بی‌حسی نخاعی

بی‌حسی نخاعی
بی‌حسی نخاعی

در بی‌حسی نخاعی، دارو در جایی که نخاع وجود دارد (کمر بیمار)، تزریق می‌شود. با توجه به طول مدت زمان جراحی نوع داروی بی حسی انتخاب می‌شود. البته در شرایطی که عمل طولانی باشد از بیهوشی عمومی استفاده میشود (جراحیهای بیش از 2.5 ساعت )

از عوارض بی‌حسی نخاعی میتوان به افت فشار خون و کاهش ضربان قلب در طی مدت جراحی اشاره کرد.

البته ممکن است برخی عوارض جانبی دیگر نظیر سردرد ، بعد از عمل جراحی ایجاد شود؛ که امروزه به علت استفاده از سوزن‌های ریزتر احتمال بروز آن خیلی کم شده است. این سردردها خفیف بوده بدون درمان پس از یک یا دو هفته از بین میرود.

عارضه بعدی کمردرد است که به احتمال خیلی کم ممکن است بروز کند. که در این شرایط نیز بیمار با دارو درمان خواهد شد. البته گاهی علت کمردرد خود جراحی است نه نوع بیهوشی. مثلا پس از بارداری، کمردرد وجود دارد؛ چه زایمان با بی‌حسی نخاعی انجام شود و چه با روش دیگر.

خطرات بی‌حسی نخاعی بسیار کمتراست.

عوارض بعدی بی‌حسی نخاعی کمتر است.

پس در مجموع میتوان گفت بی‌حسی نخاعی از بیهوشی عمومی روشی بهتر و مناسب‌تر است.

بی‌حسی موضعی

در بی‌حسی نخاعی، همه اعصابی که از نخاع خارج میشود، بی حس می‌شود. ولی حالتی نیز به نام بی حسی موضعی وجود دارد، که در واقع عصبی را که وارد منطقه جراحی می‌شود را بی حس می‌کنیم.

کم خطرترین روش بی حسی، بی‌حسی موضعی است و برای کاهش استرس بیمار از داروهای آرام بخشی که خطر کمی دارند، نیز می‌توان استفاده کرد.

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان