بیماری های بیضه

افزایش میل جنسی(برای مشاهده فیلم کلیک کنید)

[sbu_post_image]

در حالت عادی دو عدد بیضه در داخل کیسه بیضه قرار دارد که بطور معمول یکی از دو بیضه کمی پایین تر از دیگری قرار می گیرد. در اطراف بیضه شبکه به هم پیچیده ای از لوله ها وجود دارد که به آن اپیدیدیم گفته می شود و یک لوله نیز از اپیدیدیم خارج و به سمت پروستات و کیسه های منی می رود که به آن وازدفران گفته می شود.

مهمترین مشکلات کیسه بیضه و بیضه ها یکی درد شدید کیسه بیضه است که ناگهانی شروع می شود و نشان دهنده تورشن یا چرخش بیضه می باشد. مهمترین اورژانس بیماریهای بیضه همین تورشن می باشد. در این بیماری بیضه به دور عروق خود می چرخد و خونرسانی به آن مختل می شود. این بیماری غیر شایع است و معمولا در هنگام خواب اتفاق می افتد و در آن بیضه راست در جهت حرکت عقربه های ساعت و بیضه چپ در جهت خلاف عقربه های ساعت می چرخد. اگر بیشتر از 4 ساعت ادامه یابد می تواند منجر به اتروفی بیضه شود.

مشکل دیگر که ممکن است پیش اید اسپرماتوسل می باشد. توده کیستیک کوچکی (حداکثر به قطر 1 سانتیمتر) که نور را از خود عبور می دهد، حرکت دارد و نرم است و بصورت اتفاقی در معاینه کشف می شود. کیستی سرشار از مایع شیری رنگ و پر از اسپرم. معمولا درمان نمی خواهد مگر آنکه اذیت کند و بیش از حد بزرگ شود.

توده کیستیک دیگر هیدروسل می باشد. این توده تجمع مایع در زیر پوشش بیضه می باشد که معمولا در صبح ها کوچک تر و در عصر ها بزرگتر می شود. معمولا درد ندارد ولی به علت فشار روی بیضه و مشکلاتی که برای خونرسانی بیضه ایجاد می کند نیاز به جراحی دارد.

سایر بیماریهای بیضه نیز شامل توده های توپر می باشد که ناشی از سرطانها می باشد و نیاز به بررسی دقیق دارد. همچنین واریکوسل یا واریسی شدن عروق بیضه نیز از دیگر بیماریهای بیضه می باشد.

از دیگر بیماریهای بیضه عفونت اپیدیدیم یا عفونت خود بیضه یا ارکیت می باشد. شایعترین علت ارکیت بیماری اوریون می باشد. معمولا سه تا چهار روز بعد از بزرگ شدن غدد بزاقی در زیر گوش این اتفاق می افتد که معمولا یکطرفه است و در 10 درصد موارد دوطرفه است و بیشتر در پسران در حال بلوغ یا مردان جوان اتفاق می افتد. در 30 درصد موارد تخریب دایمی بیضه رخ می دهد و اگر هر دو بیضه درگیر باشند باعث عقیمی می شود. راه پیشگیری و درمان آن نیز استراحت و گرم کردن موضع و استفاده از داروهای مسکن می باشد.

عفونتهای باکتریال نیز بعد از تشخیص با درمان آنتی بیوتیکی مناسب درمان می شوند.

در پایان یادآور می شویم هر گونه درد یا تورم در بیضه ها باید مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت وجود مشکل اقدام درمانی مناسب صورت گیرد.

منبع: دکتر شیخ

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان