[sbu_post_image]
مراقبت از آلت تناسلی
رژیم غذایی مناسب، ورزش، رعایت بهداشت، مردان را در پیشگیری از اختلالات گرفتار کننده ی اندام های جنسی کمک می کنند:
همیشه هنگام استحمام آلت تناسلی خود را خوب بشویید. اگر ختنه نشده اید، پوست حشفه را عقب بکشید و سر آلت تناسلی را به منظور جلوگیری از تجمع ترشحات چربی تمیز کنید.
دست کم هفته ای یک بار آلت تناسلی را با روغن اسانس درخت چای (یک ترکیب ضد باکتری است) مخلوط با یک روغن حامل مثل روغن بادام ماساژ دهید.
برای بهتر کردن توان جنسی و ظاهر مناسب به طور منظم ورزش کنید.
ورزش ماهیچه های تناسلی را (که ادرار کردن را ممکن می کند) به طور منظم انجام دهید: به مدت سه ثانیه آن ها را منقبض و بعد رها کنید.
بيماري های بیضه
بیماری های مردانه
اختلالات مربوط به دستگاه های ادراری و تناسلی مردان و زنان می توانند تهدیدی برای باروری و سلامت به شمار آیند و ایجاد درد کنند.
در بیشتر موارد، نخستین کار مراجعه به پزشک است؛ ولی درمان های طبیعی قدیم و جدیدی هم برای تسکین درد و جلوگیری از عود بیماری وجود دارند که می توانید با راهنمایی پزشک خود به کار ببندید.
درمان ناتوانی جنسی
درمان اختصاصی اختلال نعوظ به وسیله پزشک و برمبنای موارد زیر مشخص می شود:* سن، چگونگی سلامتی کلی و سابقه پزشکی بیمار* میزان گسترش بیماری* تحمل بیمار نسبت به داروها، اقدامات جراحی یا درمان های دیگر* انتظارات درباره سیر بیماری* اولویت های مورد نظر بیمار.
بعضی درمان های مورد استفاده در اختلال نعوظ عبارتند از:* سیلدِ نافیل سیترات(ویاگرا)- داروی Sildenafil citrate(Viagra) نخستین درمان غیرجراحی تأیید شده برای اختلال نعوظ است. این دارو نیاز به تزریق یا داخل کردن از طریق آلت ندارد و در سال 1998 به تأیید اداره غذا و داروی ایالات متحده(FDA ) رسیده است. ویاگرا به طور مستقیم موجب نعوظ نمی شود بلکه بر پاسخ به تحریک جنسی تأثیر می گذارد.
نکته:در صورت استفاده از ویاگرا به موارد زیر توجه کنید:
1 . اگر داروهای حاوی نیترات، مثل نیتروگلیسیرن مصرف می کنید نباید از ویاگرا استفاده نمایید زیرا ممکن است فشارخونتان به شدت کاهش یابد.2 . زنان و کودکان نباید از ویاگرا استفاده کنند. 3 . علت اختلال در نعوظ باید به وسیله پزشک و با استفاده از سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی تعیین شود. 4 . مردان مبتلا به نعوظ پیوسته(مثلاً در بیماری کم خونی سلول داسی، لوسمی یا میلوم متعدد) یا مردانی که شکل آلت آنها غیر طبیعی است نباید از ویاگرا استفاده کنند.5 .نام داروهایی که مصرف میکنید(از جمله داروهای بدون نیاز به نسخه) را به پزشک اعلام نمایید زیرا ممکن است با ویاگرا تداخل داشته باشد.6 . مصرف ویاگرا، توأم با سایر داروهای مخصوص اختلال نعوظ مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین مصرف توأم این داروها توصیه نمی شود.
درمان هورمونی ناتوانی جنسی
درمان جایگزین هورمونی – ممکن است درمان جایگزین با تستوسترون موجب افزایش انرژی، خلق و خو و تراکم استخوان، افزایش توده عضلانی و وزن و افزایش میل جنسی در مردان مسنی که دچار کاهش تستوسترون هستند شوند. در مردان دارای میزان طبیعی تسوسترون( در ارتباط با گروه سنی) تجویز تستوسترون توصیه نمی شود زیرا می تواند به بزرگی پروستات و سایر عوارض بیانجامد.
هیدروسل و ناباروری
سوالی که اغلب افراد در صورت ابتلا به هیدروسل از پزشک خود میپرسند این است که آیا هیدروسل باعث ناباروری میشود؟ هیدروسل به خودی خود عامل ناباروری نیست اما ممکن است همراه با عوامل زمینهای در بیضه مثل عفونت یا توده باشد که این عوامل، تولید یا عملکرد اسپرمها را دچار اختلال میکنند، هیدروسل را با هیدروسل اشتباه نگیرید، هیدروسل باعث ناباروری میشود که البته هنوز علت آن معلوم نیست. وریدهای بیضه، خون را در شریان بیضه سرد میکنند و به این ترتیب به حفظ درجه حرارت مناسب برای تولید مناسب اسپرم کمک میکنند. هیدروسل با مسدود کردن جریان عادی خون، ممکن است باعث شود درجه حرارت بیضهها بیش از حد بالا رود و به این ترتیب بر تولید اسپرم و حرکت آن اثر بگذارد.
به همه آقایان توصیه میشود در صورت بروز هرگونه مشکل در ناحیه تناسلی و ادراری، به سرعت به پزشک اورولوژی مراجعه کنند تا درمانهای لازم در موعد مقرر برایشان انجام شود. متاسفانه بسیاری از آقایان هنگام بروز مشکلات مردانه خجالت میکشند به پزشک مراجعه کنند و به همین دلیل روند درمان را به تعویق میاندازند و این موضوع گاهی به قیمت گزافی تمام میشود.
منبع : متخصص ارولوژی تهران و کتاب راهنمای پزشکی خانواده- بیماری های کلیه و مجاری ادرار