در نوع درجه 2 با فشار شکمی، اتساع عروق، قابل مشاهده می گردد. و در نوع درجه 3 حتی بدون فشار شکمی، اتساع عروق، درحالت ايستاده قابل مشاهده می باشد. لازم به ذکر است نوع درجه 3 آن ازنظر قانون خدمت سربازی در ايران معافيت دائم و انواع درجه 1 و 2 معافيت از رزم خواهد داشت

درجه بندی واریکوسل

واریکوسل گرید 3

 وریدها در حالت ایستاده قابل مشاهده اند.

واریکوسل گرید 2

وریدها در حالت ایستاده قابل لمس میباشند.

واریکوسل گرید 1

وریدها هنگام زور زدن قابل لمس میباشند.

واریکوسل ساب کلینیکال

که با معاینه قابل لمس نیستند ولی با سونوگرافی تشخیص داده می شود.

علل واريکوسل

طناب اسپرماتيک که خون را به بيضه‌ها مي‌رساند و از آنها خارج مي‌کند،‌ حاوي “واز دفرانس” است که اسپرم توليدشده از بيضه را تخليه مي‌کند. “شبکه پامپينيفرم” گروهي از وريدها درون اسکروتوم و بالاي بيضه‌ها هستند. شبکه پامپينيفرم، خون را از بيضه‌ها تخليه مي‌کند. بزرگ شدن اين وريدها اغلب در حين بلوغ رخ مي‌دهد.

اگر چه علت دقيق ايجاد واريکوسل معلوم نيست، دريچه‌هاي غيرطبيعي درون وريدها مانع جريان خون طبيعي در آنها مي‌شوند و پس زدن خون، به گشاد شدن وريدها مي‌انجامد.

واريکوسل معمولا در ناحيه بيضه چپ رخ مي‌دهد، که به علت موقعيت وريد بيضه‌اي چپ است. اما واريکوسل در يک بيضه، بر توليد اسپرم در هر دو بيضه تاثير مي‌گذارد.

در سنين 15 تا 25 سالگي، بيشترين احتمال بروز واريکوسل وجود دارد.

جراحی واريکوسل

جراحی واريکوسل يا به اصطلاح پزشکی واريکوسلکتومی اقدام به بستن وريدهای بيضه مبتلا می باشد که پس از انسداد اين وريدها بتدريج بدليل عدم حرکت خون، وريدهای مسدود شده کوچک شده و از بين می رود و واريکوسل برطرف می گردد. اين اقدام از طريق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 سانتيمتر قابل انجام است.

روش هاي جراحي واريکوسل

جراحي واريکوسل يا به اصطلاح پزشکي «واريکوسلکتومي» اقدام به بستن وريدهاي بيضه ي مبتلا است. پس از انسداد اين وريدها، به تدريج به دليل عدم حرکت خون، وريدهاي مسدود شده کوچک مي شوند. از بين مي روند و واريکوسل برطرف مي شود. اين اقدام از طريق برش کوچکي بر روي پوست شکم به طول دو تا چهار سانتي متر قابل انجام است. لاپاروسکوپي و ميکروسرجري نيز از روش هاي جديد واريکوسلکتومي هستند.

درمان دارويي واريکوسل 

درمان واريکوسل فقط اقدامات مداخله گرانه(درمان غيرخوراکي يا دريافت دارو از طريق تزريق)است. ساده ترين روش، تزريق مواد ايجاد کننده ي انسداد عروق از طريق پوست به داخل وريدهاي بيضه ي فرد مبتلاست که اين روش درصد موفقيت کمتر و عارضه ي درد مزمن بيشتري دارد.

عوارض جراحی واريکوسل 

هر اقدام پزشکي احتمال دارد که با عارضه همراه باشد . همان گونه که عدم درمان واريکوسل نيز احتمال بروز عارضه را به دنبال دارد.
عوارض واريکوسلکتومي به شرح زير است:
1ـ احتمال عود واريکوسل که در روش معمولي و سنتي واريکوسلکتومي 5درصد ذکر شده و در روش ميکروسرجري نيم درصد است.
2ـ ايجاد هيدروسل(آب آوردگي بيضه)که احتمال آن در روش معمولي جراحي واريکوسلکتومي پنج تا پانزده درصد و در روش ميکروسرجري بسيار نادر گزارش شده است.
3ـ احتمال آتروفي بيضه که در روش جراحي معمولي کمتر از سه درصد و در روش ميکروسرجري بسيار نادر گزارش شده است.

هیدروسل (آب آوردن بیضه)

تجمع مایع در اطراف بیضه را که توسط یکی از پوشش های بیضه ترشح می شود، هیدروسل نامیده می شود. هیدروسل معمولا بدون درد است. اگر قوام توده سفت باشد باید مشکوک به سرطان بیضه شد و بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.

هیدروسل عبارت از تجمع مایع در اطراف بیضه می باشد که توسط یکی از پوشش های بیضه ترشح می شود. هیدروسل در اکثر موارد یک بیماری بدون خطر بوده و مشکلی برای بیمار ایجاد نمی کند ولی در 10 درصد موارد علت ایجاد کننده آن یک بیماری خطیر مثل سرطان بیضه است. هیدروسل معمولا یک طرفه است ولی گاهی نیز دو طرفه می باشد.

بیضه دارای یک پوشش بسیار نازک سروزی است که به طور مداوم یک مقدار مایع ترشح می کند تا سطح بیضه ها نرم باقی بمانند. این مایعی که ترشح می شود از طریق وریدها از بیضه خارج می گردد. حال اگر تعادل در میزان مایع ترشح شده و خارج شده از بیضه بهم بخورد، زیادی آن در اطراف بیضه تجمع پیدا کرده و سبب هیدروسل می شود. این مایع رفته رفته زیاد می شود، طوری که گاهی کیسه بیضه در افرادی که از مراجعه به پزشک خجالت می کشند، حجم بسیار بزرگی پیدا می کند.

در افرادی که دارای هیدروسل هستند، در لمس، قوام بیضه مثل بادکنک است. هیدروسل معمولا بدون درد است و اگر خیلی بزرگ شود در فعالیت روزانه بیمار مداخله می کند. اگر در لمس قوام توده سفت باشد باید مشکوک به سرطان بیضه شد و بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.

منبع متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان