ترمیم مثانه

[sbu_post_image]

برای اولین بار در جهان فرضیه جدیدی در زمینه ترمیم کلیه و ترمیم مثانه از بین رفته از سوی محققان ایرانی ارائه شد.

دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه پروژه ترمیم کلیه و ترمیم مثانه با همکاری مرکز تحقیقات بیماریهای کلیوی و پژوهشکده رویان در حال انجام است، گفت: بر اساس پروژه ترمیم کلیه و ترمیم مثانه فرضیه جدیدی در زمینه بیولوژی سلولی بافتهای کلیه برای اولین بار در جهان در ایران ارائه شد.

این پروژه فرضیه جدیدی را در زمینه سلولهای بنیادی و بحث جنین شناسی سلولهای کلیه مطرح می کند که در دنیا جدید است و امیدواریم در مجلات بین المللی به چاپ برسد. در حال حاضر محققان موفق شدند سلولهای مثانه انسانی را در محیطهای متفاوت به منظور رشد سلولهای اصلی مجاری ادراری و کلیوی کشت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی کشت سلولی و مولکولی تاکید کرد: قرار است این آزمایشگاه بار بیماریهای کلیوی را در کشور ارزیابی کند که در فاز اول تا انتهای سال جاری بار بیماریهای سنگ کلیه در کشور تخمین زده می شود.

وی با اشاره به اینکه ایران در زمینه بیولوژی سلولی و مولکولی همگام با تحولات جهانی پیش می رود، اظهار داشت: در طول سالهای اخیر با توجه به حجم پیشرفتهایی که در این زمینه به دست آورده ایم در منطقه پیشگام هستیم و پیش بینی می کنیم که تا یک دهه آینده ایرانیان جایگاهی ویژه در زمینه بیولوژی سلولی بحثهای نو، بدیع و مبتنی بر نوآوری در عرصه بیولوژی در سطح دنیا داشته باشد.

زالی ابراز امیدواری کرد: آزمایشگاه تحقیقاتی کشت سلولی و مولکولی در زمینه نارسایی کلیوی پروژه هایی را که مبنای بیولوژی سلولی دارند انجام می دهد تا در آینده برای کلیه و مثانه ای که از طریق عملهای جراحی مثانه و جراحی کلیه و تخریبهای مثانه سرطانی و سرطان کلیه ناشی می شود به وسیله مهندسی بافت، کلیه و مثانه جدید طراحی و در بدن انسان کاشته شود.

توليد بافت مثانه انسان

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق شدند بافت مثانه انسان بوسیله مهندسی بافت تولید کنند.
تولید بافت مثانه انسان به وسیله مهندسی بافت به منظور ترمیم ضایعات و اختلالات دستگاه مجاری ادراری توسط پژوهشگران مرکز تحقیقات پیوند و ترمیم اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گرفت.
مثانه برخلاف کلیه جایگزین ندارد و در حال حاضر برای بازسازی مثانه از بافت روده استفاده می شود که مشکلات و عوارض کوتاه مدت و درازمدت زیادی دارد.
در این طرح قسمتی از بافت پوششی مثانه برداشته ، جداسازی و در محیط آزمایشگاه کشت می شود و علاوه بر این سلول ها، سلول های ماهیچه صاف نیز جدا و کشت می شود .
با توجه به اینکه سال‌هاست از بافت های مشابه مثل روده برای ترمیم مثانه استفاده می‌شود و به دلیل تفاوت این بافت ها در گیرنده پیوند مشکلاتی ایجاد می شود؛ بنابراین بهتر است برای ترمیم هر عضو از بافت همان قسمت استفاده شود.
وقتی سلول های مثانه را بیرون از بدن موجود زنده کشت دهیم، در صورت ایجاد مسائلی مانند سرطان مثانه، تنگی، پارگی و عفونت سیستم ادراری می توان بدون ایجاد مشکل برای ترمیم بافت مثانه از این بافت ها استفاده کرد.
طرح «تولید بافت مثانه انسان» به منظور اهداف مرکز تحقیقات پیوند و ترمیم اعضا، که استفاده از پیوند سلول و جایگزینی آن به جای پیوند عضو است انجام شد.
هم اکنون طرح های دیگری از جمله پیوند جزایر لانگرهانس لوزالمعده در دیابت، پیوند سلول های پوششی پوست در سوختگی و پیوند سلول های کبدی درنارسایی حاد کبد در دست بررسی است

برگرفته از سایت فرارو و سایت خبر گذاری جمهور اسلامی

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان