درمان سرطان کلیه

تازه های جراحی ، تشخیص و درمان سرطان کلیه
تازه های جراحی ، تشخیص و درمان سرطان کلیه
تازه های جراحی ، تشخیص و درمان سرطان کلیه

تازه های جراحی ، تشخیص و درمان سرطان کلیه

امیدبخشی تحقیقات سرطان

پزشکان سراسر دنيا مشغول انجام پژوهش‌های بالینی مختلفي هستند. این پژوهش‌ها، مطالعات تحقیقاتی هستند که افراد به‌صورت داوطلبانه در آن شرکت می‌کنند و شیوه‌های جدید درمان – از جمله درمان ملانوم – مورد مطالعه قرار می‌‌گیرد. این تحقیقات تا به‌حال منجر به پیشرفت‌های زیادی شده و پژوهشگران به تحقیقات خود جهت یافتن شیوه‌هایی که مؤثرتر باشند ادامه می‌دهند.

بیمارانی که به این مطالعات می‌پیوندند اولین كساني هستند که فرصت بهره‌ بردن از درمان‌هایی را پیدا می‌کنند که در تحقیقات اولیه امیدبخش بوده‌اند. آنها همچنین با کمک به پزشکان جهت کسب آگاهی بیش‌تر دربارۀ بیماری، سهم مهمی در پیشرفت علم پزشکی دارند. اگرچه پژوهش‌های بالینی ممکن است دارای خطراتی باشد، محققان جهت محافظت از بیمار بسیار با دقت عمل می‌کنند.

پژوهشگران در حال مطالعه جراحی، درمان بیولوژیک، شیمی‌درمانی و ترکیبی از این درمان‌ها هستند. آنها همچنین درحال ترکیب شیمی‌درمانی با درمان‌های جدید از قبیل پیوند سلول‌های بنیادی هستند. پیوند سلول بنیادی به بیمار اجازه می‌دهد که با میزان تجویز و مصرف بالایی از دارو، تحت درمان قرار بگیرد. میزان بالای دارو، سلول‌های سرطانی و نیز گلبول‌های قرمز خون را که در مغز استخوان وجود دارد، از بین می‌‌برد. بعد از مدتی، بیمار سلول‌های بنیادی سالمی را از اهداکننده دریافت می‌کند. سلول‌های بنیادی پیوندی گلبول‌های قرمز خون جدید تولید می‌کند.

شیوه‌‌های دیگری هم در دست مطالعه است. برای مثال، محققین در حال مطالعه واکسن‌های سرطان هستند که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا سلول‌های سرطانی کلیه را پیدا کرده و مورد حمله قرار دهند.

 تشخیص سرطان کلیه

شناسایی پروتئین‌های دخیل در توسعه سرطان کلیه، به طور بالقوه می‌تواند به پیش‌بینی متاستاز این سرطان کمک کند. تیمی از محققان که یافته‌های آن‌ها در نشریه «مولکولی و پروتئومیکس سلولی» منتشر شده، با استفاده از طیف سنجی جرمی توانستند 29 پروتئین را که به احتمال زیاد در گسترش سرطان کلیه نقش دارند، شناسایی کنند که تمامی این پروتئین‌ها به بدخیمی‌های دیگر مرتبط بوده‌اند. محققان با اشاره به نتایج این تحقیق اظهار کردند: این کشف می‌تواند در تشخیص تومورهای تهاجمی مؤثر باشد و اقدامات درمانی فشرده‌تری را با اقدام‌های به موقع برای بیماران مبتلا فراهم کند.
نتایج حاصل از این تحقیق، ضمن بیان این که متاستاز کارسینوم سلول کلیوی یکی از بدخیمی‌های مقاوم به درمان با یک پیش‌آگهی بسیار ضعیف است، می‌افزاید اگرچه تکنولوژی تصویربرداری در تشخیص تومورهای کلیه افزایش یافته‌اند، ولی با وجود این 25 تا 30 درصد آنها زمانی یافت می‌شوند که بسیار پیشروی کرده‌اند. به گفته محققان، اگر پزشکان بتوانند تعیین کنند که کدام یک از تومورهای کلیوی این پروتئین‌ها را دارا هستند و تمایل زیادی به گسترش دارند، آنها می‌توانند در کنترل و درمان بیماران مبتلا به تومورهای بدخیم نقش داشته باشند و نیز هزینه‌ها و درمان‌های فشرده و سخت، به بیمارانی که این پروتئین‌ها را ندارند، تحمیل نمی‌شود.

واكسن سرطان كليه ساخته شد

دانشمندان آلماني موفق به توليد نوعي واكسن سرطان كليه از 10 پپتيد مصنوعي مرتبط با تومور شدند كه سلول‌هاي كشنده T بدن را عليه تومور فعال مي‌كند. دكتر هانس-گئورگ رامنسي، رييس ايمني‌شناسي دانشگاه توبينگن آلمان مدعي است كه واكسن IMA901 براي درمان بيماران مبتلا به سرطان كليه به كار مي‌رود. واكسن جديد بر خلاف شيمي‌درماني فرايند جديد پاسخ‌هاي سيستم ايمني بدن را هدف قرار داده و آن‌ها را جهت حمله به سرطان بسيج مي‌كند. مطالعات حاكي از آن است كه اين ايمني‌سازي فعال عليه سرطان مي‌تواند موفق عمل كند و طول عمر بيماران را حتي بيشتر از آخرين تكنيك‌هاي شيمي‌درماني افزايش ‌دهد. عوارض جانبي درمان سرطان کلیه به اين روش اندك است. تمامي درمان‌هاي پيشين مورد كاربرد در اين زمينه در كاهش رشد تومور سرطان كليه موفق عمل كرده‌اند اما به افزايش مطلوب عمر بيمار منتج نمي‌شدند و وي را درمان نمي‌كردند. جزئيات اين موفقيت علمي در مجله Nature Medicine انتشار يافته است.

آکسيتينيب، مورد تاييد در بدخيمي کليه

طبق اعلام سازمان غذا و داروي آمريکا، نسبت فايده به زيان داروي آکسيتينيب(Axitinib) در مبتلايان به کارسينوم سلول کليوي پيشرفته پس از شکست درمان خط اول سيستميک مطلوب بوده است. سالانه در کشور ايالات متحده حدود 58 هزار مورد جديد ابتلا به کارسينوم سلول کليوي تشخيص داده مي‌شود و متاسفانه 20 تا 30 درصد از اين بيماران در زمان تشخيص به مرحله پيشرفته بيماري دچارند. ميزان مرگ‌ومير ناشي از اين بدخيمي در آمريکا سالانه 13 هزار نفر است. آکسيتينيب يک درمان خوراکي است که براي مهار انتخابي گيرنده‌هاي يک، دو و سه فاکتور رشد آندوتليال عروقي طراحي شده است. اين گيرنده‌ها بر رشد تومور، آنژيوژنز عروقي و پيشرفت بدخيمي (گسترش تومور)تاثيرگذارند. اظهارنظر سازمان غذا و داروي آمريکا بر اساس نتايج به دست آمده از مطالعه باليني فاز III با نام AXIS روي بيماراني که بدخيمي در آنها پس از يک درمان سيستميک، پيشرفت کرده صورت گرفته است. طي مطالعه مذکور اثربخشي و ايمني داروي آکسيتينيب بر بيش از 2500 بيمار بررسي شد.

دستیابی محققان به شیوه نوین درمان سرطان کلیه

محققان انگلیسی از گاز منجمد برای از بین بردن تومورهای سرطان کلیه استفاده کردند که این امر به معنای عدم نیاز به استفاده از بخیه و بستری طولانی مدت در بیمارستان است. در جراحی لاپاراسکوپی که به جراحی سوراخ کلید (keyhole surgery) نیز معروف است، جراح با ایجاد یک حفره کوچک، تومور را از کلیه خارج می‌کند. محققان دانشگاه ساوت هامپتون روش دمای فوق سرد را برای نابود کردن سلول‌های سرطان کلیه مورد آزمایش قرار داده اند؛ با استفاده از دستگاه سی تی اسکن، تصویری از تومور تهیه شده و بین چهار تا پنج سوزن نازک تر از سر مداد وارد بافت سرطانی می‌شود.
در این روش گاز آرگون از طریق تعدادی سوزن تو خالی از راه پوست بطور مستقیم وارد بافت تومور کلیه و باعث سرد شدن شدید سر سوزن تا دمای منفی 150 درجه سانتیگراد می‌شود و در نتیجه بافت‌های اطراف سوزن به حالت منجمد در آمده و تومور نابود می‌شود. این روش درمانی ظرف مدت 30 دقیقه انجام شده و تأثیرات ناچیزی بر عملکرد کلیه بر جای می گذارد. بر خلاف عمل جراحی سنتی، در این روش بیمار پس از یک روز از بیمارستان مرخص شده و می تواند پس از یک هفته نیز به سر کار باز گردد؛ همچنین ریسک خونریزی و ابتلا به عفونت نیز بشدت کاهش یافته و بافت سالم اطراف تومور نیز آسیب نخواهند دید. این روش درمانی برای تومورهایی با قطر کمتر از پنج سانتی متر یا بیمارانی که عمل جراحی برای آنها خطرناک است، تجویز می شود.
روش کرایوتراپی یا درمان با سرد کردن (Cryoablation) برای درمان تومورهای سرطان استخوان و سرطان پروستات نیز کارآیی دارد و از تصاویر سی تی اسکن، فراصوت یا MRI‌ استفاده می شود که امکان مشاهده دقیق محل تومور را برای جراح فراهم می کند. دکتر «دیوید برین» رادیولوژیست بیمارستان دانشگاه ساوت هامپتون تأکید می کند: این روش گامی جدید برای درمان سرطان محسوب می شود؛ با کمک تصاویر اسکن می توان بروز سرطان را در مراحل نخست تشخیص داده و با یک روش کمتر تهاجمی و بدون نیاز به عمل جراحی، تومور را از بین برد.

منبع : clinicalmedicine و ncii

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان